Miért van az, hogy régen az emberek felneveltek 5-15 gyereket is, most meg sokaknak 1-et is nehéz?
14:13 - ez neked is szól: "Hajlandó lennél olyan embernek gyereket szülni, akit nem szeretsz? Úgy szülni valakinek gyereket, hogy közben mást szeretsz, de nem lehetsz azzal, akibe igazán szerelmes vagy? Erre te képes lennél? Mert én nem!"
Nem a pénz, kell a társ, akit szeretek, hogy boldog anyja lehessek a gyerekeimnek, mert nem azért születtek, hogy legyen utánpótlás, hanem szerelem gyümölcseiként. Nekem gyerekként ez nem adatott meg, nekem a szüleim nem boldogok, apám egy jégcsap, anyu szenved, ezt nem akarom a gyerekeimnek. Ha lesz társ, ha szerelem gyümölcse lehet a gyerekem, akkor szülök, de ha nem, akkor nem, mert a gyerek egy kicsi ember, aki ugyanúgy érez, mint te vagy én, és neki szerető közösség kell, és nem csakúgy belepottyantani a világba, mert kell az utánpótlás. Örülök, hogy neked megadatott, mert úgy látom, megadatott, de nekem sajnos nem, és ezért nem érzem magam hibásnak. Boldog gyerekkort akarok az utánpótlásnak, mosolygós anyukát lásson és ne olyant, aki folyton ideges.
.....egyébként meg a régi idők látszólag "stabil", sokgyerekes házasságainak végterméke az az alkoholista gyermekeit bántó korosztály, akinek az ivadékai maguk is ilyenekké válnak/váltak, vagy abszolút tanulva szüleik hibájából elzárkóznak a gyermekvállalás elől.
nem is annyira régen, még a 80-as, 90-es években sem volt divat válni, mert mit szólnak mások? épp ezért sok kivülről szépnek látszó házasság gyerekeket tett tönkre, akik ma fiatal felnőttek és nem tudnak mit kezdeni magukkal egy párkapcsolatban, nem tudják milyen egy normális családmodell. ismerek is ilyet, nem is egyet....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!