Miért volt régen ez a b@romság, hogy nem volt szabad inni?
Sokaktól hallom, hogy a mai középkorosztályt, és az ő szüleiket még úgy nevelték, hogy keveset szabad csak inni, csak és kizárólag evés után kaptak 1-2 decit (evés előtt mire iszol?), meg napközben max 1x-2x szintén 1-2 decit (béka nő a hasadban). Egyik ismerősöm mesélte, hogy anno gyerekkorában neki is volt egy emlékezetes esete, amikor Olaszországban kirándultak kb 50 fokban, és fejenként 2 deci vizet kaptak ők, a gyerekek fél napra, a felnőttek meg semmit sem ittak. Ha mentek is valahova, mindig csak kaját csomagoltak, innivalót sosem, vagy nagyritkán egy literes termoszt az egész családnak 1 napra. Másik ismerősömnek is szinte gyűszűnként adagolták az innivalót gyerekkorában (pici pohárral, talán a kis felespohár hasonlít rá leginkább). Utcán meg egyszerűen rájuk szóltak, hogy majd eszel-iszol otthon, nem szabad.
Ez a téma úgy jött fel, hogy bár már közelebb vagyok a harminchoz, mint a húszhoz, és köztudottan nagy a folyadékigényem már gyerekkorom óta. Ha nem ihatok meg egy nap 3-4 litert, akkor szárad a szám, szomjas vagyok, minden bajom van. Ezzel az ismerősömmel mentünk kocsival, és feltűnt neki, hogy kb 15 percenként belekortyolok a kétliteres (!) üvegembe. Egy idő után nem bírta cérnával, és úgy rám szólt, mintha a sz@ros gyereke lennék, hogy régen sem volt ez divat, hogy ilyen összevissza igyunk, főleg nem utcán, és nem kell ezt csinálnom. Nem sértődtem meg, mert hallottam már róla, hogy minimum 2 egész generációt így neveltek anno. De miért volt ez? Neki meg egyszerűen elmagyaráztam, hogy a testem így igényli, és kész, nem kívánom magam rosszul érezni emiatt.
Ez így hülyeség az egész, ahogyan leírtad!!!
Ha ennyi iszol, valószínűleg, cukorbeteg vagy!
Vizsgáltasd ki magadat!!
Mert idióták.
Régen sok minden hittek, viszont fejlődött az orvostudomány. :)
Mi hülyeség?
Már kivizsgáltattam magam, kb havonta nézetem a cukromat, legutóbb szeptember végén volt nézve (éhgyomorra nézik mindig, reggel), és soha semmi baj nem volt még vele, sőt inkább mindig alacsonyabb, az alsó határhoz van közelebb, mint a felsőhöz.
Első válaszoló is egy idióta.
Ha naponta 3-4 liter vizet iszol akkor cukorbeteg vagy?
Milyen szép diagnózis. De orvos ne legyél. :)
Látod, látod?!
Ha "semmi bajod", akkor miért nézeted havonta a cukrodat?!
00:14
TE EGY IDIÓTA VAGY !!
Amúgy jól mondta az első!
Lehet az állandó szomjúság oka a cukorbetegség!!
Mennyi volt a mért érték?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!