Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért volt régen ez a b@romság...

Miért volt régen ez a b@romság, hogy nem volt szabad inni?

Figyelt kérdés

Sokaktól hallom, hogy a mai középkorosztályt, és az ő szüleiket még úgy nevelték, hogy keveset szabad csak inni, csak és kizárólag evés után kaptak 1-2 decit (evés előtt mire iszol?), meg napközben max 1x-2x szintén 1-2 decit (béka nő a hasadban). Egyik ismerősöm mesélte, hogy anno gyerekkorában neki is volt egy emlékezetes esete, amikor Olaszországban kirándultak kb 50 fokban, és fejenként 2 deci vizet kaptak ők, a gyerekek fél napra, a felnőttek meg semmit sem ittak. Ha mentek is valahova, mindig csak kaját csomagoltak, innivalót sosem, vagy nagyritkán egy literes termoszt az egész családnak 1 napra. Másik ismerősömnek is szinte gyűszűnként adagolták az innivalót gyerekkorában (pici pohárral, talán a kis felespohár hasonlít rá leginkább). Utcán meg egyszerűen rájuk szóltak, hogy majd eszel-iszol otthon, nem szabad.

Ez a téma úgy jött fel, hogy bár már közelebb vagyok a harminchoz, mint a húszhoz, és köztudottan nagy a folyadékigényem már gyerekkorom óta. Ha nem ihatok meg egy nap 3-4 litert, akkor szárad a szám, szomjas vagyok, minden bajom van. Ezzel az ismerősömmel mentünk kocsival, és feltűnt neki, hogy kb 15 percenként belekortyolok a kétliteres (!) üvegembe. Egy idő után nem bírta cérnával, és úgy rám szólt, mintha a sz@ros gyereke lennék, hogy régen sem volt ez divat, hogy ilyen összevissza igyunk, főleg nem utcán, és nem kell ezt csinálnom. Nem sértődtem meg, mert hallottam már róla, hogy minimum 2 egész generációt így neveltek anno. De miért volt ez? Neki meg egyszerűen elmagyaráztam, hogy a testem így igényli, és kész, nem kívánom magam rosszul érezni emiatt.

2011. okt. 22. 00:08
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
63%
Havonta nem vizsgalnak ki, nem vesznek vert a cukorolvasasert. Csakis 3 honapokent, azoknak, akik hajlamos ra.
2011. okt. 22. 14:01
 42/52 A kérdező kommentje:
From Oz: köszönöm a bölcsességet, ha nem tudnád: vannak piros vércseppel ellátott patikák is, pont erre kitalálva. Az már nagyon régi módszer, hogy mindenért rohangáltunk vérvételre.
2011. okt. 22. 15:05
 43/52 anonim ***** válasza:
79%
Vannak, sot nekem itthon is van ilyen. De, az nem kivizsgalas, hanem csak ellenorzes.
2011. okt. 22. 15:07
 44/52 A kérdező kommentje:
Ez pedig nem hozzászólás, hanem kötekedés.
2011. okt. 22. 15:18
 45/52 anonim ***** válasza:
38%

Jaj de okos vay. De nem tudodmi a differencia aket vizsgalat kozott, Te szoltal be eloszor, en csak felvilagositottalak.

Bolcsessegemet szivesen es ingyen osztom. Ne hisztizz.

2011. okt. 22. 15:22
 46/52 anonim ***** válasza:
35%
Fromoz: neked amúgy nem tűnik fel már jóideje, hogy nemkívánatos ember vagy itt a gyk.hu-n? Legalábbis szerintem elég ciki, hogy egy ember nem veszi észre magát..
2011. okt. 22. 15:32
 47/52 anonim ***** válasza:
22%
Bunko vagy Draga, sajnalom. Ez a legnagyobb ciki az egeszben. "Ciki", jaj, ne rohogtess! Valamit nem tudtok, nem ertitek, csak kuruttyoltok, mar akkor "ciki" lesz.
2011. okt. 22. 15:34
 48/52 anonim ***** válasza:
61%
FromOz: Ne haragudj, de én tőled tényleg csak a kötekedést és a kukacoskodást látom, lehet, hogy mindig csak rossz témákba nézek be, de a hozzászólásaid igen nagy hányada tökéletesen fölösleges okoskodás. És ha többen is ezt mondják, akkor lehet, hogy nem mindenki más a hülye..
2011. okt. 22. 19:44
 49/52 anonim ***** válasza:
71%

off nem tisztem védeni "FromOz"-t. De - általánosságban- nem lehetne itt, a gyk-n elfogadni, hogy van, akinek más a véleménye, hogy van aki máshogy látja, van akivel nem értek egyet, van aki, rosszul tudja a kérésre a választ? miért kell elküldeni ezért, hogy infantilis pontozásosdiról most ne is beszéljünk.

Viseljük el egymást! Annak eredője biztos, hogy jobb, mintha veszekedünk, elmarjuk egymást..

2011. okt. 23. 12:40
 50/52 anonim ***** válasza:
ennyi hüŁyét egy rakáson mint itt :D
2011. okt. 24. 03:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!