Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Szokások, etikett » Miért volt régen ez a b@romság...

Miért volt régen ez a b@romság, hogy nem volt szabad inni?

Figyelt kérdés

Sokaktól hallom, hogy a mai középkorosztályt, és az ő szüleiket még úgy nevelték, hogy keveset szabad csak inni, csak és kizárólag evés után kaptak 1-2 decit (evés előtt mire iszol?), meg napközben max 1x-2x szintén 1-2 decit (béka nő a hasadban). Egyik ismerősöm mesélte, hogy anno gyerekkorában neki is volt egy emlékezetes esete, amikor Olaszországban kirándultak kb 50 fokban, és fejenként 2 deci vizet kaptak ők, a gyerekek fél napra, a felnőttek meg semmit sem ittak. Ha mentek is valahova, mindig csak kaját csomagoltak, innivalót sosem, vagy nagyritkán egy literes termoszt az egész családnak 1 napra. Másik ismerősömnek is szinte gyűszűnként adagolták az innivalót gyerekkorában (pici pohárral, talán a kis felespohár hasonlít rá leginkább). Utcán meg egyszerűen rájuk szóltak, hogy majd eszel-iszol otthon, nem szabad.

Ez a téma úgy jött fel, hogy bár már közelebb vagyok a harminchoz, mint a húszhoz, és köztudottan nagy a folyadékigényem már gyerekkorom óta. Ha nem ihatok meg egy nap 3-4 litert, akkor szárad a szám, szomjas vagyok, minden bajom van. Ezzel az ismerősömmel mentünk kocsival, és feltűnt neki, hogy kb 15 percenként belekortyolok a kétliteres (!) üvegembe. Egy idő után nem bírta cérnával, és úgy rám szólt, mintha a sz@ros gyereke lennék, hogy régen sem volt ez divat, hogy ilyen összevissza igyunk, főleg nem utcán, és nem kell ezt csinálnom. Nem sértődtem meg, mert hallottam már róla, hogy minimum 2 egész generációt így neveltek anno. De miért volt ez? Neki meg egyszerűen elmagyaráztam, hogy a testem így igényli, és kész, nem kívánom magam rosszul érezni emiatt.

2011. okt. 22. 00:08
1 2 3 4 5 6
 11/52 anonim válasza:
32%
Én is 2 literes üvegből iszok.(vizet) Egy nap meg iszok minimum 6 litert de általában 6-8 litert és én sem vagyok cukorbeteg. Egyébként meg 17 éves vagyok.
2011. okt. 22. 00:26
 12/52 anonim ***** válasza:
95%
Aki így nőtt fel az ehhez szokott hozzá, alapszabály (volt?), hogy utcán nem eszünk-iszunk. Akkoriban nem arról szólt az élet, hogy ami éppen eszembe jut azt teszem, mindennek megvolt a maga helye és ideje.
2011. okt. 22. 00:28
 13/52 A kérdező kommentje:

Kb mindig stabilan 4.2, 4.3 szokott lenni.

Meg van a családban vércukormérő, néha megcsinálom azzal is, ha hozzájutok, csak kíváncsiságból, akkor is ugyanennyi körül mozog. Egyszer ezzel a mérővel megnéztem evés után 1 órával, jóllakottan is, direkt ettem még csokit meg cukrot is édességnek, hát akkor is 5.5 volt, még az éhgyomri szintet se lépte át.

2011. okt. 22. 00:28
 14/52 A kérdező kommentje:
00:28! Nézd meg, hogy nemcsak utcai példákat hoztam, otthon sem nagyon engedték (béka nő a hasadban, meg csak evés után szabad)
2011. okt. 22. 00:30
 15/52 anonim ***** válasza:
96%
A "béka nő a hasadban" nem erre vonatkozott, hanem arra, hogy ha a gyerek teleitta magát kaja előtt, akkor nem tudott enni, de fél óra múlva már éhes volt. Ezt akarták vele elkerülni. :)
2011. okt. 22. 00:32
 16/52 anonim ***** válasza:
84%

Jó az értéked!

Ezek szerint nem vagy cukorbeteg...

Amúgy annyit ittunk, amennyit akartunk.

2011. okt. 22. 00:32
 17/52 anonim ***** válasza:
91%
Vizet szabad inni, alkoholt nem (legalábbis nem 3-4 litert)
2011. okt. 22. 00:33
 18/52 anonim ***** válasza:
59%
Kérdező, szerintem érezzük mi sz.arul magunkat, amiért inni merünk, tuti betegek vagyunk, máris diagnosztizáltak bennünket :D Én is rengeteget iszom, szerintem ez a normális, teljesen egészséges vagyok. Rengeteg ember nem iszik eleget, és engem néznek hülyének és betegnek, amiért én eleget iszom. Nálam ez annyira kiveri a biztosítékot.
2011. okt. 22. 00:34
 19/52 A kérdező kommentje:
Akkor vajon csak az ismerőseimnél volt ez?
2011. okt. 22. 00:34
 20/52 A kérdező kommentje:
Na még jó, hogy nem alkoholra értettem! :-)))
2011. okt. 22. 00:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!