Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy régen az...

Miért van az, hogy régen az emberek felneveltek 5-15 gyereket is, most meg sokaknak 1-et is nehéz?

Figyelt kérdés
Pedig akkor jóformán dolgoztak a gyerek mellett, nem volt annyi pénzük se, mégis felneveltek, iskoláztattak sok gyereket. Apámék is 11-en voltak, még is birta a mama a tempót. Most meg sokan 1 gyerek után sírnak, hogy nem bírják idegileg/testileg/lelkileg/anyagilag. Szerintetek mi ennek az oka?
2010. szept. 4. 10:51
 111/162 anonim ***** válasza:
91%

A nő otthon maradásáról én is mondanék pár dolgot.Szerintem nem csak előnye van,de hátránya is.Ha a nő például végzettséggel vagy anélkül férjhezmegy és egész életében gyerekeket nevel,nagyon ki van szolgáltatva a férjének.Egy jól működő,harmónikus házasságban persze ez nem gond,de sok olyan eset van,ahol a férj erőszakos,alkoholista és terrorban tartja a családját.A nő nem mer lépni,mert nincs mögötte egy olyan anyagi biztonság,ami ezt lehetővé teszi.Ha van végzettsége,akkor sincs munkatapasztalata és találnia kell egy olyan munkáltatót,aki felveszi így is.A gyerekeit sem akarja elveszíteni,de a bíróság sem ítéli akkor neki,ha nem tud továbbra is megfelelő körülményeket biztosítani nekik.Csak gyerektartás pedig kevés ehhez.Ha végzettsége sincs,akkor gyakorlatilag keresztet vethet a sorsára.

A másik elég nagy baj,ha a férjjel történik valami.Munkaképtelen lesz vagy esetleg meghal.A nő megint ott van,hogy miből éljen meg ő és a gyerekek.

Arról nem is beszélve,hogy igen jól kell keresnie a férjnek,ha nagy családot akar eltartani egyedül.

Nehéz dolog nőnek lenni.

2010. szept. 5. 17:04
 112/162 Suhanc72 ***** válasza:
77%
Sajnos a két legutolsó válaszolónak sokmindenben igaza van, de a probléma akkor is abban gyökeredzik, hogy nem gyereket akarunk nevelni, csak kifogásokat keresni. Annyi értelmiségi nőre (férfire se)pedig valóban nincs szükség, mint amennyi van, de ez már inkább az oktatási rendszer hibája.
2010. szept. 5. 17:28
 113/162 anonim ***** válasza:
64%

17:28 - Nagyon szeretnék gyereket, de ha nem lesz meg a megfelelő társ, akibe szerelmes tudok lenni, akkor nem lesz, legfeljebb örökbe fogadok.

Van egy célom az életemben, a tanítás, de nem úgy, ahogy az iskolákban teszik, hanem olyan alkotó tevékenységet szeretnék végezni munkám által, ami tudat alatt is, észrevétlenül tanítja az embereket, kicsiket-nagyokat, látják, hallják, tetszik nekik, és észre se veszik, hogy egyszer csak talán jobb irányba változtatnak az életükben valamit ennek hatására. Ebbe az irányba tanulok még többet, jelenleg is, nem is azt, hogy majd miket szeretnék, mert az már gyerekkoromtól érlelődik, hanem a módszert kell megtanulnom, mert a technikai eszközök használatát el kell sajátítani, az ötlet kevés.

Úgy érzem, leszek akkora hasznára a társadalomnak, mint ha szülnék mondjuk 5 gyereket. Én úgy érzem, jó anya lennék, de kell a társ, aki ezt vállalja velem, és aki érzelmileg is megadja a biztonságot (én érzelmi bizonytalanságban nőttem fel, ezt nem akarom továbbadni a gyerekeimnek azzal, hogy az első rózsaszín kalandba beleugrok, ahogy sajnos a szüleim tették).

25 már elmúltam, arról már lekéstem, hogy 20-as éveim elején szüljek (volt egy nagyon boldog kapcsolatom, de erőszak vetett véget kettőnk boldogságának, nehéz egy ilyent, pláne, ha mindkettőnkben ott az érzés, de az erőt felváltotta a félelem), kivárom az időt, ha 30 fölött lesz, az se fog érdekelni, de a gyerekem boldogsága érdekében megéri megvárni az alkalmat, hogy boldog anya és az apja boldog párja lehessek, és ne egy megkeseredett nő, aki megbánta, hogy egy olyan pasinak szült a pillanat hevében, akit jóformán alig ismert (családon belül nem is egy példa van erre, és van agyilag roncs gyerek is sajnos ilyenek miatt).

2010. szept. 5. 17:42
 114/162 anonim ***** válasza:
88%

"a probléma akkor is abban gyökeredzik, hogy nem gyereket akarunk nevelni, csak kifogásokat keresni"

Kifogásokat olyan dolgokra szoktunk keresni, ami kötelező. Nem tudom megérteni, téged miért zavar, ha valaki nem lesz szülő. Semmi közöd hozzá.

Basszus, nincs is kifogásom arra, hogy miért nem akarok gyereket nevelni. Csak annyi, hogy nem akarok, és mivel szabad felnőtt ember vagyok, és a tettemmel nem okozok kárt másnak, megtehetem, hogy nem teszem meg. És nem tartozok senkinek sem magyarázattal. Még neked se.

2010. szept. 5. 17:54
 115/162 anonim ***** válasza:
80%

Sajnos ez a Föld sem bír el határtalan emberi létszámot. Már most is magyarországnyi esőerdőmennyiség tűnik el évente, hogy tudjanak mit enni az emberek, kell termőföldre a terület. Fa kell fűtésre, papírra, amit egyes vállalatok és magánemberek csak úgy szórnak a kukába ha már nem kell.(az újrahasznosítás során is kell alapanyag és ahhoz is kell víz). Sajna ez van, és így én sem nagyon vállalok gyereket, valószínű a későbbiekben sem, mert nem akarom, hogy rossz legyen neki. Vízproblémák is már sokszor most jelentkeznek, nem lesz vízünk, mit igyon az a gyerek, ha egyszer felnőtt lesz? Munkaerő sem kell.

Olyan elszomorító ez. :-(((

2010. szept. 5. 19:32
 116/162 anonim ***** válasza:
30%
A gyerekvállalás nem pénz kérdése. Hanem a jövőbe vetett hit kérdése. Ma a halál társadalmában élünk. Az a minta, aki hal kifele. Aki csak a saját életét éli. Aki az életet támogatja, kisebbségben marad, fura különc.
2010. szept. 5. 19:59
 117/162 anonim ***** válasza:
35%

Nem kell magyarázatokat keresni. Nem kötelező gyereket nevelni, akinek ad az Isten, úgyis fel fogja nevelni. Akinek meg nem, az kapott más feladatot.

De félelemből ne mondj nemet a gyermekre! az élethez bátorság kell, és az élet megjutalmazza a bátrakat!

Soha nem láttam még olyat, hogy négy jóllakott, az ötödik meg éhen halt mellettük a családban.

Ha szeretnél, szülj! Nem kell a jövő miatt aggódni, a jövőt úgysem láthatod. Ha nyomorogtok, ne szülj, de ha meg tudtok élni, szülj bátran!

2010. szept. 5. 20:03
 118/162 anonim ***** válasza:
29%

17:42-nek üzenem, hoGY nézzen utána, hoGYan csökken a nő termékenysége az életkorral, nehogy kifusson az időből!

SZÜLJETEK, KELL A MAGYAR!

2010. szept. 5. 20:05
 119/162 anonim ***** válasza:
27%
20:05 - Szülök annak, akit szeretek, de akit szeretek, azt erőszak távolította el tőlem, őt szeretem, másnak meg nem vagyok hajlandó szülni. Érthető voltam?
2010. szept. 5. 20:08
 120/162 anonim ***** válasza:
40%

Érdekes, ide csak azt lehet írni, hogy ne szülj? Mert ha azt írom, hogy szülj, és élni fogtok, egyből lemegy a százalékom 15 alá....

Pedig lehet, hogy az a válasz a leghasznosabb neked, amit nem akarsz meghallani.

Szültem, és élünk.Egyetemre jár a két gyerek, a bátyámnak 5 van, van mindegyiknek 1 milliója a bankban. sokat dolgoznak. A gyerekek is. És büszkék rá.A mellett 4-es átlag felett tanulnak, és tisztelik a szüleiket.

2010. szept. 5. 20:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!