Egy házasságban csak kötelezettségeink vannak jogaink nincsenek(anyagi szempontból)?
Ha elolvassuk a kérdés kifejtését, még azt is hihetnénk, hogy jogos a nő felháborodása. Viszont később leírja, hogy a férje felajánlotta neki a tulajdonjog 1/8-át, amit ő sértésnek érzett, és nem fogadta el (vajon ez miért nem szerepelt a kiírásban?). Nem tudjuk, hogy az 1/8-nak mi az alapja. Valaki írta, hogy az 1/8 6 mio-ra jön ki (hitel fele * 8), de esélyesebb, hogy ennél sokkal több a lakás értéke, lévén 6 mio az valóban semmire sem elég. Ezek alapján a férj szerintem helyesen és gálánsan járt el, hiszen számításba vette, hogy együtt törlesztik a hitelt, valamint hogy a nő is hozzájárul a felújításhoz. A nőnek el kellett volna fogadnia, mivel egy esetleges válás után az évek alatti értéknövekedésnek az 1/8-a is jár majd neki. Bár nagyon valószínű, hogy a hozzászólásokat olvasva mégis el fogja fogadni. Jobbat nem is tehet.
A hozzászólások fele (nagyobb része?) elhordja a férjet mindenféle szemétnek, holott szerintem meg a nő telhetetlen. Üres kézzel jött, így is valószínűleg az 1/8-dal többet kapna, mint érdemelne, de az sem elég neki.
Én így látom.
Kései sirató
"Nem érzed, hogy átver? Miért járulsz ehhez hozzá?"
TE fordított esetben hogy intéznéd: ha szüleid vennének neked egy lakást, majd késöbb megházasodnál. Átiratnád a felét a párodra? Annak a lakásnak az áráért a szüleid dolgoztak meg, azt ne feljtsd!
Eladod az a lakást, és az árából újjat veszel - annak a felét már a párodra iratnád? Ha ezt kérné tőled - hogy a szüleid által összekuporgatott pénzecske felét ráirasd a nevére - nem azt éreznéd, hogy pont ő ver át?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!