Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy házasságban csak kötelezet...

Egy házasságban csak kötelezettségeink vannak jogaink nincsenek(anyagi szempontból)?

Figyelt kérdés
Azért tettem fel így a kérdést, mert a férjem hasonlóan gondolkodik. Nem rég eladta a lakást amiben laktunk, ami egyébként az ő tulajdona volt, de az átalakításokban én is részt vettem. Az új lakáshoz némi hitelt is vett fel, én lettem a kezestárs és úgy gondolja, hogy együtt fogjuk majd visszafizetni. De a nevemre nem íratott semmit. A lakás 100 %-ban az övé lett. A későbbiekben is lesznek majd átalakítások a lakásban amit szintén közösen fogunk elvégezni. Ezt így igazságtalannak tartom. Szerinte közös a pénzünk, de akkor a lakás miért csak az ő tulajdona és nekem miért kötelességem költeni az ő lakására.
2021. júl. 19. 08:52
 11/94 anonim ***** válasza:
98%
A házasság alapja bizonyos fajta kölcsönösség, nemcsak érzelmi, de gazdasági szempontból is. A felek viszont eltérő személyiségek, így ha valamelyikük nem "egészségesen önző", akkor a másik fél (akaratán kívül) hajlamos ezzel "visszaélni".
2021. júl. 19. 09:24
 12/94 anonim ***** válasza:
98%
Feleség csak adóstárs lehet, valami nem stimmel a történetben. Ráadásul ha adóstárs vagy közösen vásárolt és lakott ingatlan hitelében akkor a nevedre is kerül tulajdonjog valamilyen mértékben, nem muszáj 50-50%-ban.
2021. júl. 19. 09:25
 13/94 A kérdező kommentje:
Rosszul írtam adóstárs lettem, de nem kellett hozzá, hogy legyen tulajdonrészem.
2021. júl. 19. 09:30
 14/94 anonim ***** válasza:
92%
Szerintem a fene megette ezt a házasságot már így az "alapjaiban", a férjnek ezzel a húzásával. Nálam ez már piros zászlós jelzés lenne, és mennék.
2021. júl. 19. 09:32
 15/94 anonim ***** válasza:
9%
Napi férfigyűlölő kamukérdés: pipa
2021. júl. 19. 09:33
 16/94 anonim ***** válasza:
31%
Nem tudom ebbe hogy mehettél bele. Házastársak vagytok, 50-50 arányban jár a dolog és te lemondtál erről? Miért?
2021. júl. 19. 09:35
 17/94 anonim ***** válasza:
29%
Neked van saját házad valahol ezen kívül?
2021. júl. 19. 09:53
 18/94 anonim ***** válasza:
92%

Ha már házasok vagytok, utána minden közösen szerzett vagyon közös, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van. Ha házasság előtt szereztétek, az külön vagyon.

De valóban, ez milyen házasság? Semmi bizalom. Ha ennyire nem tetszik, akkor nem kötelező ám.

2021. júl. 19. 09:54
 19/94 A kérdező kommentje:
Ő és a családja nem érzik úgy, hogy nekem bármi is járni és én büszkeségből lemondtam arról az 1/8-ad részről,amit ő nekem szánt. De az eredeti elképzelése az volt, hogy az ő nevén marad minden de közösen majd fizetjük a hitelt. De én ezt nem tartottam igazságosnak így ajánlott 1/8-ad részt a hitel arányának megfelelően. Amit én megalázónak tartottam és nem kértem belőle.
2021. júl. 19. 09:55
 20/94 anonim ***** válasza:
97%
Vannak jogaid is. Jogod van elválni.
2021. júl. 19. 09:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!