A keresztszülőség milyen kötelezettségekkel jár, mennyire szokták a legtöbben komolyan venni?
Barátom elválalta,hogy egyik női barátnőjének a fél éves fiának a keresztapja lesz. Megmondom őszintén nem tudom pontosan hogy mivel jár,de úgy hallottam hogy elég tetemes anyagi és egyéb vonzata is lehet. Ha ez így van akkor nekem ezzel csak annyi problémám van,hogy barátom nem tudja beosztani a pénztét,házfelújítás közepén vagyunk és igazából a gazos,gyomos kerthez hónapok óta nem nyúlt. Az egyik szobában csak egy ágy van jelenleg ahol alszunk,még bútor sincs, a fal nincs kifestve,semmi. Én ezeket egyedül nem tudom megcsinálni,persze nem is várná el tőlem, kevesebbet is keresek mint ő nem olyan kevéssel tehát nem is tudnám ha akarnám sem. Ráadásul van egy hobbija is ami miatt még plusz kiadása van és egy héten 3 délutánját erre szánja. Nem olyan nagy kiadás csak mégis csökkenthetné úgy gondolom.
Namost ez a barátnő elég komolyan gondolja ezt a keresztapaságot barátomtól,hétvégén lenne már a keresztelő is. Valamelyik rokonunk nem vállalta így barátomat kérték meg erre a feladatra. Ő megtisztelőnek érzi ezt,nyilván az is én csak aggódom picit a helyzetünk miatt.
Tanuljátok meg beosztani a pénzt! Pl: több borítékot készítetek és ráírjátok, mibe mennyi pénzt raktok havonta minden hónapban, ha kell akkor kiveszitek!
És nincs akkora anyagi vonzata, nem kell 100 ezres költségbe verni magatokat! Egy szép nyaklánc, fülbevaló vagy ilyesmi bőven elég egy keresztelőre. Ne hagyjátok lehúzni magatokat, ez nem arról kellene, h szóljon!
"Én úgy tudom hogy a keresztszülő neveli tovább a gyereket ha a szülők esetleg elhunynának."
Na ez nem ilyen egyszerű. A keresztszülő nem jogi kategória, bárki lehet.
Ha a szülők meghalnak, akkor a gyámhatóság sok mindent vizsgál, de a keresztszülőséget pont nem.
"de nagyon sokat rá kell még költeni hogy normálisan lehessen költeni rá. Én próbálom lakályossá tenni, kifestjük együtt, közösen finanszírozzuk a finanszírozást erre,de látom már hogy nem lesz annyira könnyű azért együtt elkezdeni az életet.Ezen kellene változtatnia és ezért aggódtam a nagyszülőségen."
Erre a szövegrészre gondoltam, kérdező.:-)
A keresztapaság miatt szerintem ne aggódj, nem ezen fog felborulni a családi költségvetés. Pláne egy olyan szétszórt és némileg egoista ember esetében, mint a barátod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!