A keresztszülőség milyen kötelezettségekkel jár,
mennyire szokták a legtöbben komolyan venni?
Figyelt kérdés
Barátom elválalta,hogy egyik női barátnőjének a fél éves fiának a keresztapja lesz. Megmondom őszintén nem tudom pontosan hogy mivel jár,de úgy hallottam hogy elég tetemes anyagi és egyéb vonzata is lehet. Ha ez így van akkor nekem ezzel csak annyi problémám van,hogy barátom nem tudja beosztani a pénztét,házfelújítás közepén vagyunk és igazából a gazos,gyomos kerthez hónapok óta nem nyúlt. Az egyik szobában csak egy ágy van jelenleg ahol alszunk,még bútor sincs, a fal nincs kifestve,semmi. Én ezeket egyedül nem tudom megcsinálni,persze nem is várná el tőlem, kevesebbet is keresek mint ő nem olyan kevéssel tehát nem is tudnám ha akarnám sem. Ráadásul van egy hobbija is ami miatt még plusz kiadása van és egy héten 3 délutánját erre szánja. Nem olyan nagy kiadás csak mégis csökkenthetné úgy gondolom.
Namost ez a barátnő elég komolyan gondolja ezt a keresztapaságot barátomtól,hétvégén lenne már a keresztelő is. Valamelyik rokonunk nem vállalta így barátomat kérték meg erre a feladatra. Ő megtisztelőnek érzi ezt,nyilván az is én csak aggódom picit a helyzetünk miatt.
Hogy jön ide a gazos kert, meg az hogy igényelenek vagytok még egy szobát is kifesteni?
2017. jún. 6. 22:12
12/20 A kérdező kommentje:
"9-es": A gondolataim szerteágaztak különböző dimenziókra, nem voltam összeszedett a fáradtságtól és idegességtől. Előfordul néha velem, valóban nem volt kézzelfogható az amit próbáltam bepötyögni a klaviatúrán. Csak kiböffent az összes problémám,sértésem ami velünk kettőnkkel kapcsolatban felmerül mostanság, mert egy véget nem érő mókuskerékben élünk és úgy érzem néha hogy sosem áll le. Minderre rá tetőzött a keresztszülőség kérdése,ami csak egy adalék volt ahhoz hogy kitegyem a kérdésem erről a témáról. Ennyi röviden.
2017. jún. 6. 22:20
13/20 anonim válasza:
Én csak azt bírom, hogy boldog boldogtalan keresztelőt rendez, mikor templomba csak kirándulások alkalmával tévednek be véletlen fényképezőgéppel.
2017. jún. 6. 22:43
14/20 A kérdező kommentje:
Utolsó: Én nem vagyok keresztény hanem ateista,nem szívesen mennék pl. keresztelőre,de ettől függetlenül én nem tiltok olyat a páromnak hogy ne legyen keresztszülő. Nem is azzal van bajom, de amúgy igen igazad van részben.
2017. jún. 6. 22:52
15/20 anonim válasza:
#13 vagyok. Szintén ateista, meg vagyok keresztelve és keresztszűlő is vagyok. Viszont, ha lesz gyerekem, ő nem lesz. Mert minek a képmutatás?
2017. jún. 6. 23:00
16/20 anonim válasza:
Már engem sem akartak megkeresztelni, nagyszülői nyomás volt. A kereszetfiam szintén nagyszülői nyomásra lett megkeresztelve. Tesómék soha nem járnak templomba, templi esküvőjük sem volt. Vallásos nagymama szerette volna az unokát megkersztelni...
2017. jún. 6. 23:02
17/20 anonim válasza:
Mi nem várunk semmit. Sógorom a keresztszülő. Semmivel sem jár egyébként, mi nem vártunk ajándékot sem. A nagyobbik azt hiszem kapott fülbevalót. Meg kell beszélni egymás között. Mi törődést várunk, de az a családi szál miatt is megvan. Sokaknál még ennyi sem, csak papír.
2017. jún. 7. 13:36
18/20 anonim válasza:
13: Még jó, hogy nem te döntöd el. Ez mindenkinek joga; sem a tetszésed, sem a beleegyezésed nem kell. Nem értem az ilyen megjegyzéseket. Magánügy. Mi sem gyakoroljuk a vallást, de ha a gyerek úgy döntene és bármihez kellene, nagy macera hittanra járni, keresztelkedni stb. felnőttként. Tesóm is járt így, mert ő sincs megkeresztelve. Most még viszont egy jópofa program nekik. Legfeljebb ott lesznek a papírjaik és nem kell majd nekik semmire. Amelyik családban még megvan a vallásosság csírája, ott sosem indokolatlan a keresztelő. Bár ezt egy kívülállónak sem tiszte megítélni... Az meg, hogy valaki valamilyen nem gyakorolja a vallását (amihez már megint nincs közöd), nem jelenti azt, hogy nincs hite. Ez is a mai pofátlanság tipikus példája... Turkálunk egymás életében, pénztárcájában stb. Túlzás. Mindenki a maga udvarán...
2017. jún. 7. 13:46
19/20 anonim válasza:
Keresztszülőség annyiból állna hogy pl anyagilag támogatod a gyereket tegyük fel ballagásra több pénzt viszel neki mint egy unokatestvér, és az esküvőbe beszáll egy nagyobb összeggel (nem a felére gondolok).
Illetve az igazi indoka az lenne ha meghalnak a szülők, akkor a keresztszülő magához venné a gyereket és felnevelné hiszen ,,keresztgyermekévé" fogadta.
2017. jún. 7. 19:53
20/20 anonim válasza:
Jaj dehogyis! Égvilágon semmi kötelezettséggel nem jár jogilag. Egy formalitás mindössze
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!