Egy házasságban csak kötelezettségeink vannak jogaink nincsenek(anyagi szempontból)?
Figyelt kérdés
Azért tettem fel így a kérdést, mert a férjem hasonlóan gondolkodik. Nem rég eladta a lakást amiben laktunk, ami egyébként az ő tulajdona volt, de az átalakításokban én is részt vettem. Az új lakáshoz némi hitelt is vett fel, én lettem a kezestárs és úgy gondolja, hogy együtt fogjuk majd visszafizetni. De a nevemre nem íratott semmit. A lakás 100 %-ban az övé lett. A későbbiekben is lesznek majd átalakítások a lakásban amit szintén közösen fogunk elvégezni. Ezt így igazságtalannak tartom. Szerinte közös a pénzünk, de akkor a lakás miért csak az ő tulajdona és nekem miért kötelességem költeni az ő lakására.2021. júl. 19. 08:52
61/94 anonim válasza:
#55 vagyok. Nem érted. Ha nem lett volna lakásotok, hol laktatok volna? Azt ki fizette volna?
62/94 anonim válasza:
Erről, ez jutott eszembe:
Férj: az én pénzem az enyém, az asszony pénze a miénk
63/94 anonim válasza:
Csak a nyitót olvastam el, a rengeteg választ nem.
Kérdező, azt nem tartod igazságtalannak, hogy a férjed tulajdonában évek óta ingyen laksz?
64/94 anonim válasza:
56,arra értettem a ráadásult,hogy akkor nyilván még kevesebb volt a bevételem.Ha különkasszáztunk volna akkor nekem kb zsíroskenyérre telt volna,ha minden mást felezünk.Meg ezért írtam a közös célokat.Nekünk közös cél volt a nagy család pl,ezért közösen vettünk házat,majd hozzáfogtunk a családalapításhoz,és folytattuk,még jónak láttuk.Közben is volt felújítás is,vettünk nagyobb autót is.Egyedül én egyiket sem tudtam volna megvalósítani,mondjuk egymagamnak nem is kellene 7 személyes autó,meg ekkora ház,és nyilván neki sem lenne rá szüksége.Fontos lenne,hogy közös nevezőn legyenek a felek mielőtt házasodnak,meg persze kommunikálni kellene.Ezek nélkül megette a fene az egész vagyont meg minden mást.Biztos van akinek más jön be,de az még keressen magának hasonló gondolkodású társat.Én nem tudnék így élni,kérdeztem már a férjemet is,hogy valaha zavarta-e hogy ő tulajdonképpen sokkal többet ad anyagilag nekem,nekünk,azt mondta az zavarná csak,ha kuporgatnunk kellene,az mindegy hogy melyikünk kap több pénzt,csak legyen annyi amennyi elég ahoz,hogy jól éljünk.Az biztos zavarná,hogyha nekem büdös lenne a munka ő meg látástól vakulásig mehetne,de mivel ismerjük egymást,tudja,hogy amit tudok azt én is megteszem a családunkért.
65/94 anonim válasza:
"Kérdező, azt nem tartod igazságtalannak, hogy a férjed tulajdonában évek óta ingyen laksz?" Ennyi erővel: a férj nem tartja igazságtalannak az ingyenmunkát, ami a feleség évek óta elvégezz? Sajnos vannak ilyen primitív alakok, aki még a párjuktól is bérleti díjat szednének...
66/94 anonim válasza:
Gummmmmmmmmmmicsont!!!!!!!!!!
Szép munka. Még holnap is ezt rágják majd a népek.
67/94 anonim válasza:
#64 irigylésre méltó a kapcsolatotok, és mindkettőtöknek nagyon érett a felfogása!
Becsüljétek meg egymást mert egyre kevesebb ilyen ember van.
68/94 anonim válasza:
67 köszönjük szépen!Valóban úgy érzem néha,hogy ufók vagyunk,de hála az égnek egymásra találtunk és már 19éve egy pár vagyunk.Valószínűleg mindketten szerencsések vagyunk,hogy ennyire egyet értünk,és valószínűleg ezért nem is tudnám máshogy elképzelni az életemet.Szoktam is neki mondani,hogy ha bármi miatt nem lennénk már együtt,nekem valószínűleg senki más nem felelnek meg,és inkább egyedül lennék.
69/94 anonim válasza:
Házzadság előtti vagyonból vette a férjed, így ez is az Ő külön vagyona matad.A feljújítás nem értéknövelő,(pl. festés, vakolás,ablakcsere, felújítások akkor is az Ő tulajdona marad.Ha értéknővelő beruházást is csináltatok (pl.hozzáépítés, hanem volt központifűtés bevezettétek)közösen akkor x %- ben keletkezett tulajdonjogod, akkor is ha nincs a neveden.A hitelnél pedig ha váltok a házasság alatt befizetett rész fele megillet Téged.
70/94 A kérdező kommentje:
#62 Igen én is valahogy így érzem, mivel a férjem mindig azt hangoztatja ha veszek valamit magamnak a saját megspórolt pénzemből,hogy azt közösen vettük meg. Vagyis az én pénzem az övé is de az ő pénze az csak is az övé.
2021. júl. 19. 12:29
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!