Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy házasságban csak kötelezet...

Egy házasságban csak kötelezettségeink vannak jogaink nincsenek(anyagi szempontból)?

Figyelt kérdés
Azért tettem fel így a kérdést, mert a férjem hasonlóan gondolkodik. Nem rég eladta a lakást amiben laktunk, ami egyébként az ő tulajdona volt, de az átalakításokban én is részt vettem. Az új lakáshoz némi hitelt is vett fel, én lettem a kezestárs és úgy gondolja, hogy együtt fogjuk majd visszafizetni. De a nevemre nem íratott semmit. A lakás 100 %-ban az övé lett. A későbbiekben is lesznek majd átalakítások a lakásban amit szintén közösen fogunk elvégezni. Ezt így igazságtalannak tartom. Szerinte közös a pénzünk, de akkor a lakás miért csak az ő tulajdona és nekem miért kötelességem költeni az ő lakására.
2021. júl. 19. 08:52
 51/94 anonim ***** válasza:
95%

"Nem rég eladta a lakást amiben laktunk, ami egyébként az ő tulajdona volt, de az átalakításokban én is részt vettem." Ezt írja a kérdező.

Az átalakítás hatására esélyes, hogy komoly lé folyt be többletként a férj családjának a kasszájába. Talán a kérdező ötletei vagy munkája nélkül ez nem valósult volna meg. Talán ezt és az adóstárs szerepét honorálta volna a férj az 1/8 tulajdonrésszel, ami lehet, hogy nem véletlenül megalázó hányad. Saját példámból egy jó átalakítással dupla pénzt lehet kivenni egy ingatlanból.

Kérdező, itt csak találgatni lehet milyen sztori van a fejedben, a jobb ma egy veréb alapján el kellett volna fogadd az 1/8-ot.

2021. júl. 19. 11:12
 52/94 anonim ***** válasza:
100%

De kérdező, most mi a kérdés? Kaptál volna tulajdonrészt, annak arányában, amit beletettél. Ez teljesen igazságos lenne.

Te kezdtél el vergődni, hogy neked az nem kell, "büszkeségből". Meddig èr a büszkeséged, mit szerettél volna, hatodot, negyedet? Netán a ház felénél már nem sipákolna a büszkeség?

Itt te voltál a buta, ne haragudj. Megkaptad volna a tulajdonrészt, hogy ne a semmire fizess, te voltál az, aki visszautasította. Ezek után nem fair azt mondani, hogy a férjed igazságtalan.

2021. júl. 19. 11:12
 53/94 anonim ***** válasza:
97%
Ezért nem úgy kellene házasodni ahogy manapság.Azért,és avval kellene házasodni,akiben feltétel nélkül bízol,akivel szeretnél egy életet leélni boldogságban,szeretetben,akivel közösek a célok,és nem fillérbaszó módon különkasszáztok,meg 5 év házasság után derül ki,hogy az egyiknek minden vágya a gyerek,a másik meg hallani sem akar róla.Lehet,hogy én gondolom rosszul,de az én férjem is 3x többet keres mint én,ráadásul én többször voltam itthon gyeden,tekintve,hogy 4gyermekünk van.Soha nem volt téma,hogy nekem ezt,vagy azt nem lehet,vagy hogy a házunk nem lehet közös (50-50%)tulajdon,mert kevesebbet keresek.Ő anyagilag tesz be többet,én meg máshogy.Munka mellett is mindig én főzök,a gyerekeket is koordinálom,stb.Ez nem jelenti amúgy,hogy ő nem foglalkozik a gyerekekkel,vagy sosem fogja meg a felmosót,de tény hogy én többször.A házasság nem csak egy papír,ahogyan sokan tekintenek rá,és ez a baj.Ha nem úgy menne,hogy ma összeházasodunk hátha jó lesz,ha nem akkor meg elválunk, akkor szerintem nem lenne ez.Lehet,hogy én látom rosszul,ha így van akkor bocsánat.
2021. júl. 19. 11:14
 54/94 anonim ***** válasza:
97%
Kérdező, az én férjem hasonló volt. Semmi nem számított neki, csak hogy neki minél több pénz maradjon a számláján, és a lehető legtöbb dolgot fizesse más. Autó-és lakáshitel persze legyen az ő nevén, mert az a férfias. Ugyanúgy felesbe fizettük. De mosószert venni, azt oldja meg a nő. Én meg egy idióta voltam, még adózartozásba is keveredtem a végére, mert nem bírtam egyedül mindent kigazdálkodni. Nem hayta a közös számlát soha. De ő mindig megmagyarazta, hogy én miért csinálom szarul és őneki miért van igaza, és hogy itt még ő hoz ám áldozatot. Válásnál bedurvult, a szüleim ajándékára (befektetés) is azonnal rátepert, hogy az házasság alatt szerzett dolog, szóval közös. Mínuszban kerültem ki a házasságból, évek alatt vergődtem ki az adósságból, albérletben éltem 35 négyzetméteren 30+ évesen, ő azonnal lakást vett. Mégis nekem van most boldog párkapcsolatom, gyerekem, saját pici lakásunk is felesben hitel nélkül. Neki van pénze, lakása, de az anyján kívül nem jár hozzá senki. Válj el, kérdező, és lesz esélyed arra, hogy tényleg boldog legyél és ne csak az adóstársat lássák benned.
2021. júl. 19. 11:17
 55/94 anonim ***** válasza:
90%

Nézd, ez nem fekete vagy fehér.

Elviekben a házasság vagyonközösség. Minden közös.

De vannak párok, legjellemzőbb a vagyonos családból származóknál, akiknél rendkívül fontos lefektetni még a házasság előtt a vagyoni viszonyokat. És nyilván azért szólt bele a szülő, mert ők vették azt a lakást a fiúknak.

Nagyon egyszerűen ki tudod számolni kvázi, hogy tényleg igazságos-e a férjed, vagy sem.

Írd le egy papírra, mennyit költöttél a felújításokra az évek alatt? Mennyit költött a férjed?

Mennyi lett volna az albérlet? Hiszen ha nem lett volna lakása a férjednek, albérletet kellett volna fizetnetek. Az évek alatt fizetett albérlet felének és a felújítások rád eső részének különbségét számold ki. Ha több a felújításokra költött pénz, akkor a különbséggel "adós" neked a férjed. Ha viszont az albérlet lett volna több, akkor te vagy "adós" a különbözettel.

2021. júl. 19. 11:20
 56/94 anonim ***** válasza:
84%

53# "az én férjem is 3x többet keres mint én,ráadásul én többször voltam itthon gyeden,tekintve,hogy 4gyermekünk van"

Tök jó amit írsz, a ráadásul szótól viszont sírhatnékom lett. Egy nőnek 4 gyereket "letenni az asztalra" -hoz képest a házastársnak szanatórium és nem különösebb érdem 3X annyit keresni. Azt gyerek szülése nélkül bármelyik nő meg tudja csinálni, míg gyerekszüléssel apának sem igen menne.

2021. júl. 19. 11:23
 57/94 anonim ***** válasza:
93%
"Úgy érzem, nem tervez velem hosszú távon." Akkor te sem tervezel vele. Mért nem válsz el? És mért érzésekre hagyatkozol ahelyett, hogy a házasságotok alapkérdéseit vele megbeszélnéd?
2021. júl. 19. 11:23
 58/94 A kérdező kommentje:

Köszönöm 54

55! Albérleti díj házasságban? Akkor csak lakótársai vagyunk egymásnak? Milyen házasság az ilyen?

2021. júl. 19. 11:28
 59/94 anonim ***** válasza:
13%

57

Mert a férje mit érezhet így hogy az asszonyka a semmire akarja a ház felét.

2021. júl. 19. 11:30
 60/94 anonim ***** válasza:
82%

55# "Hiszen ha nem lett volna lakása a férjednek, albérletet kellett volna fizetnetek."

Vagy közösen vettek volna hitelre lakást amit felesbe fizetve lenne egy fél lakása. Aminek az értéke szerint a sztoriból a kérdező az évek alatt belerakott munka és pénz ellenére nem csupasz seqqel jönne ki. Ha a közös lakás közös átalakítását követően jackpot van, akkor bizony az is közös lenne. Szóval a mi lett volna ha nem feltétlenül a kérdező nyomorúságáról szólhat csak.

2021. júl. 19. 11:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!