Egy házasságban csak kötelezettségeink vannak jogaink nincsenek(anyagi szempontból)?
30
De az igen, hogy miből származik a vagyon. Ha előtte is a tulajdona volt az egyik félnek, vagy öröksége vagy ezek eladásából vett valamit az továbbra is a különvagyona. Csak cunclika ezt nem tudta, azt hitte hogy majd simán kiforgatja a csávót a vagyonából. Hát ez már csak egy ilyen biznisz.
33
Az hogy veszel két függönyt az nem felújítás.
35
" 750ezerert kapott volna egy részt a lakásból."
Ami a mai lakásárak mellett elég nagylelkű. Nem valószínű, hogy 6 millióért kaptak volna lakást, ha csak nem valami borsodi putriban élnek.
29# "Ha én vettem volna a gyerekemnek lakást esélyes hogy itt ugye ez tortent- bizony én is szeretném, ha annak sorsát a gyerekem velem beszélné meg."
Az ellenségemnek se kívánnám hogy te ajándékozz neki szeretetből (muhaha) egy tábla csokit akár, meglenne a böjtje. Ahogyan azt se, hogy a mamája legyél. Mintapéldája a mérgező szülőnek.
Kérdező, ez kitalált történet ugye?
" de akkor a lakás miért csak az ő tulajdona és nekem miért kötelességem költeni az ő lakására"
Tévedés!
A házasság alatt szerzett vagyon minden esetben közös tulajdonnak minősül. Illetve úgy tudom, a "bevitt vagyon" is egy idő után közössé válik, bár ebben azért hiányosak a jogi ismereteim.
A házasság jogilag egy vagyonközösség, ahol a felek kiadásai és bevételei mind közösek. Létezik persze házassági szerződés, amiben ettől eltérően is lehet rendelkezni, de ennek hiányában (majdnem) minden közös.
"Ezt így igazságtalannak tartom."
Én is, de ennek nem most, és nem itt kéne hangot adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!