Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Egy házasságban csak kötelezet...

Egy házasságban csak kötelezettségeink vannak jogaink nincsenek(anyagi szempontból)?

Figyelt kérdés
Azért tettem fel így a kérdést, mert a férjem hasonlóan gondolkodik. Nem rég eladta a lakást amiben laktunk, ami egyébként az ő tulajdona volt, de az átalakításokban én is részt vettem. Az új lakáshoz némi hitelt is vett fel, én lettem a kezestárs és úgy gondolja, hogy együtt fogjuk majd visszafizetni. De a nevemre nem íratott semmit. A lakás 100 %-ban az övé lett. A későbbiekben is lesznek majd átalakítások a lakásban amit szintén közösen fogunk elvégezni. Ezt így igazságtalannak tartom. Szerinte közös a pénzünk, de akkor a lakás miért csak az ő tulajdona és nekem miért kötelességem költeni az ő lakására.
2021. júl. 19. 08:52
 41/94 anonim ***** válasza:
90%

Nem, nem kötelező költened az ő lakására. De nyilván neked is baromi jó az az új konyhabútor, a tiszta falak, a törülközőszárítós radiátor a fürdőben. Nyugi, ha váltok, ezek árának kérheted a felét akkor is, ha a férjed nevén van a számla. Konkrétan az új lakás árába beletettél 750 ezret, ezért kaptál volna 12,5%-ot, amit én nagyvonalúnak gondolok, tekintve, hogy 6 milliónak a 12,5 % -a 750 ezer, a lakás meg valószínűleg többet ér ennél. De neked ez megalázó.

Csupasz fenékkel jöttél a kapcsolatba és most a különvagyonnak követeled a felét?

Más a szituáció, ha a régi lakás ára + házasság alatt szerzett felhalmozott pénz + hitel hozta ki az új árát. Akkor a felhalmozott pénz fele is számít váláskor.

2021. júl. 19. 10:47
 42/94 anonim ***** válasza:
94%
Itt nagy bajok vannak, és nem csak anyagiak.El sem tudom képzelni hogy élhetnek emberek ilyen házasságokban.Tudom,hogy van ilyen,csak nem értem.
2021. júl. 19. 10:50
 43/94 anonim ***** válasza:
98%

39, kulonvagyon sose lesz kozos vagyon, ez igy hatalmas tevedes.

Es meg egy, ami elozoleg felmerult itt: a felujitas koltsege alapjan sose szerezhet barki tulajdonjogot, az ugyanis nem erteknovelo tenyezo, hanem csak szintentartas. (Csebe a lakhatasert mondjuk…)

Ha valaki erteknovelo beruhazast hajt vegre, az alapjan lehet tulajdonjogot szerezni, ehhez plusz szoba-/szint-raepiteset vagx komfortfokozat-novelo beruhazast (pl furdoszoba kiepitese) kellene vegezni.

Amugy 750k-ert 1/8-adot szerezni nem tunt volna rossznak, eleg fura ezt “megalazonak” hivni…

2021. júl. 19. 10:55
 44/94 anonim ***** válasza:
39%

#40 "Albérletben se lakhatna éppen ingyen." Megyünk egyre mélyebbre :-(

Jól meggondolva a b@sz.ás sincs ingyen, a kifőzdében is munkadíjas a tál étel, a szúnyoghálót is pénzért javítják.

Elmélkedem, vajon mi az a házasság ott, ahol "albérletbe se lakna ingyen"

.

.

az egyik fél?

2021. júl. 19. 10:58
 45/94 anonim ***** válasza:
100%

De miért ide írod ki, miért nem a férjeddel beszélted meg???????

Milyen házasság az, ahol ilyen alap dolgokat nem lehet megbeszélni????

2021. júl. 19. 10:58
 46/94 A kérdező kommentje:
Nem célom kiforgatni a férjemet csak tudni szeretném hogy igazságos e amit tesz velem. Úgy érzem ő nem tervez velem hosszútávon ezért nekem nem érdekem az ő lakására költenem, nem akarok anyagilag veszíteni, de nem is akarok az ő lakásából semmit.
2021. júl. 19. 11:01
 47/94 anonim ***** válasza:
82%
Ha egy szál bugyiban szálltál be a házasságba nem fogsz erre házat kapni, ha csak nem fektettétek le házassági szerződésben ezt.
2021. júl. 19. 11:02
 48/94 anonim ***** válasza:
94%
Nem igazságos, és szerintem gondolkodj egy válóperes ügyvéden. Lesznek ennél cifrább dolgok is.
2021. júl. 19. 11:03
 49/94 anonim ***** válasza:
80%

46

Jó de ilyen nincs hogy semmit nem dobsz be a közösbe de cserébe a férjed hagyja hogy ott élj.

50/94 anonim ***** válasza:
95%

Az egyik a szülőkkel kommunikál a másik meg gykn vad idegenekkel.

Bár tényleg ez így fura egy házasság.

Mi " csak" jegyben járunk párommal. Én csak felhoztam neki, hogy a saját lakásomból majd szeretne-e a nevére tulajdonrészt. Azt mondta, hogy nem kell, mert az az enyém.

Ez így más helyzet, mint a tiétek. De nekem párom ( ő a férfi) nem esik nehezére venni ezt azt, meg javítani.

Nekem kell rászólni, hogy ne költsön már felesleges dolgokra vagy nem sürgős.

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!