Egy házasságban csak kötelezettségeink vannak jogaink nincsenek(anyagi szempontból)?
Nem, nem kötelező költened az ő lakására. De nyilván neked is baromi jó az az új konyhabútor, a tiszta falak, a törülközőszárítós radiátor a fürdőben. Nyugi, ha váltok, ezek árának kérheted a felét akkor is, ha a férjed nevén van a számla. Konkrétan az új lakás árába beletettél 750 ezret, ezért kaptál volna 12,5%-ot, amit én nagyvonalúnak gondolok, tekintve, hogy 6 milliónak a 12,5 % -a 750 ezer, a lakás meg valószínűleg többet ér ennél. De neked ez megalázó.
Csupasz fenékkel jöttél a kapcsolatba és most a különvagyonnak követeled a felét?
Más a szituáció, ha a régi lakás ára + házasság alatt szerzett felhalmozott pénz + hitel hozta ki az új árát. Akkor a felhalmozott pénz fele is számít váláskor.
39, kulonvagyon sose lesz kozos vagyon, ez igy hatalmas tevedes.
Es meg egy, ami elozoleg felmerult itt: a felujitas koltsege alapjan sose szerezhet barki tulajdonjogot, az ugyanis nem erteknovelo tenyezo, hanem csak szintentartas. (Csebe a lakhatasert mondjuk…)
Ha valaki erteknovelo beruhazast hajt vegre, az alapjan lehet tulajdonjogot szerezni, ehhez plusz szoba-/szint-raepiteset vagx komfortfokozat-novelo beruhazast (pl furdoszoba kiepitese) kellene vegezni.
Amugy 750k-ert 1/8-adot szerezni nem tunt volna rossznak, eleg fura ezt “megalazonak” hivni…
#40 "Albérletben se lakhatna éppen ingyen." Megyünk egyre mélyebbre :-(
Jól meggondolva a b@sz.ás sincs ingyen, a kifőzdében is munkadíjas a tál étel, a szúnyoghálót is pénzért javítják.
Elmélkedem, vajon mi az a házasság ott, ahol "albérletbe se lakna ingyen"
.
.
az egyik fél?
De miért ide írod ki, miért nem a férjeddel beszélted meg???????
Milyen házasság az, ahol ilyen alap dolgokat nem lehet megbeszélni????
46
Jó de ilyen nincs hogy semmit nem dobsz be a közösbe de cserébe a férjed hagyja hogy ott élj.
Az egyik a szülőkkel kommunikál a másik meg gykn vad idegenekkel.
Bár tényleg ez így fura egy házasság.
Mi " csak" jegyben járunk párommal. Én csak felhoztam neki, hogy a saját lakásomból majd szeretne-e a nevére tulajdonrészt. Azt mondta, hogy nem kell, mert az az enyém.
Ez így más helyzet, mint a tiétek. De nekem párom ( ő a férfi) nem esik nehezére venni ezt azt, meg javítani.
Nekem kell rászólni, hogy ne költsön már felesleges dolgokra vagy nem sürgős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!