Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek ha a párom alkoholi...

Mit tegyek ha a párom alkoholista?

Figyelt kérdés
7 éve vagyunk együtt a párommal van 1 gyermekünk. Sajnos az ő gyerekkora egyenlő a nullával mivel mindig az apját részegnek látta. Mostanában ő is nagyon elkezdett inni. Hétköznap dolgozunk mind a ketten nincs időnk egymásra.hétvégén együtt tudnánk lenni de ő állandóan a kocsmában ül nem tudunk sehova elmenni hármasban mert mindenhol az alkoholt keresi meg a kocsmákat. Nem tudom mit csináljak nincs hova mennie csak én vagyok neki sajnálom őt nagyon de ez így se mehet. Annyit könyörgök neki hogy hagyja abba ne igyon sírtam is neki de nem hat rá semmi mikor józan megigeri hogy többet nem iszik és velünk fog foglalkozni, de ahogy eljön a hétvége ugyan ott tartunk. Mit csináljak?
2021. jún. 20. 15:18
1 2 3 4 5 6 7
 21/65 anonim ***** válasza:
94%

20

Tőlem sem kérdezte meg senki.

Annyival korrigálnám a korábban leírtakat, hogy végül anyám elvitt egy kh-ba, ahol elkezdődött a rehabilitációm. Összesen 12 hónapot voltam kórházban, ebből 10 hónap volt rehab (két részletben).

2021. jún. 20. 16:22
 22/65 anonim ***** válasza:
97%

20

És nagyon sajnálom. :(

2021. jún. 20. 16:23
 23/65 anonim ***** válasza:
40%

Kedves 17-es!

Én veled ellentétben nem a szarban hagyom az embereket,hanem segítek rajtuk.

Tudom,ez neked nagyon fura dolog,hogy másokon segítünk,de hidd el,a világban még van ilyen.

Én csak azt tanácsolom neked,hogy pukkadj meg a besötétített és légkondicionált szobádban,nehogyy segíts bárkin is!

Üdv,a 7-es.

2021. jún. 20. 16:23
 24/65 anonim ***** válasza:
38%

Remelem a kerdezo tovabb olvassa az elso oldalon tul a kommenteket, mert az elsore valami radikalisan onzo, rosszakaro emberek mentek.

Jobb lenne nem megfogadni az o tanacsukat.

Persze ha a kerdezo valoban szereti meg a parjat - bar a kerdes reszletezese meg a kommentjei alapjan eleg sanszos, hogy ez csak egy kibuvo lenne hogy gyorsan kilepjen a kapcsolatbol, amit mar regota tervez.

2021. jún. 20. 16:26
 25/65 anonim ***** válasza:
64%
Lehet itt Teréz anyát játszani, de sajnos az egyetlen megoldás, ha kidobod. Itt javulás nem lesz.
2021. jún. 20. 16:28
 26/65 anonim ***** válasza:
67%

Gyerekkorom óta apám alkoholista. Anyám elköltözött már rég. Tönkre tette a családot. 34 éves vagyok most, és soha semmi változás nem volt 30 év alatt. Én nem iszok alkoholt egy kortyot sem. Minél előbb el kell hagynod. És egy rendes embert keress.

Azt se feledd el, hogy az alkoholistának mindig van "oka" inni, és mind mindig van kifogása miért nem teszi le. Legjobb megoldás elhagyni. oké, páran írják kezelni kell meg ilyesmi, de arra is kell gondolni, hogy évekig próbálkoztok talán némi sikerrel is, de vissza esik könnyen.

Én több mint 30 éves tapasztalatból mondom ezeket. Ha van kérdésed privátba írhatsz. Kitartást, és dönts jól!

2021. jún. 20. 16:29
 27/65 anonim ***** válasza:
21%

Nagyon elkeserítő egy dolog az,hogy manapság az emberek még a saját párjukat is hagynák megfulladni a szarban.

Hová süllyedtünk?? HOVÁ??

És itt nem csak a 17-esre célzok,hanem mindenkire,akik azt mondták,hogy dobja ki a kérdező a párját meg szakítson vele.

Az ilyen embereknek csak saját maguk számítanak minden szerettüket kidobnák az utcára,ha kiderülne valami komolyabb beteségük.

Mert az alkoholizmus betegség! Amiből ki kell gyógyítani szerettünket!

2021. jún. 20. 16:29
 28/65 anonim ***** válasza:
70%
Utálok minden alkoholistát. Önző gazemberek, tönkretesznek maguk körül mindenkit.
2021. jún. 20. 16:31
 29/65 anonim ***** válasza:
82%
Én továbbra is amondó vagyok, hogy lehet, hogy kétféle alkoholista van. Akin lehet segíteni és akin nem. Vagy aki tud segíteni magán (segítséggel) és aki nem tud.
2021. jún. 20. 16:32
 30/65 anonim ***** válasza:
56%

Szomoru, hogy par ember szerint gunyolando, meg "terez anyazo" szarkazmussal kell jonni ha arrol van szo, hogy segiteni is lehet a masikon.

26-os

Oszinten szerinted minden alkoholista egyforma? Minden ember ugyanugy viselkedik barmilyen helyzetben?

Ne a sajat tapasztalatodbol indulj ki, lehet nalatok nem sikerult, masnal meg pont hogy a parja huzta ki a szarbol

Nem ertem miert kell allandoan a rosszat akarni masnak, undorito.

Elhanyom magam az ilyenektol.

2021. jún. 20. 16:33
1 2 3 4 5 6 7

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!