Mit tegyek ha a párom alkoholista?
Akik védik itt a retkes alkoholistakat: ez nem betegség.
Ez függőség.
De ahhoz hogy valaki függő legyen el kell jutni, nem egyik napról a másikra jön.
És nem azért mert a hasnyalmirigyed nem termel már több inzulint, hanem mert te így döntesz.
Ez egy döntés. Millió embernek van szar élete és mégsem menekül az alkoholba vagy bármilyen függőségbe.
A különbség az hogy ha neked valami szar van az életedben donthetsz úgy hogy segítséget kérsz.
Vagy donthetsz úgy hogy nem kérsz segítséget csak belülről emeszted magad.
Vagy donthetsz úgy hogy az alkoholba menekülsz és ezzel tönkre teszed a csaladodat is.
Az ilyen emberek önzőek és gyengék. Az nem érdekli őket hogy mit okoznak a saját gyerekuknek csak a pillanatnyi mámoruk. Undorítóak. Nem érdemelnek sajnalatot.
54-es nálam is kb ugyan ez a szitu csak 34 éves vagyok.
Soha nem voltunk még nyaralni se, még kirándulni se. Fater állandóan ivott.
Most itt vagyok fenőt ember kihatott az egész életemre, és nincs rendes életem. Mély depresszióba estem végette Szóval az én életem ráment arra, hogy igyon. Elköltözni nem tudtam. Persze segíteni nem letehet mert amint felhoztuk neki akkor felkapta a cukrot, hogy "majd én eldöntöm mit csinálok, ne szóljunk bele az ő életébe". Persze a mi életünket meg lesz*rta.
52
"A különbség az hogy ha neked valami szar van az életedben donthetsz úgy hogy segítséget kérsz.
Vagy donthetsz úgy hogy nem kérsz segítséget csak belülről emeszted magad.
Vagy donthetsz úgy hogy az alkoholba menekülsz és ezzel tönkre teszed a csaladodat is.
Az ilyen emberek önzőek és gyengék."
Valószínűleg valóban önző, gyenge és gyáva egy alkoholista. Hogy beteg-e, nem tudom.
Én ismét (harmadszor) hangsúlyozom, hogy alkoholista és alkoholista között óriási különbség van. Én egy évig ittam, nagyon nagy károkat nem okoztam, aztán szépen elmentem elvonóra. Én pont ilyen borzalmas károkat okozó alkoholistákat nem ismerek. Szerencsére.
Ahogy korábban írtam, családterápia. Ha az alkoholista nem megy el, ő baja. Nélküle is meg lehet tartani a családterápiát (tényleg).
Ott meg lehet beszélni, hogy ki mit csinál, gondol, érez, miért, stb.
És fel lehet állítani szabályokat: "nem kapsz egy fillért sem piára, sőt, a meglévő pénzed is elvesszük", "ha részegen jössz haza, tuti, hogy nem fogsz bejönni a lakásba/házba, legyen bár mínusz 10 fok odakinn", "nem kapsz sem enni, sem inni, nincs szex, nincs tévé". Mittómén. A családterápa gyakorlatorientált. Nem a lelkizésen van a hangsúly, hanem közös szabályok megbeszéléséről.
Én végtelenül sajnálom azokat, akiknek az életét tönkretette egy alkoholista, de talán nem kellett volna hagyni!
55
Itt márnincs miről beszélni. Ha a Kérdező kapott egy pofont (márpedig nyilván igaz), akkor vége. Én így tettem. Az első ilyen után szakítottam. (Mondjuk az nem egy pofon volt, de hagyjuk is.)
Ezt szajkózzák a nőjogi szervezetek, azt hittem, ez nyilvánvaló. Egy bántalmazás után le kell lépni. És pont.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!