Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hálátlan vagyok, hogy nem...

Hálátlan vagyok, hogy nem akarok beköltözni a lakásba?

Figyelt kérdés

7 éve élek másik városban, már akkor is magasabbak voltak az ingatlanárak itt, de szerintem nem kell részleteznem, hogy az évek alatt mennyit emelkedett pluszban.

Akkor is mindig pedzegetve volt a szüleim, nagyszüleim által, hogy hááát, kéne nekem egy lakást venni, de valakinek mindig volt ellenérve. Vagy anyám férjének, hogy "nem érdemlem meg csak úgy", vagy anyámnak, hogy ne itt vegyenek, messze van, vagy a nagyszüleimnek, hogy mi lesz, ha egyszer megunom a nagyvárost.

Nem untam meg, képtelen lennék vidéken élni.

7 éve ugyanabban a lakásban élek, a tulajdonossal nagyon nagy szerencsém van és a lakással is.

A tulaj külföldön él, kétszer jön haza egy évben. Ha bármi gond van, én intézem a szerelést, cserét, ő szó nélkül állja a számlát, mondta, hogy neki is könnyebbség, hogy nem Angliából kell kutatnia itteni vezetékszerelőt pl. Nem jár a nyakamra, nem problémázik semmin. És, 7 év alatt kétszer emelt a bérleti díjon, 10-10.000 Ft-tal, úgy, hogy alapból is alacsony áron béreltem (más ennyiért szobát sem talál lassan).

A lakás nagyon jó helyen van, zöldebb részen, de közel a belváros, van belső udvar, így a kocsi sem áll az utcán. A lakóközösség is normális, a környék is szép, rendezett. A lakás is kis "ékszerdoboz", az évek alatt teljesen a saját ízlésemre formáltam.

Ősszel kitalálta a család, hogy "felnőttem" és legyen végre saját lakásom. Ami szép és jó, de azzal az összeggel, amivel segíteni akartak, sokra nem mentem a mai árak mellett.

Rosszabb környezetbe, rosszabb lakásba nem akartam költözni. Annak nem láttam értelmét, hogy veszek egy lelakott panelt, beköltözöm és majd újítgatom... Mert ismerem magam, soha nem éreztem volna jól ott magam, csak azért, mert az "saját". Itt, a környéken 1-1 lakás a többszöröse volt annak a pénznek, amit kaptam erre.

Végül vettem egy lakást, de azért, hogy kiadjam.

Én nem laknék ott, sima lakótelep, viszont kicsivel többért kivették, mint amennyit én fizetek albérletre. Kérdezgették, hogy találtam-e már lakást, mikor hívom már el őket lakásavató ebédre, én pedig mondtam, hogy igen, de ki lett már adva.

Szerintük én hálátlan vagyok, mert ők azt azért adták, hogy nekem legyen egy saját kuckóm, nem azért, hogy mások lelakják. Mondtam, hogy annyiból 7 éve lehetett volna venni olyasmit, ami szép és amiben élnék szívesen. Nem adták ide, párnahuzatból párnahuzatba dugdosták, szépen elinflálódott és ez lett a vége.

Örülök, hogy van "sajátom", ne értsetek félre. Mert rengeteg embernek ez a 35 millió is elérhetetlen pénz. És nem elköltöttem, hanem befektettem, aztán, ha lesz lehetőségem, később veszek olyan lakást, amibe már én is szívesen élnék.

jan. 15. 20:09
1 2 3 4
 1/39 anonim ***** válasza:
83%

Szerintem nem vagy hálátlan egyáltalán. Ezek szerint ők nem szívesen segítettek és imádnak mindent és mindenkit irányítani. Csak azért akadtak ki, mert nem azt tetted, amit elvártak.

Helyes, hogy nem herdáltad el a pénzt, a lakás ára még nőhet is idővel.

jan. 15. 20:14
 2/39 anonim ***** válasza:
67%
Nem hálátlanság, sunyiság. Mielött megvetted, vagy elfogadtad az árát, illett volna elmondanod te hogyan is képzeled. Jogosan érzik magukat átverve.
jan. 15. 20:20
 3/39 anonim ***** válasza:
80%
“Vagy anyám férjének, hogy "nem érdemlem meg csak úgy", - ehhez mit szolt anyad es a nagyszuleid? 🤔
jan. 15. 20:22
 4/39 anonim ***** válasza:
13%
Hu én valahogy vissza fizetném amit adtak mert halgathatod,föleg ha van egy drágalátos mostohaapád aki miatt nem kaptál hamarabb pénzt,testvéred van??apudal mi a helyzet??
jan. 15. 20:23
 5/39 A kérdező kommentje:

Elmondtam, mikor megkaptam a pénzt.

Mondtam, hogy itt, ennyiért nem fogok lakást találni. Az volt a válasz, hogy deee, biztosan van, szét kell nézni.

Nem volt.

Itt, a környéken egy 1,5 szobás lakás 48-50 millió. 2 hálószobás + nappalis volt hirdetve most, 56 millióért. 35 millióm volt, nem akartam mellé eladósítani magam egy életre. Tőlük azt a választ kaptam, hogy ennyi van, addig kell nyújtózkodni, ameddig a takaró ér.

jan. 15. 20:24
 6/39 A kérdező kommentje:

" “Vagy anyám férjének, hogy "nem érdemlem meg csak úgy", - ehhez mit szolt anyad es a nagyszuleid? "

Semmit. Megvonták a vállukat, hogy "ő ilyen".

Apámmal sosem tartottam a kapcsolatot.

jan. 15. 20:27
 7/39 anonim ***** válasza:
66%
Az igen,nem irigyellek kedves anyukád meg nagyszüleid vannak,nem csodálom hogy elköltöztél,
jan. 15. 20:30
 8/39 anonim ***** válasza:
85%

Én összetettem volna a két kezem a 35 millás önerőért, és hitellel vettem volna egy olyat, ami tetszik.

De nem vagyunk egyformák.

Ezzel sem hoztál rossz döntést, a rossz döntés csak annyi volt, hogy nem avattad be őket előre. Nem hálátlanság, ám nem voltál egészen korrekt sem, hiszen valóban nem erre kaptad a pénzt.

Utólag már nincs más, mint emelt fővel kiállni a döntésed mellett.

jan. 15. 20:43
 9/39 Katona Dius ***** válasza:
82%
Én azt mondom, jól döntöttél. Ha ezért adták, hogy segítsenek, megtették, mert ezzel tudod fedezni a lakbéredet. Ha azért adták, hogy a szemedre vessék, ők milyen szuperek, hogy lakást tetteka feneked alá, és nekik köszönheted, hogy van hol laknod... Így jártak :D
jan. 15. 20:45
 10/39 A kérdező kommentje:

"Én összetettem volna a két kezem a 35 millás önerőért, és hitellel vettem volna egy olyat, ami tetszik."

Nem akartam eladósítani magam már 25 évesen.

"Nem hálátlanság, ám nem voltál egészen korrekt sem, hiszen valóban nem erre kaptad a pénzt."

Lakásvásárlásra kaptam. Lakást vettem belőle.

Keresgéltem, de láttam, hogy esélytelen olyat venni, annyi pénzből, ahová jó szívvel költöznék. Mutattam nekik is, mert csak azt hallgattam, hogy biztos van, csak én hamar feladom. Nem, megmutattam, miket árulnak 30-35 milliókért... Utána már csak az volt a válasz, hogy ennyi van rá.

jan. 15. 20:50
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!