Mit tennétek a ilyen helyzetben? Mi van a feleségemmel? Mi lesz ennek a vége?
7 éve az édesanyja lebetegedett, lebénult és egyből azt mondta hogy beadja öregotthonba. Nagyon tisztelem anyósomat és kiváló viszonyom van vele. Mondtam hogy szó sincs róla és én fizetem az ellátását. Úgy is volt.
Hála Istennek anyósom él és a körülményekhez képest fizikailag jól van, megtanult járni valamennyire, csak sajnos demens. De 90-hez közeledve nem csoda. Mindegy is, gondoskodik róla 2 nő felváltva a nap minden órájában.
Most a szüleim betegedtek le. Sajnos édesapámnak légzőszervi és keringési betegségei vannak, édesanyámnak ízületi és csont problémái. Mondtam hogy kell keressek egy személyt aki napi egyszer rájuk néz és esetleg elmegy bevásárolni, vagy megnézni hogy bevették-e a gyógyszereket stb. Hála Istennek amúgy még tudnak magukról gondolkodni annyira, hogy ne kelljen teljes ellátás. Amikor mondtam hogy keresek egy embert, látszott rajta, hogy nem tetszik neki az ötlet.
Tegnap nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy be kell őket adni egy otthonba.
Rettentő ideges lettem, nagyon összevesztünk, mondtam neki hogy mikor lett ennyire önző és rosszindulatú... Ő meg folyton azt hajtogatta, hogy nem érti miért nem "nyomjuk az öregeket" (az anyjára is értette) egy otthonba, mert nekünk az jobb...Lényeg a lényeg, hogy annyira eldurvult a vita, hogy féltem hogy elvesztem az önuralmam, ezért elmentem otthonról.
Soha nem káromkodtam neki, nem is emeltem rá soha kezet, ezért most hogy elkerüljem hogy tettlegességé vagy trágársággá fajuljon a dolog, inkább elmentem.
Nagyon feldúlt voltam ma egész nap, nem is tudtam dolgozni. Megint vitáztunk egy kört, de ma leléptem még azelőtt hogy átment volna a dolog üvöltözésbe.
Nem tudom mit tegyek... 19 éve vagyunk házasok, komolyabb gondok soha nem voltak köztünk. Az biztos, hogy mindig anyagias volt, de nem viselkedett önzően.
Mi lehet ilyenkor? Különköltözés? Válás? Beszédszünet? Felejtsük el? Tényleg tanácstalan vagyok, ilyen nem történt soha a családunkban...
Csak ne szóljon bele olyasmibe, amihez nincs köze
Tehát neki nincs a saját szüleihez, neked van. Aztakva, szegény nő...
Nincs alárendelve a feleségem. Csak ne szóljon bele olyasmibe, amihez nincs köze.
Akkor te mi jogon szólsz bele az anyjával való személyes viszonyába is,neked lehet neki nem,persze nálad a lóvé tudjuk.. Mehet egyedül nyaralni.. Biztos boldog ő is te is, azért ordít ,ordítoztok már csak odahaza.. Inkább folytassátok külön,mintha két idegen lennétek akik most 19 év után ismerik meg egymást.. Remélem nem egy táskával akarod ki tenni 20 év után,ahogy a fajtád szokta,de ne dolgozz cukorborsóm,de majd egy táskával repülsz ha öntudatra ébredsz vagy meguntalak. Annyi ilyet láttam már.. Szerintem te vagy itt sértett akinek a neje csak lovettáért van vele és ez kiütközött most,mert hogy itt se egymás ismerete se valódi érzelmek nincsenek az fix.. Csak a gyerekeiteket sajnálom,komolyan..
70F
191
Mi nem érthető azon hogy az anyja könyörgött hogy ne engedjem??És hogy az nem téma már...
192
Ki a halál kért tőled helyzetelemzést?
Elmondtam milyen jogon. Azon a jogon hogy sem a gyermekeim, sem én sem az anyósom nem akarta az otthont.
Igen,ha nyaralni akar menjen.
Mi az hogy egy táskával rakom ki? Részleteznéd picit? Ez hogy jön ide vagy mit értesz ez alatt.
Milyen öntudatra ébredsz? Normális vagy te?
Te anyósomat beraknád csak úgy egy otthonba vagy mi van?
Tudod mit? Ha tényleg ez lenne a probléma (de nem ez, még akkor sem ha te ezt nem bírod megsérteni) engedném az anyját, csináljon vele amit akar. De az én szüleimet ne mérje otthon al fenyegeti.
Nem, ez egy marhaság hogy csak a pénzért van velem. Nem tudom, kedves nagyokos, hogy ez neked honnan jött így le...
A vita ami itt folyik lassan 200 hozzászólásban, teljesen parttalan, mert ez a kérdés alapvető ertekrendbeli húrokat pendít meg mindenkiben. Mivel ezek meggyőződéses elvek, ezért a két tábor soha nem fogja meggyőzni a másikat. Aki minden áron, saját magát feláldozva is ápolná otthon a hozzátartozóját, az sose fogja megérteni azt, aki racionális alapon képes felmérni a saját határait és at otthon mellett dönt.
Azt kellene felfognia a kérdezőnek is, hogy attól még, hogy a felesége másképp gondolkodik erről a kérdésről, mint ő, attól még nem lesz automatikusan rossz ember. Mint minden konfliktusnál, itt is a kommunikáció lenne a megoldás, de a kérdező belehergelte magát a saját vélt igazába és mivel azt várja el, hogy a felesége hozza hasonlóan gondolkodjon, mondhat neki bárki bármit, képtelen lesz befogadni. Tehát sztem le is lehet zárni nyugodtan a kérdést, ilyen házasságnál nincs megoldás....
Kedves utolsó.
És akkor szerinted mi lenne a megoldás?
Mert én nem adom be őket és hiába mondom hogy "ok, esetleg megértem az álláspontját de nem fogadom el" ha ő csak azért is erölteti.
Szoval szerinted mi lenne a teendő? Hiába mondtam neki ma is, hogy értem hogy mire gondol (holott nem de már belefáradtam) de ez nem fog változtatni a döntésemen, mert ő továbbra is hajtogatja, hogy "Meglátod hogy az lesz a vége hogy bekerülnek és hogy felesleges amit csinálosz értük".
És hogy honnan látszik, hogy a hozzáállásnak is az önzőségen alapul? Ma a fiam mondta neki, hogy "Tudod mit, anyu? Majd én is beraklak egy otthonba ha majd nem bírok veled". Erre az volt a válasz hogy "Én nem várom azt meg, mert hamarabb leszek öngyilkos, még akkor amikor romlani kezd az egészségem. Addig élek és szórakozok, amikor még nem lehet már tovább, akkor inkább feladom".
Normális gondolkodás ez? Fültanúja voltam ennek és higgadtan mondtam neki hogy felejtse el ezeket a gondolatokat, mert anya ilyet nem mond a gyermekének"
Akkor áldozd be az egész életedet erre. Csak szegény feleségedet ne kényszerítsd erre.
Komolyan mit vársz hogy vörösszőnyeget b#$unk eléd?
Áldozzam be? Ez áldozat? Fantasztikus hogy gondolkodnak egyesek...
De ha áldozat akkor igen, meghozom azokért akik felnevelték és akiknek MINDENT köszönhetek.
Én nem kényszerítek senkit semmire. Eddig sem arról volt szó hogy kényszerítek bárkit is.
Nem kell semmilyen szőnyeg. Nem tudom honnan jönnek neked a gondolatok...
199
Nem,nyilván nem tudja és nem is fogja, de a szándék magán benne...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!