Mit tennétek a ilyen helyzetben? Mi van a feleségemmel? Mi lesz ennek a vége?
7 éve az édesanyja lebetegedett, lebénult és egyből azt mondta hogy beadja öregotthonba. Nagyon tisztelem anyósomat és kiváló viszonyom van vele. Mondtam hogy szó sincs róla és én fizetem az ellátását. Úgy is volt.
Hála Istennek anyósom él és a körülményekhez képest fizikailag jól van, megtanult járni valamennyire, csak sajnos demens. De 90-hez közeledve nem csoda. Mindegy is, gondoskodik róla 2 nő felváltva a nap minden órájában.
Most a szüleim betegedtek le. Sajnos édesapámnak légzőszervi és keringési betegségei vannak, édesanyámnak ízületi és csont problémái. Mondtam hogy kell keressek egy személyt aki napi egyszer rájuk néz és esetleg elmegy bevásárolni, vagy megnézni hogy bevették-e a gyógyszereket stb. Hála Istennek amúgy még tudnak magukról gondolkodni annyira, hogy ne kelljen teljes ellátás. Amikor mondtam hogy keresek egy embert, látszott rajta, hogy nem tetszik neki az ötlet.
Tegnap nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy be kell őket adni egy otthonba.
Rettentő ideges lettem, nagyon összevesztünk, mondtam neki hogy mikor lett ennyire önző és rosszindulatú... Ő meg folyton azt hajtogatta, hogy nem érti miért nem "nyomjuk az öregeket" (az anyjára is értette) egy otthonba, mert nekünk az jobb...Lényeg a lényeg, hogy annyira eldurvult a vita, hogy féltem hogy elvesztem az önuralmam, ezért elmentem otthonról.
Soha nem káromkodtam neki, nem is emeltem rá soha kezet, ezért most hogy elkerüljem hogy tettlegességé vagy trágársággá fajuljon a dolog, inkább elmentem.
Nagyon feldúlt voltam ma egész nap, nem is tudtam dolgozni. Megint vitáztunk egy kört, de ma leléptem még azelőtt hogy átment volna a dolog üvöltözésbe.
Nem tudom mit tegyek... 19 éve vagyunk házasok, komolyabb gondok soha nem voltak köztünk. Az biztos, hogy mindig anyagias volt, de nem viselkedett önzően.
Mi lehet ilyenkor? Különköltözés? Válás? Beszédszünet? Felejtsük el? Tényleg tanácstalan vagyok, ilyen nem történt soha a családunkban...
240
Egyelőre még nem érzem hogy itt az ideje. Ha majd kibékülünk, esetleg lehet minden olyan, mint rég, de most még nem tisztáztam magamban sem le mindent. De az is lehet hogy ezek után ez így marad, ha így látjuk jónak. Engem nem zavar.
242
Nem értem mi a bajod de azt végképp nem hogy mi közöd az intimitásunkhoz?
Nem, nem csal meg. De ha valaha is megteszi, az biztos hogy megszakítok vele minden nemű kapcsolatot és elválok.
Milyen zsaroló?
Nem akar válni.
Nem fordítok senki ellen senkit. Honnan veszed ezeket, kedves? Komolyan mondom, írj könyvet. Fantasztikus képzelőerős van...
"Te megcsalhatod simán ugye?"
Bocsáss meg hogy így fogalmazok, de mivel felnevettem ezen a soron, muszáj kimondjam: Honann a f@szból szeded te ezt?
Elnézést...
Sosem csaltam meg és sosem tenném meg. Szörnyen Elítélem minden embert aki valaha is megcsalta a párját. Sosem tennék ilyet és sosem fordult meg az eszemben sem ilyen.
Kérdező!
Azt mondod, hogy te jót tettél az anyósoddal. És mi lesz akkor, ha épp indulnátok nyaralni, de felhívnak a szüleid, hogy ne menjetek mert hiányoztok nekik meg mondjuk fáj a fejük? Vagy hajnali 3-kor hívnak hogy bedagadt a lábuk?
Szeretem, imádom a szüleimet, de átéltem ezt én is. Olyan gyorsan épülnek le a szemed előtt, hogy észre sem veszed.
Tudod egy jó házasság alapja a kompromisszum. Amikor mondd a feleséged valamit, ami neked elsőre nem tetszik, akkor nem az a megoldás, hogy behisztizel, kiírsz egy kérdést gyakorira meg lelépsz otthonról vagy a vendégszobában alszol. Hanem az, hogy leülsz vele, és azt mondod: oké, nézzünk meg már idősek otthonát. Rákeresünk a neten, kérdezősködünk ismerősöktől, tájékozódunk. És kellő információ birtokában azt mondjuk, bocsi drágám, de azt gondolom, hogy ez nem az én szüleimnek való.
Évek óta házasok vagytok, és egy ilyen miatt megy a hiszti?
246
"És mi lesz akkor, ha épp indulnátok nyaralni, de felhívnak a szüleid, hogy ne menjetek mert hiányoztok nekik meg mondjuk fáj a fejük? Vagy hajnali 3-kor hívnak hogy bedagadt a lábuk?"
Csak azért nem hívnak fel hogy hiányzunk, mert minden nap látnak amúgy is. Ha fáj a fejük be esznek egy gyógyszert. Ilyen kicsinységekért nem zavarnak engem soha.
Viszont ha valami komoly lenne (összetörik magukat mert lépésnek mondjuk vagy valami komoly betegségük lenne) nyilván nem mennék nyaralni.
"oké, nézzünk meg már idősek otthonát"
De nem nézzük meg. Mert semmi szín alatt, még ha gyémántból van a WC ülőke és kaviár a reggeli, sem adom őket otthonba. Mit nem lehet ezen megsérteni? Soha még cska el sem gondolkodtam ilyenen.
Én mondjam a szüleimnek, hogy pucolás, holnaptól egy otthonban laktok? Jesszus...
"Évek óta házasok vagytok, és egy ilyen miatt megy a hiszti?"
Igen, mert sosem gondoltam hogy rezzenéstelen arccal a szemembe fog ilyet mondani a szüleimről. Ha azt mondja hogy engem akar betenni, azt mondom ok, ha neki ez jó. De a szüleimet?
248!
Osztom a véleményedet! Ilyen önfejű férfi egy nő mellé se való...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!