Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a ilyen helyzetbe...

Mit tennétek a ilyen helyzetben? Mi van a feleségemmel? Mi lesz ennek a vége?

Figyelt kérdés

7 éve az édesanyja lebetegedett, lebénult és egyből azt mondta hogy beadja öregotthonba. Nagyon tisztelem anyósomat és kiváló viszonyom van vele. Mondtam hogy szó sincs róla és én fizetem az ellátását. Úgy is volt.

Hála Istennek anyósom él és a körülményekhez képest fizikailag jól van, megtanult járni valamennyire, csak sajnos demens. De 90-hez közeledve nem csoda. Mindegy is, gondoskodik róla 2 nő felváltva a nap minden órájában.

Most a szüleim betegedtek le. Sajnos édesapámnak légzőszervi és keringési betegségei vannak, édesanyámnak ízületi és csont problémái. Mondtam hogy kell keressek egy személyt aki napi egyszer rájuk néz és esetleg elmegy bevásárolni, vagy megnézni hogy bevették-e a gyógyszereket stb. Hála Istennek amúgy még tudnak magukról gondolkodni annyira, hogy ne kelljen teljes ellátás. Amikor mondtam hogy keresek egy embert, látszott rajta, hogy nem tetszik neki az ötlet.

Tegnap nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy be kell őket adni egy otthonba.

Rettentő ideges lettem, nagyon összevesztünk, mondtam neki hogy mikor lett ennyire önző és rosszindulatú... Ő meg folyton azt hajtogatta, hogy nem érti miért nem "nyomjuk az öregeket" (az anyjára is értette) egy otthonba, mert nekünk az jobb...Lényeg a lényeg, hogy annyira eldurvult a vita, hogy féltem hogy elvesztem az önuralmam, ezért elmentem otthonról.

Soha nem káromkodtam neki, nem is emeltem rá soha kezet, ezért most hogy elkerüljem hogy tettlegességé vagy trágársággá fajuljon a dolog, inkább elmentem.

Nagyon feldúlt voltam ma egész nap, nem is tudtam dolgozni. Megint vitáztunk egy kört, de ma leléptem még azelőtt hogy átment volna a dolog üvöltözésbe.

Nem tudom mit tegyek... 19 éve vagyunk házasok, komolyabb gondok soha nem voltak köztünk. Az biztos, hogy mindig anyagias volt, de nem viselkedett önzően.

Mi lehet ilyenkor? Különköltözés? Válás? Beszédszünet? Felejtsük el? Tényleg tanácstalan vagyok, ilyen nem történt soha a családunkban...

2021. márc. 21. 22:48
 271/330 A kérdező kommentje:

270

Kérte a család többi tagja. És főleg az anyósom. És nem belepofáztam hanem meghagytam egy akkor 82 éves öregasszony méltóságát.

Milyen kirakat? Mi a lóf@szt beszélsz te? Ki vagy te? Kinek képzeled magad? Normális vagy te??

Mi a tököm közöd van a magánéletemhez? Honnan szeded te ezeket? Álmodsz vagy drogozod magad?

Inkább menj innen kérlek, mert nevetségesnek a kitaláció ID meg a troll provokációid!!

2021. márc. 24. 12:50
 272/330 Savlekotő ***** válasza:
71%
Inkább a feleséged véleményére volnék kiváncsi.. Ja tudom neki véleménye se lehet csak amit te megengedsz neki..
2021. márc. 24. 12:51
 273/330 A kérdező kommentje:

De, kedves csillagom, lehet véleménye és van is. De nem értem mit akarsz ezzel? Van véleménye.

Én meghallgattam a véleményét és mondtam hogy sajnálom, de szó sincs rólam, meg sem fordult a fejemben az ilyesmi, mire kezdte a (szerinte) tényeket meg az önző dumákat hogy az könnyebb nekem és mindenkinek meg hogy felesleges amit csinálok és meglátom majd ki lesz stb és akkor durrant el az agyam. Akkor emeltem fel én is a hangom és kezdődött a veszekedés.

2021. márc. 24. 12:55
 274/330 Savlekotő ***** válasza:
71%
És ha legközelebb megint nem fog tetszeni valami oda is versz neki?,totál jó lesz ha már rettegni is fog tőled és azért inkább mindent rád hagy,de ő nem lesz jelen csak mint valami droid .. Jó után jársz h megcsaljon,bár eleve ki nézed belőle mert ezt írtad korábban. Ilyen egy jó házasság.. Mi lesz ha a gyerekeid felnőnek és nem úgy akarnak majd élni ahogy te el gondolod őket is le fogod terrorizálni, pénzzel zsarolni?
2021. márc. 24. 13:10
 275/330 A kérdező kommentje:

274

Ha tudsz olvasni, akkor fentebb írtam már hogy nem.

Soha nem emeltem és nem is emelek kezét egy nőre. Ugyanis az is ellenkezik az elveimmel. Azt a férfit aki kezét meri emelni egy nőre, minimum életfogytiglanra ítélném, mert az nem ember hanem egy lelketlen vadállat.

Senki nem retteg tőlem, barátom. Te itt mindjárt kinevezel engem Dath Vaderré... 😂 NEVETSÉGES.

Hol a tökömben írtam hogy megcsal? Te hallucinálsz... Nem csal meg, erről szó sincs.

Mi az hogy nem úgy akarnak élni ahogy én akarom? Úgy élnek majd ahogy akarnak, felnőtt emberek. Ki a franc terroroizál vagy zsarol itt bárkit? Veled komoly problémák vannak, ember... Kepzselődsz és értelmetlen dolgokat képzelsz ide,alaptalanul.

2021. márc. 24. 13:22
 276/330 A kérdező kommentje:
Honnan jönnek neked ezek, barátom? Beteges...
2021. márc. 24. 13:24
 277/330 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező!

276 válasz érkezett a kérdésedre.

Szeretnél még választ kapni valamilyen kérdésedre, vagy már csak önmagadat véded?

2021. márc. 24. 14:12
 278/330 anonim ***** válasza:
74%

Nem követtem végig a sztorit de a mamám "bejárónője" 60 ezerért vállalta hogy reggeli ebéd vacsi oda készíti neki a gyógyszereivel együtt és beszélget vele amíg eszik.

Egyszeri ránézés ennek a töredéke lehet. Nem tudom milyen anyagi helyzetben vagytok de gondolom neked se jutott volna eszedbe ez ha nem lenne rá keret.

Szóval a nejed reakcióját elég undorítónak találom. Ő mosolyogva fogadná ha a gyerekeitek 50 évesen otthonba adnák mert mondjuk csípő problémái alakulnak ki? Nem értem az ilyen embereket.

Én a helyedben megmondanám neki hogy az én szüleim, én dolgozom meg azért a pénzért, én döntöm el mi legyen velük.

Bár lehet megkérdezhetnéd őket, mert vannak olyan idősek akik jó ötletnek tartják az otthont. Pl másik mamám is magától találta ki amikor már nagyon nehezen tudott csak járni.

2021. márc. 24. 14:58
 279/330 A kérdező kommentje:

277

Ha valaki tanácsot tudna adni a hogyanra (békülés, megbeszélés) akkor azt megköszönném.

Kioktatást (kéretlenül) kaptam eleget, nem kérek belőle.

2021. márc. 24. 15:01
 280/330 A kérdező kommentje:

278

A szüleim sem akarnak otthonba menni, sőt.

És igen, nem kerül olyan sok a egyelőre ha valaki ránéz. De az állandó ápolás fizetését is vállalom, nem gond, ha Isten őrizz majd egyszer szükség lesz rá.

"Én a helyedben megmondanám neki hogy az én szüleim, én dolgozom meg azért a pénzért, én döntöm el mi legyen velük."

Igen, megmondtam. Most kissé elcsendesedtek a dolgok, nem vitatkozunk de beszédszünet van köztünk. Ha beszélünk akkor ezt próbáljuk megbeszélni.

De reménykedek, hogy sikerül még mielőtt a szüleim tudomást szereznének a vitánkról (legjobb lenne ha egyik gyerek se kotyogná persze el)

2021. márc. 24. 15:05

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!