Mit tennétek a ilyen helyzetben? Mi van a feleségemmel? Mi lesz ennek a vége?
7 éve az édesanyja lebetegedett, lebénult és egyből azt mondta hogy beadja öregotthonba. Nagyon tisztelem anyósomat és kiváló viszonyom van vele. Mondtam hogy szó sincs róla és én fizetem az ellátását. Úgy is volt.
Hála Istennek anyósom él és a körülményekhez képest fizikailag jól van, megtanult járni valamennyire, csak sajnos demens. De 90-hez közeledve nem csoda. Mindegy is, gondoskodik róla 2 nő felváltva a nap minden órájában.
Most a szüleim betegedtek le. Sajnos édesapámnak légzőszervi és keringési betegségei vannak, édesanyámnak ízületi és csont problémái. Mondtam hogy kell keressek egy személyt aki napi egyszer rájuk néz és esetleg elmegy bevásárolni, vagy megnézni hogy bevették-e a gyógyszereket stb. Hála Istennek amúgy még tudnak magukról gondolkodni annyira, hogy ne kelljen teljes ellátás. Amikor mondtam hogy keresek egy embert, látszott rajta, hogy nem tetszik neki az ötlet.
Tegnap nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy be kell őket adni egy otthonba.
Rettentő ideges lettem, nagyon összevesztünk, mondtam neki hogy mikor lett ennyire önző és rosszindulatú... Ő meg folyton azt hajtogatta, hogy nem érti miért nem "nyomjuk az öregeket" (az anyjára is értette) egy otthonba, mert nekünk az jobb...Lényeg a lényeg, hogy annyira eldurvult a vita, hogy féltem hogy elvesztem az önuralmam, ezért elmentem otthonról.
Soha nem káromkodtam neki, nem is emeltem rá soha kezet, ezért most hogy elkerüljem hogy tettlegességé vagy trágársággá fajuljon a dolog, inkább elmentem.
Nagyon feldúlt voltam ma egész nap, nem is tudtam dolgozni. Megint vitáztunk egy kört, de ma leléptem még azelőtt hogy átment volna a dolog üvöltözésbe.
Nem tudom mit tegyek... 19 éve vagyunk házasok, komolyabb gondok soha nem voltak köztünk. Az biztos, hogy mindig anyagias volt, de nem viselkedett önzően.
Mi lehet ilyenkor? Különköltözés? Válás? Beszédszünet? Felejtsük el? Tényleg tanácstalan vagyok, ilyen nem történt soha a családunkban...
Utolsó... Te beteg vagy. Szóval aki nem akarja becseszni a szüleit egy otthonba az önfejű. Gratula.
Szerintem te más kérdésekben is így viselkedsz.. Sajnálom a gyerekeidet mert ha nekik is lesz bármi vágyuk véleményük gondolatuk ami számodra nem megfelelő őket is le fogod taposni.. :(
251
Nem,nem viselkednek így mert minden mást meg tudunk beszélni.
Mi van a gyermekeimmel?
Én nem állok a gyermekeim vágyainak az útjába ha azok nem károsak (pl drogok vagy ilyesmi). Nagyon félreértettél és félre is ismertél...
Kérdező!
Egyszerűen nem veszed észre, hogy mi történik. Te elvárod, hogy alkalmazkodjon a feleséged hozzád és a terveidhez, de te nem teszed ugyanezt. Nem hiába vannak ezek a szavak:házasTÁRS, PÁRkapcsolat. A feleknek ugyanolyan jogaik vannak.
Nem kell otthonra raknod a szüleidet, ezt senki nem várja el tőled. De mennyivel jobb az, hogy "oké drágám, olvassunk utána ezeknek az otthonoknak, nézzük meg milyenek vannak és majd utána meglátjuk mi lesz". Sokkal szebb, mint ez: "én nem rakom otthonba a szüleimet, felejtsd el, kizárt, biztos nem".
Nem kell beraknod őket ha nem akarod, csak bánj partnerként a pároddal, érezze hogy az ő véleménye is érdekel.
253
Nem vagyok színész hogy megjátszam azt hogy érdekel a dolog. Mert tudom, hogy kizárt a dolog és biztos nem jön szóba.
Kérdező!! Nem is szabad megjátszd magad. Hagyd a sok nagyokost az ilyen tanácsokkal. Úgy kéne tegyél mintha érdekelne, holott számításba se veszed a lehetőséget? Azt kétszínűségnek hívják. Nagyon jó hogy őszintén megmondtad az álláspontod. Nem is tudom, minek szól bele a feleséged. Ha jól éltek és nem az ő fejfájása az ilyesmi, akkor csak az lehet az oka hogy feltűnési viszketegsége van, nagyasszony akar lenni.
Az írásodból nekem az jött le hogy alacsonyabb társadalmi réteg sorából jön és felemelkedett a te hátadon (persze lehet hogy együtt tettétek) és most próbál megfelelni a 'trendnek' hogy a szülőket otthonba adod te meg mész Thaiföldre.
Minden tiszteletem a tied, kérdező.
255
Amit eltértünk, azt együtt értük el többnyire, 70-80 százalékban.
Igen, abban igazad van, hogy szégyelli a származását (hogy nem értelmiségi családból származik) amit viszont nem értettem soha hogy miért, de ost is úgy vagyok vele, hogy az ő dolga, csak ne nézzen le senkit.
Kérdező! Önfejű, buta, kiállhatatlan ember lehetsz.
Ha nincs házassági vagyonjogi szerződésed, akkor minden vagyonod közös a feleségeddel. Ez a törvény, ha tetszik, ha nem. Váláskor a bíróság elfelezi.
Mindenről te akarsz dönteni, az ő szüleiről, a te szüleidről, mindenkiről.
Közben valójában senki sem érdekel, csak az egód. Azt hiszed, az emberek véleménye negatív lesz, ha bárkit beadtok otthonba, csak ezért nem akarod és a pénzért. Elteszed a nyugdíját is mindegyiknek? Hát gratulálok! A feleséged helyében úgy otthagynálak, hogy rád se néznék.
257
Köszi a minősítést, úgy hogy nem is ismersz. Buta? Tudod kit nevezz butának? Keresgélj a családfádból!
"Ha nincs házassági vagyonjogi szerződésed, akkor minden vagyonod közös a feleségeddel."
Sajnos nem, nincs igazad. A közösen szerzett vagyon a közös. Örökség, ajándékozás, stb abszolút nem közös.
"Azt hiszed, az emberek véleménye negatív lesz, ha bárkit beadtok otthonba"
Sosem érdekelt hogy ki mit gondol. Az elveim miatt nem adom be. Ha te a te szüleidet beadod, az a te dolgod.
"Elteszed a nyugdíját is mindegyiknek?"
Te komolyan beteg vagy... Kezeltesd magad de sürgősen... Hol olvastál te ilyet??
"A feleséged helyében úgy otthagynálak, hogy rád se néznék."
Akkor tedd. Pá!
Miért lennék önző? Mert a szüleimet hagyom hogy ott éljenek ahol szeretik? Mert gondoskodom róluk?
Milyen családom igénye? A családom nem igényli hogy lemondjak a szüleimről. Egyik gyermekem sem. Bár a lányom csak annyit értett az egész vitából, hogy el akarjuk vinni a nagymamát és nagytatát máshova lakni, a fiam nagyon is kiakadt hogy hogy gondol ilyet az anyja.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!