Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a ilyen helyzetbe...

Mit tennétek a ilyen helyzetben? Mi van a feleségemmel? Mi lesz ennek a vége?

Figyelt kérdés

7 éve az édesanyja lebetegedett, lebénult és egyből azt mondta hogy beadja öregotthonba. Nagyon tisztelem anyósomat és kiváló viszonyom van vele. Mondtam hogy szó sincs róla és én fizetem az ellátását. Úgy is volt.

Hála Istennek anyósom él és a körülményekhez képest fizikailag jól van, megtanult járni valamennyire, csak sajnos demens. De 90-hez közeledve nem csoda. Mindegy is, gondoskodik róla 2 nő felváltva a nap minden órájában.

Most a szüleim betegedtek le. Sajnos édesapámnak légzőszervi és keringési betegségei vannak, édesanyámnak ízületi és csont problémái. Mondtam hogy kell keressek egy személyt aki napi egyszer rájuk néz és esetleg elmegy bevásárolni, vagy megnézni hogy bevették-e a gyógyszereket stb. Hála Istennek amúgy még tudnak magukról gondolkodni annyira, hogy ne kelljen teljes ellátás. Amikor mondtam hogy keresek egy embert, látszott rajta, hogy nem tetszik neki az ötlet.

Tegnap nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy be kell őket adni egy otthonba.

Rettentő ideges lettem, nagyon összevesztünk, mondtam neki hogy mikor lett ennyire önző és rosszindulatú... Ő meg folyton azt hajtogatta, hogy nem érti miért nem "nyomjuk az öregeket" (az anyjára is értette) egy otthonba, mert nekünk az jobb...Lényeg a lényeg, hogy annyira eldurvult a vita, hogy féltem hogy elvesztem az önuralmam, ezért elmentem otthonról.

Soha nem káromkodtam neki, nem is emeltem rá soha kezet, ezért most hogy elkerüljem hogy tettlegességé vagy trágársággá fajuljon a dolog, inkább elmentem.

Nagyon feldúlt voltam ma egész nap, nem is tudtam dolgozni. Megint vitáztunk egy kört, de ma leléptem még azelőtt hogy átment volna a dolog üvöltözésbe.

Nem tudom mit tegyek... 19 éve vagyunk házasok, komolyabb gondok soha nem voltak köztünk. Az biztos, hogy mindig anyagias volt, de nem viselkedett önzően.

Mi lehet ilyenkor? Különköltözés? Válás? Beszédszünet? Felejtsük el? Tényleg tanácstalan vagyok, ilyen nem történt soha a családunkban...

2021. márc. 21. 22:48
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯
 261/330 A kérdező kommentje:
Tehát itt sem én, sem a gyermekeim, sem a rokonság, sem maguk a szüleim (ami a legfontosabb) nem is gondolkodik ilyenen, csak a feleségem jött az ötlettel.
2021. márc. 24. 11:02
 262/330 Savlekotő ***** válasza:
84%
Gyanítom a feleséged így adja vissza h te meg az ő anyjával kapcsolatos kérdésbe pofátlankodtál bele,amihez ugye semmi közöd,ha neki sincs a te szüleidhez.. Egyenrangú felek közt nem egyik fél dönt mindenről..
2021. márc. 24. 11:35
 263/330 A kérdező kommentje:

262

Nem,nem így adja vissza. Már egy párszor leírtam hogy ez lezárt téma mert belátta hogy rossz döntés lett volna otthonba küldeni és nagyon hálás hogy gondozom őt.

És igenis van közöm ha anyósom belevon engem is. Mit kellett volna csináljak? "Bocsánat, anyuka, de a gyermekei be akarják dugni oda és nincs mit tegyek... Menjen csak!"

Ezt kellett volna mondjam?

2021. márc. 24. 11:40
 264/330 Savlekotő ***** válasza:
45%
Ja h te belepofázhattál az ő dolgába,ő viszont fogja be a pofáját mert semmi köze a te szüleidhez,belátta,igen,egyenrangú házastárs,aha..
2021. márc. 24. 11:44
 265/330 A kérdező kommentje:

Nem pofáztam bele, kedves nagyokos.

És igen, nincs köze hozzájuk. Mi köze van? Kérték a szüleim a segítségét? Kérték a támogatását vagy a tanácsát? A gyermekeim talán kérték arra hogy szóljon bele a dologba? Nem.

2021. márc. 24. 11:58
 266/330 Savlekotő ***** válasza:
81%
Akkor te mi jogon szóltál az övébe,nem érted ugye? Neked lehet neki nem,itt te vagy a főnők ő meg az alattvalód..
2021. márc. 24. 12:02
 267/330 A kérdező kommentje:

266

Kedvesem,itt te nem érted. Anyős felhív: ne hagyd hogy beküldjenek az otthonba, itthon akarok meghalni.

Jön a fiam és azt mondja: mamit be akarjátok rakni valahova? Akkor többet nem tudok hozzá menni nyáron és nem jön a másik mamához amikor ott vagyok...

És én igenis beleszóltam. Ennyi. Mit mond rugózol ezen? Nem fogod fel hogy a sógorom és a kedves feleségem is be látták hogy így jobb? Ha most azt mondanád nekik hogy adják otthonba, szembeköpnének.

2021. márc. 24. 12:09
 268/330 Savlekotő ***** válasza:
81%

És én igenis beleszóltam. Ennyi.

Ő meg beleszólt a tiédbe ennyi.

2021. márc. 24. 12:13
 269/330 A kérdező kommentje:

268

Csakhogy senki nem kérte a segítségét. És az nem lenne gond ha felvetette volna de ezt erősítette napokon keresztül és ténykent kezelte.

2021. márc. 24. 12:15
 270/330 Savlekotő ***** válasza:
81%

Csakhogy senki nem kérte a segítségét. És az nem lenne gond ha felvetette volna de ezt erősítette napokon keresztül és ténykent kezelte.

Ő se kérte h pofázz bele és ténykényt közöld.. Nem érted te tulok ugye..Szánalmas érzés lehet h pusztán pénzért jó módért bólogat a kirakat feleséged akinek a saját dolgába te simán bele dumálsz de neki a tiedhez semmi köze.. Gigalol- Edd meg amit főztél,gondolom a szex része is ilyen ő szét teheti vezényszóra mikor te akarod, de az ö kielégülése le van szarva az ágyban is..

2021. márc. 24. 12:42
❮❮ ... 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!