Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a ilyen helyzetbe...

Mit tennétek a ilyen helyzetben? Mi van a feleségemmel? Mi lesz ennek a vége?

Figyelt kérdés

7 éve az édesanyja lebetegedett, lebénult és egyből azt mondta hogy beadja öregotthonba. Nagyon tisztelem anyósomat és kiváló viszonyom van vele. Mondtam hogy szó sincs róla és én fizetem az ellátását. Úgy is volt.

Hála Istennek anyósom él és a körülményekhez képest fizikailag jól van, megtanult járni valamennyire, csak sajnos demens. De 90-hez közeledve nem csoda. Mindegy is, gondoskodik róla 2 nő felváltva a nap minden órájában.

Most a szüleim betegedtek le. Sajnos édesapámnak légzőszervi és keringési betegségei vannak, édesanyámnak ízületi és csont problémái. Mondtam hogy kell keressek egy személyt aki napi egyszer rájuk néz és esetleg elmegy bevásárolni, vagy megnézni hogy bevették-e a gyógyszereket stb. Hála Istennek amúgy még tudnak magukról gondolkodni annyira, hogy ne kelljen teljes ellátás. Amikor mondtam hogy keresek egy embert, látszott rajta, hogy nem tetszik neki az ötlet.

Tegnap nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy be kell őket adni egy otthonba.

Rettentő ideges lettem, nagyon összevesztünk, mondtam neki hogy mikor lett ennyire önző és rosszindulatú... Ő meg folyton azt hajtogatta, hogy nem érti miért nem "nyomjuk az öregeket" (az anyjára is értette) egy otthonba, mert nekünk az jobb...Lényeg a lényeg, hogy annyira eldurvult a vita, hogy féltem hogy elvesztem az önuralmam, ezért elmentem otthonról.

Soha nem káromkodtam neki, nem is emeltem rá soha kezet, ezért most hogy elkerüljem hogy tettlegességé vagy trágársággá fajuljon a dolog, inkább elmentem.

Nagyon feldúlt voltam ma egész nap, nem is tudtam dolgozni. Megint vitáztunk egy kört, de ma leléptem még azelőtt hogy átment volna a dolog üvöltözésbe.

Nem tudom mit tegyek... 19 éve vagyunk házasok, komolyabb gondok soha nem voltak köztünk. Az biztos, hogy mindig anyagias volt, de nem viselkedett önzően.

Mi lehet ilyenkor? Különköltözés? Válás? Beszédszünet? Felejtsük el? Tényleg tanácstalan vagyok, ilyen nem történt soha a családunkban...

2021. márc. 21. 22:48
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯
 201/330 anonim ***** válasza:
42%
De tulajdonképpen min vitatkoztok? Fogadsz melléjük egy nénit, aki időnként rájuk néz, kifizeted őt és ennyi. Minek kell ezen vitatkozni? Te így döntöttél, ő úgy döntene, nem értetek egyet, kész, megcsinálod a néni-keresést egyedül. De ezen ölni egymást most már napok óta..?
2021. márc. 23. 13:46
 202/330 anonim ***** válasza:
84%

A teendő mindössze annyi lenne, hogy nemcsak meghallgatod, de meg is hallod az ő érveit, és ennek mentén kialakítotok vmilyen kompromisszumot, amely minden fél számára elfogadható.

Nem csodálkozom, hogy nem érted, a házasságok nagyresze attól még, tönkre, hogy képtelenek félretenni az egójukat és megtenni a fentieket.

2021. márc. 23. 13:56
 203/330 Savlekotő ***** válasza:
79%
Igen,ha nyaralni akar menjen. Egyedül? Te a szüleiddel vagy házasságban? Mert a nejed itt valahol rossz helyen van a rangsorban.. Persze h üvölt már,h kvázi mehet egyedül nyaralni is az ő szerepe nem olyan fontos ,még a az ő szüleiről is te döntesz.. Naná h már ordít.. Rohadt rossz házas magányban lenni ahol a szülőkről se képes felnőttként leválni valaki és a társa elé helyezi,és persze ilyenekben szoktak csodálkozni a legjobban a szerető beléptetésén,hogy a férj vagy a feleség szeretőt tart,miközben a másik szajkózza hogy ő mindent megtett megadott..
2021. márc. 23. 14:05
 204/330 anonim ***** válasza:
71%

19 éve vagyok együtt, 7 éve kell ápolni a szüleit. Teljesen hihető, hogy az adott max 10 éves gyerekeitek elsírták magukat, mikor azt se tudták, mi az az otthon...

Kicsit túl sok most már a mese.

2021. márc. 23. 14:09
 205/330 A kérdező kommentje:

201

En is ezt nem értem. Hogy mit nem tud lenyelni benne...

202

Itt milyen kompromisszum lehetséges? Ő egy teljesen más elképzeléssel jön.

203

Hát ha a szüleim mellett kell legyek mert mondjuk betegek akkor menjek nyaralni? Te elmennél? Ha pl apád hányik, rosszul van vagy anyádnak nagy derék fájdalmai vannak, akkor te nyugisan nyaralni mész?

Hát a szüleim fontosabbak is. Ők neveltek és ők azok akik mindenben támogatták és akik biztos hogy sosem csalnak meg. Egy feleség megcsalhat, egy feleség kijátszhat de egy szülő sosem tesz ilyet, egy igazi szülő nem...

Ha én a szüleimmel kell majd üljek és ő feltétlenül nyaralni akár, fogja a gyerekeket, a barátokat és rokonokat vagy akit akar és menjen. Nem várható el senkitől hogy a beteg szüleit magukra hagyja.

204

*az anyját kell ápolni.

Nem tudom neked milyen gyerekeid vannak, de az enyémet tudták és tudják hogy az hogy otthon az azt jelenti hogy elviszem otthonról és máshol fog lakni a nagyszülőd. Nem mehetsz hozzá friss ebédet enni, vagy játszani az udvaron, nem látod akkor amikor akarod, nem alszol nála amikor akarsz.

2021. márc. 23. 14:34
 206/330 anonim ***** válasza:
75%

Volt fentebb egy kérdésem - le lett pontozva..-, újra fölteszem.

Kérdező, mi akadályoz meg téged abban, hogy keríts két nénit, ahogy a feleséged anyja (anyósod) mellé fogadtál?

Asszonynak nincs vele/velük dolga, pénzébe nem kerül, ha van 2 néni, nyaralni is mehettek.

Vagy most az a célod, hogy az asszonyt addig gyötörd, amíg egyet is nem ért a döntéseddel?

Személyes sértésnek (az identitásod aláásásának) véled azt, hogy egyáltalán elhagyta a száját az a kifejezés, hogy idősotthon?

2021. márc. 23. 14:37
 207/330 A kérdező kommentje:

206

Semmi. Már beszéltem is egyel és valószínűleg elvállalja.

És ha ez ennyibe maradna jó is lenne. Csak jön a károgás hogy kell az otthon...

Nem akarom gyötörni sem azt hogy egyet értsen. Az ő dolga. Egyszerűen nyugodjon bele vagy hagyjon a mondandójával az otthon al kapcsolatban.

2021. márc. 23. 14:43
 208/330 Savlekotő ***** válasza:
69%
Hát a szüleim fontosabbak is. Na ezért fogtok válni,ilyen ne házasodjon.. Nyugi ember agyvérzést ne kapj már.. Szerintem amúgy van szeretője a kedves nejednek mivel te kutyába se veszed nem tiszteled ahogy írsz róla mindent elárul,főleg h menjen bárkivel,stb ,gondolom csak keltetőnek kellett valaki,kirakat feleségnek hogy a csodás vérvonalad tovább vidd és kiféle mutasd az idillt ami ahogy nézem még sem az..
2021. márc. 23. 14:46
 209/330 anonim ***** válasza:
70%
Egy gyereknek, főleg a tiédnek, aki soha nem járt otthban, annyi fogalma van róla, amit a szülőktől tud. Nálatok ez a fúj, rossz, szemét, aki oda viszi a szülőt.
2021. márc. 23. 14:48
 210/330 A kérdező kommentje:

208

Szóval ne házasodjon akinek fontosak a szülei? Te is egy érdekes bolygóról jöhetsz...

Nincs hála Istennek de ha lenne sem lenne közöd hozzá, kedves.

Te normális vagy? Hogy jössz te ahhoz hogy minősítsd a házasságom? Ki a fene vagy te? Kispista?

Nem, nagyon jó házasságunk volt eddig és még mindig bízom benne hogy lehet ezután is (csak a hogyant nem tudom).

Az egyetlen problémám azzal a hozzáállásával van ami akkor ion elő amikor nem fenékig tejfel az élet körülöttük.

2021. márc. 23. 14:49
❮❮ ... 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!