Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tennétek a ilyen helyzetbe...

Mit tennétek a ilyen helyzetben? Mi van a feleségemmel? Mi lesz ennek a vége?

Figyelt kérdés

7 éve az édesanyja lebetegedett, lebénult és egyből azt mondta hogy beadja öregotthonba. Nagyon tisztelem anyósomat és kiváló viszonyom van vele. Mondtam hogy szó sincs róla és én fizetem az ellátását. Úgy is volt.

Hála Istennek anyósom él és a körülményekhez képest fizikailag jól van, megtanult járni valamennyire, csak sajnos demens. De 90-hez közeledve nem csoda. Mindegy is, gondoskodik róla 2 nő felváltva a nap minden órájában.

Most a szüleim betegedtek le. Sajnos édesapámnak légzőszervi és keringési betegségei vannak, édesanyámnak ízületi és csont problémái. Mondtam hogy kell keressek egy személyt aki napi egyszer rájuk néz és esetleg elmegy bevásárolni, vagy megnézni hogy bevették-e a gyógyszereket stb. Hála Istennek amúgy még tudnak magukról gondolkodni annyira, hogy ne kelljen teljes ellátás. Amikor mondtam hogy keresek egy embert, látszott rajta, hogy nem tetszik neki az ötlet.

Tegnap nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy be kell őket adni egy otthonba.

Rettentő ideges lettem, nagyon összevesztünk, mondtam neki hogy mikor lett ennyire önző és rosszindulatú... Ő meg folyton azt hajtogatta, hogy nem érti miért nem "nyomjuk az öregeket" (az anyjára is értette) egy otthonba, mert nekünk az jobb...Lényeg a lényeg, hogy annyira eldurvult a vita, hogy féltem hogy elvesztem az önuralmam, ezért elmentem otthonról.

Soha nem káromkodtam neki, nem is emeltem rá soha kezet, ezért most hogy elkerüljem hogy tettlegességé vagy trágársággá fajuljon a dolog, inkább elmentem.

Nagyon feldúlt voltam ma egész nap, nem is tudtam dolgozni. Megint vitáztunk egy kört, de ma leléptem még azelőtt hogy átment volna a dolog üvöltözésbe.

Nem tudom mit tegyek... 19 éve vagyunk házasok, komolyabb gondok soha nem voltak köztünk. Az biztos, hogy mindig anyagias volt, de nem viselkedett önzően.

Mi lehet ilyenkor? Különköltözés? Válás? Beszédszünet? Felejtsük el? Tényleg tanácstalan vagyok, ilyen nem történt soha a családunkban...

2021. márc. 21. 22:48
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯
 181/330 anonim ***** válasza:
24%

Milyen a volt feleséged kapcsolata az anyjával, milyen gyerekkora volt?

Mert ha nem volt jó, veszekedtek, nem alakult ki kötődés, akkor sajnos igazán senki iránt nem tud kötődni a feleséged.

Amennyiben boldog gyerekkora volt, jó kapcsolat a szüleivel, akkor elgondolkodnék hogy nem szenved-e antiszociális személyiségzavarban (pszichopátia, érzelmek hiánya).

Nem tudom van-e gyereketek, ha van, akkor vele hogyan viselkedik. Ennyiből nehéz megmondani, de aki ilyen rideg érzelmileg, ott van valami a háttérben. Ezek az emberek a hétköznapokban tök normálisnak tűnnek, de sajnos nem képesek érzelmekre.

Persze ez csak egy felvetés, egyáltalán nem biztos hogy ez áll a háttérben, de talán nem is fontos, mert benned már eltört valami. Én ezek után nem maradnék!

Egyébként meg remélem hogy majd az én gyerekeim is ennyire gondoskodni fognak rólam idős koromban, nagyon szép dolog ez!

2021. márc. 23. 11:02
 182/330 A kérdező kommentje:

Amennyire tudom jó gyermekkora volt. Apósomat alig ismertem, de anyósom nagyon szereti a gyermekeit és nagyon sok mindent megtett értük.

Amikor bekerültem a családba, a feleségemnek nagyon jó viszonya volt az anyjával, idő közben kezdte el szégyellni és sokszor lenézni sajnos.

Vannak gyerekeink.

A gyermekeknek jó anyja, nagyon odaadó édesanya.

2021. márc. 23. 11:19
 183/330 Savlekotő ***** válasza:
28%

A nejed öntudatra ébredt itt neked ez baxxa a csőröd,h már unja a pénzért bábu szerepét de cserébe van luxi,de még a személyes kapcsolataiba is te gyakorolsz jogot helyette kivel milyen viszonyba lehet. Nem kell válással bajlódni,megteszi ő ha végképp megfullad..

70F

2021. márc. 23. 11:19
 184/330 A kérdező kommentje:

183

Senki nem kérdezte a marhaságaidat

2021. márc. 23. 11:36
 185/330 Savlekotő ***** válasza:
47%

Ha marhaság miért itt rugózol,100 oldalán át,Kedves feleségednek a töke lehet tele ezzel a ki ha én nem, majd én dirigálok mindenkinek stílusoddal,itt van a kutya elásva,minden más rizsa. 19 év,húsz percig se élnék egy akarnokkal aki a pénzén azt hiszi mindenki a kutyája és ha nem jó kutya simán lever egyet,mert idegállapotba jött hogy a másik agyat mert növeszteni... Lehet marhaság,mégis te vagy aki válni fog,itt borítékolom.. Sok ilyet láttam a munkámban..

70F

2021. márc. 23. 11:49
 186/330 Savlekotő ***** válasza:
58%

100 oldalon át csak a te te te te,ami neked épp jó,ő hol van a házasságban,a lábtörlő szinten,ja van véleménye saját vágyai is ,gondolatai le is út fel is út... Na hölgyeim ékes példája hogy miért nem kell bele menni egy alá rendelt státuszba pusztán pénzért. ...

70F

2021. márc. 23. 11:59
 187/330 A kérdező kommentje:

185

Én nem dirigálok. Csak vannak elveim és azok szerint élek.

Milyen pénz? Itt szó szó sincs a pénzről... Senkit nem tartok kutyámnak, a legalacsonyabb beosztásban dolgozó alkalmazottakat sem. Nem az az ember vagyok aki bárkit is lenéz.

Nincs alárendelve a feleségem. Csak ne szóljon bele olyasmibe, amihez nincs köze. A gyermekeinkről mindig közösen döntünk, a közös vagyonunk ügyeiről vagy a napi programunkról is. De a szüleimhez semmi köze. És ha van is, bármily csekély, akkor sem tűröm hogy kapcaként bánjon anyámmal és apámmal, akiknek annyit köszönhet és lepasszolja egy otthonba valami ismeretlen oknál fogva. Mert mint mondtam ő nem kell róluk gondoskodjon.

Mert nincs az a pénz vagy az a hatalom ami hatására én eldobom a szüleimet magamtól vagy amiért elszakítom őket onann, ahol egy életet leéltek.

Kedves 70F, gondolatai mindenkinek lehetnek, viszont felesleges egyedül vergődni a döntő többség ellen pláne olyan helyzetben, ha úgysem úgy lesz ahogy ebben az esetben ő mondja.

2021. márc. 23. 12:31
 188/330 anonim ***** válasza:
84%

Annyiszor lehet olvasni a kommentjeidben h "vagyon" h kifolyik a szemem. De persze itt szó sincs a pénzről...

Aha

2021. márc. 23. 12:35
 189/330 A kérdező kommentje:

Hogy értsd miről van szó: 7 éve kitalálta a sógorommal, hogy otthonba dugják anyósomat, mire anyósom és a gyermekeim elsírták magukat nekem és megmondtam hogy majd én fizetem az ellátását otthon. Tapsikáltak örömükben, mindketten hálásak nekem azóta ezért és ma eszükbe sem jutna otthonba adni.

Erre fel eltelik 7 év és kijelenti hogy a szüleimet otthonba KELL küldeni, mert szerinte kettőröl nem fogunk gondoskodni, s ezért még most kell cselekedni és az a könnyebbik út a családunknak.

És én ezért vesztem vele össze.

2021. márc. 23. 12:35
 190/330 A kérdező kommentje:

188

Talán azért mert egyesek ezt hangoztatják. Belementek egyes nagytudásúak már abba hogy mink közös és mi nem, abba is hogy mit tudok fizetni és mit nem. Ezért reagáltam rá.

Bocs ha sérti a szemed.

2021. márc. 23. 12:37
❮❮ ... 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!