A férjem nagyon akar gyereket, de egyértelművé teszi, hogy ő nem akar majd vele sokat foglalkozni. Ti szülnétek így gyereket?
Azt mondja, hogy majd néha eljátszik vele, vagy ha lesz kistestvér, majd együtt eljátszanak. De a gyerek ellátása, gondozása alapvetően az én feladatom lesz.
Szerintem a gyerekeknek jó apja lenne, inkább attól félek, hogy nekem milyen férjem lesz - fog-e majd bármiben segíteni, vagy tényleg mindent tőlem vár el? Volt valaki ilyesmi helyzetben?
"Az állatvilágban is, kevés kivételtől tekintve, a nőstény felel a háztartásért."
Most azért elképzeltem a nyulat, ahogy mosogat meg porszívózik.
Nem kizárt amúgy, hogy apuka változni fog, ahogy felhozta valaki oldalakkal ezelőtt. Csak éppenséggel a ritka kivételt képezné, amennyiben ez pozitív irányban történne meg. Nagyon sok olyan gyereket látok, illetve jómagam is az a tipikus “karácsonyra kapott kiskutya” esete voltam, aki nagyon kell a szüleinek, életük legszebb napja, mikor kacagásra húzódik az arca, aztán a rózsaszín köd 2-3 év alatt elmúlik, mindenkit lever a víz, hogy minimum 18 évig lennének kötelesek foglalkozni vele és jön a nagyszülőkhöz, nagynénikhez/bácsikhoz, tágabb rokonsághoz dobálás, aztán a fenéken rúgás páros lábbal. Mint egy kutyának az intézet és az elaltatás, miután az óvodás megunja... És akkor ez olyan helyeken fordul elő, ahol elvileg mindenkinek az élete álma a kisbaba lenne, a Kérdező Párja pedig már ebben is alulmúlja az egyszeri, ágyból nevelő szülőket a kijelentéseivel, hogy pontosan tudja, mit nem tenne.
Arra nem tért ki felnőtt emberként (hacsak nem 3x bukott nyolcadikos romák vagytok), hogy mi is lenne az, amit VÁLLALNA?
Szerintem mérlegelj, hogy szeretnél-e egy hétvégi apukád a gyerekednek, illetve a kapcsolatotok megromlásáig, ami borítékolható, addig is két gyereket szeretnél-e nevelni? Annyi különbséggel persze, hogy az egyik szombatonként meglocsolja a szobafikuszokat a teraszon. Nahát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!