Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » A férjem nagyon akar gyereket,...

A férjem nagyon akar gyereket, de egyértelművé teszi, hogy ő nem akar majd vele sokat foglalkozni. Ti szülnétek így gyereket?

Figyelt kérdés

Azt mondja, hogy majd néha eljátszik vele, vagy ha lesz kistestvér, majd együtt eljátszanak. De a gyerek ellátása, gondozása alapvetően az én feladatom lesz.

Szerintem a gyerekeknek jó apja lenne, inkább attól félek, hogy nekem milyen férjem lesz - fog-e majd bármiben segíteni, vagy tényleg mindent tőlem vár el? Volt valaki ilyesmi helyzetben?

2020. aug. 4. 05:10
 101/142 anonim ***** válasza:
94%

Morzsi, neked az kell ahhoz, hogy elhidd, hogy a gyerek közös "feladat", hogy olyan mondja, akinek van gyereke? Nos, tessék, nekünk 2 gyerekünk van, a férjem dolgozik, elég fárasztó a munkája. De soha nem volt kérdés, hogy a gyerekeket ketten vállaltuk, ezért ketten látjuk el, ketten neveljük őket. Nyilván, ameddig még picik, mivel én vagyok itthon velük még, én többet foglalkozom velük, mert nem hibernálódnak, ameddig a férjem dolgozik, de amikor itthon van, nincs olyan, hogy a kellemes 20 perces babázáson meg játékon kívül ő kivonja magát minden kicsit is kellemetlen dologból. Nem is tudom, hogy hogyan lehet igazi apa-gyerek kapcsolatot kialakítani úgy, hogy apa otthon csak szobanövény. Nekem legalábbis nem sikerült a sajátommal. Olyan 11-2 éves koromban kezdett el úgy igazán próbálkozni, mert a szavaival élve, akkor már "épkézláb dolgokról is lehetett velem beszélni", de hát mi a fenét kezdtem volna egy kvázi vadidegennel, aki 10 évig a kanapé dísze volt csak? A sarkiboltos nénivel komolyabb érzelmi kapcsolatom volt. (Még mielőtt jönnének a "pénzéből élni azért jó volt ugye?" felé gondolatok, anyám 2 éves koromtól dolgozott, lényegesen többet keresett, mint apám.)

(Nem a 96-os vagyok)

2020. aug. 4. 14:49
 102/142 anonim ***** válasza:
95%

Én nem vállalnék.

Viszont egy fontos megjegyeznivaló azoknak, akik szerint az otthon lévő anyuka nem dolgozik:

az otthoni munka (is) munka! Nem lehet eleget hangsúlyozni. Az is dolgozik, aki otthon van. Ez abból is látszik, hogy ha már nem (csak) otthoni munkát végez, akkor azt egy intézmény (ld. pl. óvoda, bölcsőde stb.) végzi helyette.

Tehát aki otthon van, az otthon dolgozik, aki meg munkahelyre megy, annak az otthoni munkáját addig más végzi.

Szóval hagyjuk, hogy a férj dolgozik, ergo mindent az csinál, aki otthon van, ja, és a kedvencem: “dolgozzál te is akkor 8-10-12 órát, mint a férjed!”. Azt csinálja. Folyamatosan. Otthon. Dolgozik.

2020. aug. 4. 14:55
 103/142 anonim ***** válasza:
95%

igen. én nem 8-10-12 órát. többet

fizetés és gyakran egy köszönöm nélkül

2020. aug. 4. 14:57
 104/142 Morzsi007 ***** válasza:
0%
101-esnek. Nagyon sok hozzászólás volt, de látszik, hogy sokan csak irogatnak, fogalmuk sincs mivel jár egy vagy akár 2 gyerek nevelése, vállalása. Te is szépen leírtad, amit én gondolok. Attól, hogy apuka most kijelenti, hogy eco módban fog a gyerekkel foglalkozni, az megváltozhat, nekem a kérdező anyuka hozzáállása fura, ő lehet nem is akar gyereket csak az apuka. Na mindegy...
2020. aug. 4. 15:37
 105/142 Metionin ***** válasza:
97%
104: Arra hülyeség alapozni, hogy majd megváltozik apuka, ha ott lesz a gyerek. Nagyon sokan estek már így pofára, köztük anyám is. A kérdező esetében ráadásul nem is kertel a férj, hanem kijelenti, hogy mit (nem) akar csinálni. vajmi kevés a valószínűsége, hogy ha pl. eddig sem mosogatott el maga után egy tányért, akkor hirtelen házias és segítőkész lesz a gyerek miatt.
2020. aug. 4. 16:03
 106/142 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező,én majd várom tőled "Szerintetek ez a teszt pozitív?" kérdéseket:D

Remélem ikrek lesznek,hogy az első 5 év után teljesen ellássák magukat...:D

2020. aug. 4. 16:09
 107/142 anonim ***** válasza:
97%

Én szültem így és megbántam.

Igaz, mi ezt nem tisztáztuk így előre és a volt férjem pl rendszeresen megfőzött, gyakran mosogatott is, nem feltételeztem, hogy bármi gond lesz, főleg, hogy ő szerette volna jobban a gyereket.

Aztán kiderült, hogy ő nem nagyon tud mit kezdeni egy babával.

Persze, szerette, szereti a lányunkat, de ha napi 20 perc hülyéskedésen túl többet kell vele foglalkoznia, akkor idegbeteg lesz.

Soha nem fürdette meg, soha nem kelt fel hozzá. Mindig akkor foglalkozott vele mikor jókedvű illatos kis csomag volt, akkor is ideig-óráig. Egy kezemen megszámolom hányszor tudtam pl barátnőmmel csinálni 1-2 órás programot a 4 év alatt ameddig közösen neveltük a gyereket.

Nem szerette, ha gyerek nélkül elmentem otthonról. Természetes volt, ha én megyek valahova, vásárlás, ügyintézés, tökmindegy, viszem a gyereket magammal, akkor is ha otthon volt és ráért volna.

Ha hányós, hasmenéses stb műsor volt, képes volt a szüleinél aludni nehogy elkapja, mert hát dolgoznia kell... mi meg a gyerekkel lázasan fostunk-hánytunk otthon magunkra hagyva mindketten, végül kórházba is kerültünk. Itt ábrándultam ki belőle kb.

Ma már 5 éves a gyerek és egy éve elváltunk.

Nagyon gondold meg, miután visszamész dolgozni(én másfél éves korában mentem), kva nehéz lesz egyedül vinni mindent.

2020. aug. 4. 18:03
 108/142 anonim ***** válasza:
92%

A 107-es történetéhez hasonlóan játszódik le a gyereknevelés. A legtöbb férfi csak megcsinálni tudja a gyereket, de már a gyereknevelés minden gondja és nyügje a nőre hárul. Nagyon sajnálom a nőket mert ehhez megfelelő partnert találni nagyon nehéz és a rossz választás rendkivül megtudja bosszulni magát. Egyedül 18 évig felelni egy életért, melynek első 10 éve ami pokolian nehéz tudd lenni.

Soha ne szülj mert a párod akarja , csak akkor ha te is akarod, előtte meg ismerd ki hogy milyen ember a férfiak 80% alkalmatlan apa szerepre.

2020. aug. 4. 18:07
 109/142 anonim ***** válasza:
0%
Azért álljon már meg a fáklyás menet! A házimunka és gyermekgondozás a nő feladata volt mindig is. Minden nem maradjon a normális kerékvágásban. Az állatvilágban is, kevés kivételtől tekintve, a nőstény felel a háztartásért. A hím közben dolgozik vagy heverészik.
2020. aug. 4. 18:39
 110/142 anonim ***** válasza:
93%

109-es igen? Akkor a férfi legyen szíves lerakni annyi pénzt, amiből kényelmesen eléldegélnek, plusz adjon a nőnek havi apanázst, hiszen az is munka amit ő csinál.

Ja hogy ezt a férfiak 90%-a nem képes elérni? Akkor a nő is dolgozni fog, és ha a nő is hozzájárul a kasszához,akkor beleszólási joga is van abba, hogy miképp vezesséka háztartást. Normális családokban meg amúgy is.

2020. aug. 4. 18:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!