Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válni azért, mert a férjem...

Válni azért, mert a férjem totál cserbenhagyott? Szinte már undorodom tőle

Figyelt kérdés

Két lányunk van, a nagy most tavasszal lesz 3 éves, a kicsi 5 hónapos. Őszinte leszek, a másodikat én már nem akartam volna... Mindig is egy kislányt képzeltem el magamnak, én is egykeként nőttem fel és nagyon élveztem, hogy a szüleimmel is hárman voltunk egy kis csapat. A férjemmel is beszéltünk erről még a házasság előtt, ő is mondta, hogy egy gyerek tökéletesen elég. Mégis terhes lettem, és egyszerűen nem akartam újra az egész terhességet, csecsemőkort, stb. A nagylányunk annyira mintababa volt, olyan könnyű volt vele minden, hogy rettegtem, a második egy ördögfióka lesz. Ráadásul akkor kezdtem újra dolgozni, imádtam az életünket. Nem voltam kész, hogy ismét feladjam. Elmondtam a férjemnek, hogy abortuszt szeretnék, ő erre őrjöngeni kezdett, utána sírva könyörgött... Ez ment 2 hétig felváltva, képtelenség volt vele nyugodtan beszélni. Megígért mindent, hogy majd többet lesz itthon, dolgozik akár home office-ban, vigyáz majd a gyerekekre és ha akarom, a pici 6hónapos korától újra dolgozhatok, és ő lesz vele. Én hülye, belementem ebbe. Ne értsetek félre, imádom a kicsit is, nem vele van itt a probléma...

Hanem hogy megbeszéltük, hogy tavasztól dolgozom, most meg megy a szöveg, hogy mit gondolok én, ő nem lesz itthonülő, a barátai szanaszét fogják cikizni. És hogy én vagyok az anyja, ez az én dolgom. De közben meg beszólogat, ha veszek 1-1 drágább holmit magamnak, vagy elmegyek fodrászhoz, masszíroztatni. Vagy ami nagyon rosszul esett, hogy van segítségem, hetente kétszer jön egy hölgy, olyankor főz, kitakarít, vasal, stb. Úgy gondolom, az ilyen dolgaink nem tartoznak másra, ő mégis karácsonykor a családi ebéd közepén meséli a szüleinek, rokonainak, akik aztán sorra beszólogattak, hogy én minek vagyok akkor otthon, meg minek szültem (?!). Ráadásul most kitalálta, hogyha én ennyire dolgoznék, akkor ő ideköltözteti hozzánk az anyját, majd ő lesz a lányokkal. Tudja, hogy nem kedvelem az anyósomat, nagyon csúnyán viselkedett velem a kapcsolatunk elején, még az esküvőnkön is. Kerülöm, ahogy tudom, és nem bírnék úgy élni, hogy ő 0-24 velünk van (az én szüleim még aktívan dolgoznak, segítenek ahogy tudnak, de minden nap nem tudnak félnapokat a gyerekekkel lenni).

Őszinte leszek, komolyan a válást fontolgatom. Megbeszéltünk anno valamit, megígért mindent és mégis én kapom a szemrehányást, a megjegyzéseket és a beszólogatást. Mikor már hallom, hogy hazajött, forog a gyomrom, hogy vajon most mibe köt bele, mi lesz a baja. Már mondtam neki a múlt héten egy nagyobb vitánk után, hogyha sokáig folytatja ezt, fogom mind a két gyereket és költözünk. Erre hogy azt nem merném megtenni, meg az ő gyerekeit nem vihetem sehová... Szerintetek mi a jó megoldás? Már ha van ebben a helyzetben ilyen... Viszonylag fiatal vagyok (28), úgy érzem, hogy nem kell leélnem az életem egy olyan férfi mellett, aki iránt így érzek. Mert ez nem az, hogy elmúlt az az őrült szerelem, hanem tényleg örülök, ha éppen nincs itthon. Az is nagyon fáj, hogy ő akarta a picit, minden meg volt ígérve, most pedig ha ezekre emlékeztetem, akkor "nekem elment az eszem".

2020. febr. 22. 10:09
 61/106 anonim ***** válasza:
10%
Tegyük fel elválsz. Egyszer eljön majd az a nap, amikor a gyerekek megkérdezik miért. Ha ezt a történetet elmondod nekik, valószínűleg egy életre elásod magad. A kicsi ezekutan -örökké azt fogja erezni, hogy őt nem akartad. Plusz nem tudom eszedbe jutott e: ha elválsz, 7gyanugy bem fogsz tudni dolgozni, mintha nem válsz el, hiszen nem akarod a gyereket iylen korán bölcsibe adni
2020. febr. 23. 07:40
 62/106 anonim ***** válasza:
9%
Az hogy van, hogy felpontozom a 67%-ost és megis 0% a válasza? :)
2020. febr. 23. 08:57
 63/106 anonim ***** válasza:
26%
Én elköltöznék tőle, a gyereket meg ott hagynám neki, ha már ennyire kellett neki, kezdjen vele amit akar.
2020. febr. 23. 09:05
 64/106 anonim ***** válasza:
9%

Kérdező! Az előttem szóló válaszadó jól példázza az itt előforduló "házassági tanácsadók" színvonalát. Ő például a gyerekét is elhagyná. :D

– olyanok osztják itt az észt többnyire, akiknek fogalmuk sincs az életről. De neked sincs túl sok fogalmad, Kérdező. Azt hiszed, ez a habzsi dőzsi drága cuccokkal, masszázzsal, cseléddel örökké tart... meg hogy majd boldog leszel egyedül. Hát... sok sikert tényleg. :)

2020. febr. 23. 09:08
 65/106 anonim ***** válasza:
85%

Csihadjál már, könyvügynök... tudod, hogy hívják a pénzen megvehető partnert?

Na, a Kérdező nem az... de te úgy tűnik, csak így tudsz párt szerezni, és ezt ajánlgatod másoknak is... ez történetesen egy emberről mond el mindent: rólad.

Normáliséknál a pénz nem pótolja egymás szeretetét, tiszteletét...

Egyébként meg, ha neked lenne közöd a való élethez, akkor tudnád, hogy a 2 gyerekes egyedülálló nőnél már csak a 2 gyerekes egyedülálló férfinak rosszabb a pártalálási esélye...

2020. febr. 23. 09:24
 66/106 A kérdező kommentje:

Én ezt az 50%-os "válaszadót" már komolyan nem hiszem el:D Mint valami dackorszakos gyerek, abból is a rosszabb fajta. Az elején még nevettem rajtad, de már kezdesz baromira idegesíteni. Ne válaszolgass ide, mert segíteni láthatóan nem akarsz, és csak ömlik a szádból a hülyeség. Te annnnyira jobban tudsz mindent, még nálam is, hogy az egyszerűen irigylésre méltó!

Nem cselédünk van, hanem segítségem! Mert én így tekintek rá, sosem mondtam még csak azt sem rá, hogy bejárónő.

Masszíroztatás pedig nagyon jó dolog, te is próbáld ki! Hátha kevésbé leszel feszült, mert süt rólad, hogy majd' megveszel...

Drága holmik... Ha van rá pénzem, és tetszik is valami, telik rá, akkor miért ne vehetném meg?!:)

Az életszínvonalom meg nem értem, miért is változna. A férjem előtt is jól éltem, utána is jól fogunk. Tőle független az anyagi helyzetem szerencsére. Annyira pedig ne legyél tisztában a férjem jövedelmével, hogy te már most előre megmondod, mennyi gyerektartást kapok. Ennyire ne akarj okosnak tűnni, mert ez már tényleg erőlködés.

Több barátnőm talált pár 2-3(-4) gyerekkel is, és sokkal boldogabbak. Viszonylag fiatal vagyok még, jól tartom magam (értsd: igényes vagyok és figyelek a külsőmre is).

Komolyan szörnyű vagy, elvisel téged bárki is?! Vagy azért esz itt folyton a fene, mert az oldal az egyetlen "társaságod"?

2020. febr. 23. 09:51
 67/106 anonim ***** válasza:
2%

Kérdező téged is itt esz a fene, megjegyzem... Én szórakozni járok ide, meg néha bosszankodni, a te esetedben mindkettőt. :D

Oké hát akkor már eldöntötted, hogy válni akarsz, akkor miért itt keresel önigazolást? Legyél tisztességes, őszinte, és küldd át ezt a linket a férjednek, és mondd meg neki ma, hogy vége van. Dobd ki.

Ezen meg jót nevettem, hogy egy férfinak 2 gyerekkel rosszak lennének a pártalálási esélyei... xD Egy férfi akkor talál párt amikor akar, még 8 gyerekkel is. Pont azért, amit még nem értesz, hogy: a férfi szabad. Egy nő pedig – szexet akármikor talál, de párkapcsolatot... baromi nagy szerencse kell hozzá. Ehhez kívántam sok szerencsét és sikert!

Na de tényleg, ne kínozd szegény embert, legyen vér a pucádban, dobd ki ma!

2020. febr. 23. 10:00
 68/106 anonim ***** válasza:
72%

Az 50%-os (meg még legalább kettő hasonszőrű) primitív lények éppen azok, akik más kérdéseknél fel vannak háborodva, ha egy nő az 1-2 hónapos baba mellől nem megy dolgozni, mert kitartatja magát, most azon hőzöngenek, ha egy nő dolgozni akar.

Persze ezek azok a példányok, akiknek nincs párjuk, mert ilyen értelmi és érzelmi szinttel semmi esélyük arra, hogy normális nő szóba álljon velük.

Emellett gondolom, szalag mellett dolgoznak, és ezért nem tudják elképzelni, hogy van, akinek pozitív dolog a munkája és nem kínszenvedés, mint nekik.

Kérdező: itt egyértelműen a párod átvert, ha nem tudsz ezen túllépni (érthető módon), akkor tényleg csak a válás marad.

Mivel sem a megélhetésed nem problémás, sem a megszokott életminőség fenntartása, ezért csak anyagi okokból ne maradj vele.

Gondold át még egyszer-kétszer alaposan és utána döntsd.

2020. febr. 23. 10:03
 69/106 anonim ***** válasza:
4%
70. Jót nevettem a feltételezéseiden. Boldog házasságban élek, az IQ-m 150 körüli (igen nagy valószínűséggel jóval magasabb, mint például a tiéd), és nem "szalag mellett" dolgozom, hanem magas szintű menedzserként külföldön – de egyébként az érzelmi intelligencia nem függ össze ezzel, és tudod, attól, hogy valaki "szalag mellett" dolgozik, még lehet rendes és normális ember. De örülök, hogy te ennyire elégedett vagy magaddal. :)
2020. febr. 23. 10:21
 70/106 anonim ***** válasza:
81%

150-es IQ, de itt írogat anonim oldalon, ráadásul úgy, mint ha világ vége lenne :D képzeld, nekem meg 160-as az IQ-m, meg egy menő vállalkozásom van, a férjem is dolgozik meg én is, mégis én nevelem még a 2 gyerekünket is, mosok, főzök, aludni nem szoktam minek az, bírom így is😂

Kérdező: ebből a kapcsolatból már csak menekülni lehet. Költözz inkább vissza a szüleidhez, oda, ahol még szeretnek és segíteni is tudnak, őt meg enged tovább, hátha a következő jelöltet is tönkre teszi lelkileg. De biztos ott is a nő lesz a hibás.

2020. febr. 23. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!