Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Válni azért, mert a férjem...

Válni azért, mert a férjem totál cserbenhagyott? Szinte már undorodom tőle

Figyelt kérdés

Két lányunk van, a nagy most tavasszal lesz 3 éves, a kicsi 5 hónapos. Őszinte leszek, a másodikat én már nem akartam volna... Mindig is egy kislányt képzeltem el magamnak, én is egykeként nőttem fel és nagyon élveztem, hogy a szüleimmel is hárman voltunk egy kis csapat. A férjemmel is beszéltünk erről még a házasság előtt, ő is mondta, hogy egy gyerek tökéletesen elég. Mégis terhes lettem, és egyszerűen nem akartam újra az egész terhességet, csecsemőkort, stb. A nagylányunk annyira mintababa volt, olyan könnyű volt vele minden, hogy rettegtem, a második egy ördögfióka lesz. Ráadásul akkor kezdtem újra dolgozni, imádtam az életünket. Nem voltam kész, hogy ismét feladjam. Elmondtam a férjemnek, hogy abortuszt szeretnék, ő erre őrjöngeni kezdett, utána sírva könyörgött... Ez ment 2 hétig felváltva, képtelenség volt vele nyugodtan beszélni. Megígért mindent, hogy majd többet lesz itthon, dolgozik akár home office-ban, vigyáz majd a gyerekekre és ha akarom, a pici 6hónapos korától újra dolgozhatok, és ő lesz vele. Én hülye, belementem ebbe. Ne értsetek félre, imádom a kicsit is, nem vele van itt a probléma...

Hanem hogy megbeszéltük, hogy tavasztól dolgozom, most meg megy a szöveg, hogy mit gondolok én, ő nem lesz itthonülő, a barátai szanaszét fogják cikizni. És hogy én vagyok az anyja, ez az én dolgom. De közben meg beszólogat, ha veszek 1-1 drágább holmit magamnak, vagy elmegyek fodrászhoz, masszíroztatni. Vagy ami nagyon rosszul esett, hogy van segítségem, hetente kétszer jön egy hölgy, olyankor főz, kitakarít, vasal, stb. Úgy gondolom, az ilyen dolgaink nem tartoznak másra, ő mégis karácsonykor a családi ebéd közepén meséli a szüleinek, rokonainak, akik aztán sorra beszólogattak, hogy én minek vagyok akkor otthon, meg minek szültem (?!). Ráadásul most kitalálta, hogyha én ennyire dolgoznék, akkor ő ideköltözteti hozzánk az anyját, majd ő lesz a lányokkal. Tudja, hogy nem kedvelem az anyósomat, nagyon csúnyán viselkedett velem a kapcsolatunk elején, még az esküvőnkön is. Kerülöm, ahogy tudom, és nem bírnék úgy élni, hogy ő 0-24 velünk van (az én szüleim még aktívan dolgoznak, segítenek ahogy tudnak, de minden nap nem tudnak félnapokat a gyerekekkel lenni).

Őszinte leszek, komolyan a válást fontolgatom. Megbeszéltünk anno valamit, megígért mindent és mégis én kapom a szemrehányást, a megjegyzéseket és a beszólogatást. Mikor már hallom, hogy hazajött, forog a gyomrom, hogy vajon most mibe köt bele, mi lesz a baja. Már mondtam neki a múlt héten egy nagyobb vitánk után, hogyha sokáig folytatja ezt, fogom mind a két gyereket és költözünk. Erre hogy azt nem merném megtenni, meg az ő gyerekeit nem vihetem sehová... Szerintetek mi a jó megoldás? Már ha van ebben a helyzetben ilyen... Viszonylag fiatal vagyok (28), úgy érzem, hogy nem kell leélnem az életem egy olyan férfi mellett, aki iránt így érzek. Mert ez nem az, hogy elmúlt az az őrült szerelem, hanem tényleg örülök, ha éppen nincs itthon. Az is nagyon fáj, hogy ő akarta a picit, minden meg volt ígérve, most pedig ha ezekre emlékeztetem, akkor "nekem elment az eszem".

2020. febr. 22. 10:09
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/106 anonim ***** válasza:
81%
#41, azt kellene észrvenned, hogy ez a kérdés NEM a gyerekekről szól, hanem a Kérdező meg a férje viszonyáról.
2020. febr. 22. 16:05
 42/106 A kérdező kommentje:

Azért vagy rettenetesen primitív, mert sehol nem volt arról szó, hogy nekem ne kellene bármelyik gyerek is. Nyugodtan nézd vissza a válaszaimat, de tudod mit, segítek!

"Ne értsetek félre, imádom a kicsit is, nem vele van itt a probléma..."

"attól függetlenül, hogy nem terveztük, és nem akartam a második terhességemet, nagyon szeretem. Ugyanúgy, ahogy a nővérét. Mert ez így van. Egy igazi kis szeretetgombóc, aki nonstop mosolyog, nincsenek (vagy csak nagyritkán) rossz napjai. Egy percig sem bántam soha, hogy megszületett, és most sem vele van a gond."

Látszik, hogy nem voltál a tudós klub rendes tagja, már ne is haragudj. Meg el nem tudom képzelni azt, hogy milyen anyával szemben ítélik az apának a gyerekeket ma Magyarországon. Rendezett családi hátterem van, nem iszom alkoholt (boron kívül), nem is drogozom. Van állásom, karrierem. Ezek mellé passzív jövedelmi forrásaim is. Anyagilag nem jelentene nehézséget a két gyerek felnevelése, elhanyagolva sincsenek mellettem. Tehát nem értem, mégis mit kéne a férjemnek bemutatnia a bíróságon. Mert ott is csak azt látnák, ami az igazság. Nem a te tévképzeteidet.

2020. febr. 22. 16:07
 43/106 anonim ***** válasza:
91%

Szia, én úgy gondolom hogy sok mindent megpróbáltál és megfelelően közölted már a nézeteidet, a véleményedet a férjeddel. Ha ezek után még neki áll feljebb meg az anyját akarja oda költöztetni, még azt tudom javasolni hogy menjetek el valamilyen párkapcsolati terápiára pszichológushoz. Ha ebbe nem egyezik bele hogy úgy érzi nincs rá szükség, akkor az azt jelenti hogy ő kutyába se vesz téged, akkor meg nincs miért küzdeni el kell engedni úgy ahogy van.

Nagyon sajnálom hogy így alakult nyilván egyáltalán nem így képzelted el az életedet hogy két kisgyerekkel egyedülálló anya leszel.

Aki az Orvos-Tóth Noémi vel jön, annak üzenem hogy nem vagy normális és te olvasd már el még párszor a könyvet mert gőzöd sincs hogy miről beszélsz!

2020. febr. 22. 16:47
 44/106 anonim ***** válasza:
93%

Sajnálom azt aki azt irogatja hogy szegény ember, neki biztos kuss van otthon, normális, hogy a férj nem hoz áldozatot nem segít semmit a gyerek körül csak hazamegy és leül a tv elé mert o hogy elfáradt a heten.

Amit leírtál az semmit jelent, én is mindig egy kislányt akartam akinek majd fongathatom a hajat meg csajos progikra mehetünk ehet képest van egy gyönyörű fiam, elég nagy már ahhoz ha ezt kérdezi el is mondom neki őszintén.

De nyilván az a baj hogy én se olvastam azt a világmegváltó könyvet ami konverz megoldást kínál minden egyedi problémára mert ugye azt gondolom mindenki elismeri hogy 2 egyforma eset nincsen.

2020. febr. 22. 16:50
 45/106 anonim ***** válasza:
83%

Tamogatom a valasod !

Miert?

Mert hasonlo helyzetben voltam es mikor megmertem tenni azt h kivagom onnantol mintha az otthoni feszultseget elvagtak volna. A gyereke nyugodtabbak bizalmasabbak velem, tobb idom van rajuk.

Es alapjaiban kiegyensulyototabb az eletunk.

Szoval hajra !

2020. febr. 22. 16:52
 46/106 anonim ***** válasza:
11%

van segítségem, hetente kétszer jön egy hölgy, olyankor főz, kitakarít, vasal, stb. Úgy gondolom, az ilyen dolgaink nem tartoznak másra, ő mégis karácsonykor a családi ebéd közepén meséli a szüleinek, rokonainak, akik aztán sorra beszólogattak, hogy én minek vagyok akkor otthon, meg minek szültem

Nemrég valami kérdésnél írtam, hogy szerintem ilyenkor nézz magadba. HA én így akarom, így tartom jónak, biztos vagyok magamban, akkor nem érdekel, ki mit gondol a kérdésről, nem fogom titkolni, pont. Ha neked ez szigorúan titkos információ, amit még a szüleid se tudhatnak, hát akkor a fejedben baj van.

2020. febr. 22. 17:04
 47/106 A kérdező kommentje:

50%-os, szűnj már meg, komolyan:D

Igen, amíg meg nem született, tele voltam kétségekkel, félelemmel. Aztán pedig megszületett, és MINDEN érzésem megszűnt, vagy megváltozott. Ezen mit nem bírsz felfogni?!

2020. febr. 22. 17:05
 48/106 anonim ***** válasza:
5%

Leírtam, hogy nem a lányokkal van a probléma, mindketten a szemem fényei.

Akkor nem akarnál már a hat hónapos mellől annyira lelépni, hogy ha nem teheted, még válni is kész vagy.

2020. febr. 22. 17:06
 49/106 A kérdező kommentje:
Napi 4 óráról van szó, amiben benne lesz az egyik alvása is. És dolgozni megyek, nem a hasamat süttetni a napon, vagy trécselni egy kávézó teraszán.
2020. febr. 22. 17:10
 50/106 anonim ***** válasza:
86%

“Akkor nem akarnál már a hat hónapos mellől annyira lelépni, hogy ha nem teheted, még válni is kész vagy.”

Vegyél vissza sürgősen az arcodból, légy szíves!

Kinek képzeled magad, hogy itt minősítgeted a másik életet és a döntéseit! Mostantól csitu van neked, kiscsillag!

2020. febr. 22. 17:22
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!