Szerintetek én tehetek erről?
Én is introvertált vagyok, de a szükség nagy úr.
Igazából úgy könnyű ilyen álomvilágban élni, ha az introvertáltságra fogod, hogy abszolút nincs realitásérzeted. Miből gondolod, hogy neked minden jár? Semmit sem tettél le az asztalra, semmit sem tettél érte, egy elfogadható érettségire sem futotta. Mit vársz? Senki sem ment meg.
Írtunk nem egyet, se meg sem "hallod", csak szajkózod a magadét. Én írtam példának a 28 éves öcsémet. És én voltam az a válaszoló is, aki írta, hogy alkoholista szülők voltak.
Nem érdekel téged semmilyen példa, csak keseregsz, hogy ez nincs, az nincs.
Nézd, tényleg nagy bajban leszel ezzel a felfogással életed végéig. Legalább gondolkodj el azon, amiket írtunk, olvasd vissza akár többször.
Nagyon-nagyon sajnállak, ha ez tényleg komoly. Viszont már az is eszembe jutott, hogy csak hecceled a népet. :(
Az én ismerősem közt sok van, aki egyedül érte el azt amit.
Tanultak, jó egyetemre jártak vagy használható szakmát szereztek. Dolgoztak keményen, és évek alatt összegyűjtötték a lakásra, vagy legalább önrészre valót.
Az egyik nagyon jó ismerősöm az orvosi mellett dolgozott több műszakban kórházban. Albérletet fizetett, ellátta magát, semmi szülői segítséget nem kapott. És nem lakott együtt senkivel, aki eltartotta volna. Most már saját lakása van.
Van ismerősöm aki érettségi után kiment 3 évre külföldre hotelbe dolgozni. Félretett annyi pénzt, amiből otthon utána lakást vett. De a 3 ev alatt lemondott a szórakozásról, szinte sosem ment haza, mert a repjegy árát is inkább félretette.
És ismerek olyat is, akinek se végzettsége nem volt, apja meghalt korán, anyja ápolónő, szóval szülői segítség sem volt. Fogta magát, kiment az idegen légióba nyelvtudás nélkül. Pár év alatt előrelépett a ranglistán, már folyékonyan beszel franciául, autot vett, állampolgárságot szerzett, nem kevés pénzzel támogatja az anyját havonta. És ha leszerel, nem fog hianyt szenvedni semmiben, annyi pénz van a számláján.
Tudod mi a közös bennük? Nem támogatta őket senki, viszont nem a kifogásokat keresték.
Egyedul akarsz lakni? Hat tessek, keresd meg ra a penzt es menjel, ki tart vissza?
Az a baj, hogy tul nagyok az igenyeid ahhoz a nulla szinthez kepest, amit teszel is erte. Neked minden csak jar, sajat lakas, jo munkahely, de semmit nem teszel erte, csak sirankozol, hogy tanulni nehez, nem akarsz, masokkal lakni nem akarsz, diakhitelt sem akarsz.
Es cserebe minden masra fogod a sajat szerencsetlensegedet: szuleidre, noveredre, minden nore, barki masra.
Szanalmas vagy es buta, mert akkor sem erted meg, ha mar vagy huszan leirtak.
Nincs baj azzal, ha valaki magasak az igenyei, a gond akkor van, ha ugy erzi, hogy az neki nulla erofeszitessel is JAR.
Nem jar semmi, csak amiert megkuzdesz. Te sem tanulasert, sem munkaert nem kuzdesz, igy aztan nem jar semmi, csak eloakodsz szuleid nyakan es meg van bor a kepeden rajuk mutogatni. Szanalmas....
30 evesen veget ert egy hosszu kapcsolatom. Haza nem szerettem volna koltozni, igy mas legetoseg utan neztem. Egy ismerossel ketten fizetunk egy lakast. Fejenkent mindennel egyutt olyan 160 ezert ft/ho! Tehat a lakas fejenkent: 80 ezer.
Ezen kivul: etel es egyebek kb. 50 ezer. Berlet: 10 ezer. Ez nagyon tavol van a te havi 350 ezredtol kerdezo!!!
Nyilvan en sem azzal koltoztem ossze, aki szembe jott velem az utcan, hanem ismerosok koreben keresgeltem.
A penzemet a szamlamon tartom, ugyan mit lopna el tolem a lakotarsam? Az agynemum? Bekoltozeskor alairtunk egy szerzodest es ennyi.
Mindketten dolgozunk es kb. alig latjuk egymast. Neha neha estenkent teazunk a konyhaban, vagy egyszerre fozunk es ennyi, aztan mindenki elvan a sajat szobajaban. Teljes a nyugalom.
Otthon mas lenne, ott kb. oltan helyzetben lennek mint te kerdezo, egymas hegyen hatan!
Nem vagyok tul boldog, hogy ide jutottam, de nyafogas helyett igyekszem amennyire csak lehet onallo eletet elni! Neked is ezt tudom javasolni. Amugy a kotott diakhitelre nincs kamat, szoval ingencsak kedvezo felvenni. Mindenre van megoldas, de te kerdezo inkabb ulsz olbetett kezzel es sirankozol.
En egy szegeny csaladban nottem fel (alberletben), nekem sem tett felre senki milliokat, de ilyenre nem is gondoltam. A diakhitelt (kb fel milla) hamarosan visszafizetem. Nem haladok gyorsan, de jobb igy, mintha egy helyben stagnalnek mint te kerdezo.
Szoval kapd ossze magad es tegyel azert, hogy elore juss az eletbe, ne masoktol vard a megvaltast, mert nagyot fogsz koppanni (ha eddig meg nem koppantal eleget)!.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!