Szerintetek én tehetek erről?
Szóval a szüleid hibásak, mert keveset keresnek, de neked sem sikerül többet keresni. Akkor hogy is van ez? Ekkora arccal azt gondoltam, minimum milliós fizetésed van...
2020. jan. 19. 12:11
Igen, valóban van olyan, ekinek vesznek lakást, és akinek fizetnek albérletet. Fel kéne dolgoznod a tényt, hogy nálad egyik sincs. És nem hisztizni rajta, mint egy óvodás.
2020. jan. 19. 12:16
13/90 A kérdező kommentje:
Nem hibásak mivel ők sem tudtak anno szuloi segitseg nelkul lakashoz jutni. Abban hibadak hogy ha vallaltak anno ket gyereket akkor ne az legyen hogy korban betoltik a felnottkort vagy nagykorusagot es akkor old meg amugy tudod. Manapsag hany 18 eves tud onalloan boldogulni Pesten szuloi segitseg nelkul? Sokaknak kifizetik az egyetemet hogy legalabb azt ne kelljen fizetni de ez hogy a szulok nem is foglalkoznak es soha nem is gyujtottek a gyerekukre nem foglalkoztak a jovojukkel akkor mi a feneert kell bevallalni egy gyereket. Most azert nem tartok sehol mert nincs papirom hogy felvegyenek dolgozni mikozben korabban dolgoztam hogy osszegyujtsem a draga tandijat az egyetemre ami olyan sok hogy sokszor keltelenseg de ez melle meg fizessek alberletet meg kajat meg gyujtsek lakasra meg onallo elet ez kb. havi 600 ezer ft alsohangon.
Nyílván egyszerűbb annak, akinek segítenek, ez tény. De te olyan szinten leragadsz ennél, hogy az már szánalmas! Tudod, sok fiatal kőkeményen megdolgozik mindenért, nem csak keseregnek, hogy miért így, vagy miért úgy... fogd már fel, hogy ez tuti nem visz előbbre! Amint ezt megérted, talán meglátod a lehetőségeket is. Én 15 évesen már Mekibe diákmunkáztam. Aztán folyamatosan, mindig máshol, és nem csak nyáron. És tudod mit? Élveztem, a fizetéseimet büszkén vettem fel, pedig a szüleim még abból is kértek el a számlákra.
2020. jan. 19. 12:27
Én azt nem értem,miért kellett egyetemre menni,ha alapból nem álltok jól anyagilag. Én is mentem volna,ha megengedhettem volna anno. De pl.minket apám kisemmizett,anyám húzta a belét 3 munkahelyen.. gimi után az első,hogy elhúztam szakmát tanulni, ahol ki tudtam menni egy év után estire így tudtam mellette dolgozni,hogy anyám ne essen szét.. mikor végeztem én is pestre mentem (szabolcsi vagyok). 10 évig éltem ott. Az én OKJ szakmámmal volt,hogy 350 ezret kerestem..igaz, mentem annyit,mint a hülye,de muszáj volt. Mi lenne ha te is szakmában gondolkoznál inkább? Addig,míg nem barmolják szét az OKJ felnőtt képzést..
De ha keresel 250-et akkor is lehet már félretenni kaucióra,és keresni 1 embert akivel összeköltözöl. Monjuk egy havert, vagy ha más nem egy megbizhatóbb embert. Mellesleg vannak munkásszállók. Én is laktam szállón is. Az se tökéletes,de havi 5000 ft-ért laktam.. ha igazán akarsz valamit, tenni kell érte nem otthon keseregni.
2020. jan. 19. 12:28
"ugye ezt nem gondoljátok komolyan hogy na most nezek szobát es vadidegen emberekkel összeköltözök" Én pont ezt csináltam. Egyikük egyetemista volt, a másik vállalkozó. Én voltam a legtöbbet otthon.
2020. jan. 19. 12:34
17/90 A kérdező kommentje:
Hát en 16 evesen kezdtem dolgozni diákmunkán es 20 eves koromig dolgoztam. En fizettem ki a szüleimnek ezt a lakáshitelt is mert svájci frank alapú hitelt vettek fel. Mindenesetre 20 évesen leérettsegiztem 23 éves koromig dolgoztam egy nagyon lehúzos cégnél betanított munkásként majd 24 évesen íratkoztam be egyetemre de már 2-szer is passzíváltattam magam. Nem járnék egyetemre hogyha nem a papir lenne a fontos ebben a munkavilágban de ebbe ne menjünk bele. A lényeg az hogy nagyon pénzes világban élünk ez látszik a magas lakás árakon is és csak az tud boldogulni akinek van háttere vagy támogatás vagy akármi.
Te akkora tévedésben vagy. Kevés manapság akinek a szülei megtehetik, hogy vegyenek házat, albérletet előre kifizessenek. Vagy az egyetemet ki köhögjék. Sokan dolgoznak vesznek fel diákhitelt, vagy pedig ösztöndíjra jogosultak mert tesznek érte.
Mond Te miért nem tanultál meg időben dolgozni, ellátni magad, miért nincs meg benned az akarás vágya, hogy bizonyíts?? Senki nem kényszerített, hogy egyetemre menj. Senki nem kényszerít arra, hogy otthon ülve vakard a feneked álmodozva egy olyan életről ami nem adatott meg de TEHETNÉL érte. Mond miért nem mész ki külföldre? Miért nincs állandó munkád?
Képzeld én sem jövök puccos családból férjem pedig egyenesen mélyszegénységből. Saját házunk van saját autónk. 2 gyermekünk. 0 hitelünk. 0 szülői segítséggel. 🤟 És 33/32 évesek vagyunk.
2020. jan. 19. 12:38
Hát 1 évvel vagyok idősebb de van házunk (nyilvan nem pesten és nem rakták a seggem alá). 1 hitelünk is van de dolgozunk évek ota, van gyerek, sött még tanulok is közben... nem mondom,h bármikor bármit megvehetünk de megvan mindenünk ❤ és 3an nem körünk el 150en kajára... meg kéne tanulni főzni, spórolni plussz ha a szüleidet ennyire tudod fikázni akkor vesdd le ugyan ezt a sajnáltató üzemmódot és uccu neki....
2020. jan. 19. 12:42
20/90 A kérdező kommentje:
Nőknek ez máskepp megy ők mindent túloznak. Én fiú vagyok nem lány. Volt olyan hogy igy ugy meg ugy melyszegenyseg meg egyedul sikerult neki mikozben a parja meg egy gazdag srac. Nőknek konnyu ilyen szempontbol. Ferfikent azert kicsit mas a helyzet. Noknek peldaul nem kell szegeny ferfi de szegeny anyagi korulmenyek kozott no az kell akar egy gazdag pasinak mert sok pasinak tok mindegy hogy milyen az anyagi elete csak nő legyen. Viszont en meg nem lattam olyan sracot aki tamogatas es szuloi segitseg nelkul epitette volna fel magat meg jutott lakashoz.
Kapcsolódó kérdések: