Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Szülő-gyermek kapcsolat » Én tehetek szerintetek erröl?

Én tehetek szerintetek erröl?

Figyelt kérdés

Huszonéves srác vagyok,nemrég vegeztem el egy okj gyorstalpalo szakmát, informatikai rendszergazda szakmát.

De 3 honapja mar hogy nem válaszolnak vagy nem hiv vissza egy cég sem.

Tapasztalatom ugyan nincs benne, dehát a tapasztalatot csak munkával lehet szerezni.

Es a szuleim piszkalnak miert nem dolgozok miert nem dolgozok már?

Mit mondhatnek meg nekik?

Nem én tehetek róla hogy nem reagál semmit semmi cég , vagy akárki.

És en mar kezdem feladni a munkakeresést?

Én tehetek erröl szerintetek? Nem tudom ki hogyan csinálja, az első munkahelyet hogy legyen, nem tudom,de nem én vagyok sajnos igy ebben a helyzetben.

Sajnos a cegeknek nem kell tapasztalatlan ember. Ez a nagy helyzet.

2019. márc. 21. 18:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
3 hónap után én már nem csak a szigorúan a szakmámban keresnék munkát. Millió féle munka létezik, pláne olyan ahova informatikai ismeretek kellenek. Ne csak a rendszergazda állásokat nézegesd, mert oda nem a gyorstalpalósokat fogják felvenni.
2019. márc. 21. 18:26
 2/11 A kérdező kommentje:
Akkor monjd ha tudsz a sok milliobol 30 at meg cegeket ahova felvesznek.
2019. márc. 21. 18:39
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Pályázz meg bármilyen állást, ahová informatikai ismeretek, vagy akár felhasználói szintű számítástechnikai ismereteket kérnek.

Ha valaki rendszergazdát keresvalahová, az nem az okj-s oklevelesre gondol-általában. Ismerek pár rendszergazdát, de ők egyetemi végzettségű informatikusok. Az én munkahelyemen is egy ilyen srác van.

De tök jó, hogy elvégezted a tanfolyamot, mert biztosan fogod tudni hasznosítani az ismereteidet. Csak eleinte nem biztos, hogy pont ilyen munkát fogsz kapni. Viszont előny lehet majd, ha meglátják a CV-dben, hogy ilyen széleskörű informatikai ismeretekkel rendelkezel.

2019. márc. 21. 18:40
 4/11 anonim ***** válasza:
Keress mást, közben próbálkozz tovább, hátha sikerül! Ne add fel!
2019. márc. 21. 20:13
 5/11 anonim ***** válasza:
25%

Az én párom gépészmérnök, evtizedes tapasztalattal. Egy olyan városban ahol egymást érik a cégek, az ország leggazdagabb városa, ahol mindenki rinyál a gépeszmérnök hiány miatt, egyetlen egyszer sem hívták vissza. Egy helyen felvették volna szalag mellé sz...rt pucolni, 190ezerért, egy helyre mehetett szakmunkásnak-de itt legalább mérnöki fizetést kap. Ugyhogy tapasztalt sem kell, sőt senki sem. A legtöbb cég kamu cég, kamu álláshirdetésekkel. A munkaerőhiány meg propaganda mint a gyünnek a migráncsok és megerőszakolnak. Így nehez kiszűrni melyik hirdetés valós és hol keresnek embert.

Ne add fel, menj állásbörzékre és ott osztogasd az önéletrajzodat boldog boldogtalannak. Szólj ismerőseidnek hogy munkát keresel hátha valahol pont kellesz. Ne HR-esnél próbálkozz, velük semmire nem mész, ők simán kukázzák az önéletrajzod mert nem jó a betűméret, próbálj a dolgozókon keresztül.

Kormányhivatalokban megy a közfogi, kérdezz rá nincs e. Ha bejutsz, egy félevet lehúzol közfogiban és kapsz státuszt. Oké pénz nem nagy közszférában cserébe a munka is annyi. Munkahelyről meg könnyedebben tovabblépsz.

2019. márc. 21. 20:26
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Az én férjem után ugyanezzel a szakmával az irodai adminisztrátor munkakörben kb kapkodnak, mert nem kell "betanítani".

Rendszergazdának nem fognak felvenni okjval.

Ha anyádék ennyire nyomatják a dolgozást, gondolom már nem akarnak eltartani. Pályázz irodai adminisztrátor állásokat és ha felvettek valahova, akkor kezdj el levelezőn egy rendszergazda képzést.

Akkor pár ev múlva nagyobb eséllyel dolgozhatsz majd a vágyott szakmádban.

2019. márc. 21. 20:37
 7/11 anonim ***** válasza:

az emberek először is nagy tévedésben vannak, mert csak a sima hírdetések között keresnek. Még szép, hogy ilyen szakmákkal semmit nem találtok. Én is önkormányzati állások között kerestem, illetve nagy intézmények honlapján érdemes megnézni az álláshírdetéseket. A z újságokban csak a kis vacakok vannak és a fizu sem fix mindig.

Másodszor nem feltétlenül ilyen meló kell neked, elég ha az OKJ-d ezt lefedi(rendelkezel a kellő számítógépes ismerettel)

Végül az is jó ha egyenlőre bármilyen állást elvállalsz és közben keresed AZ igazi állást.

2019. márc. 21. 21:05
 8/11 anonim ***** válasza:
Légy türelmes. Három hónap még az alap a munka keresésnél.
2019. márc. 21. 22:30
 9/11 anonim ***** válasza:
Keres bármilyen állást ahogy többen mondták.
2019. márc. 22. 06:22
 10/11 anonim ***** válasza:
Cssszz...akármilyen munkát állást keresel mindenhova kell,vagy kérnek pár év tapasztalatot.Felénk így van..csak egy frissen végzett fiatalnak hogy lenne,ördögi kör.
2019. márc. 22. 09:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!