Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek én tehetek erről?

Szerintetek én tehetek erről?

Figyelt kérdés
Fiú vagyok 27 éves és szülőknél lakok panellakásban mert sosem gyüjtőttek nekem pénzt vagy nem támogattak hogy eltudjak költözni. Sajnos Anyám az olyan hogy ha dolgozik dolgozik ha nem akkor nem. Mindig is keveset keresett havi 100 ezret keres most is apám meg úgyszintén nagyon keveset keres pedig lehetett volna több is a fizetésük. Nővérem 2 évem idősebb nálam szintén itthon lakik újra korábban a pasijánál mert azzal már nicsenek együtt és ő se tud elköltözni 29 évesen. Sajnos 4 felnőtt egy kicsi 50 nm panellakásban gyerekként is kicsi volt hát még felnőttként. Én már ezt alig bírom minden áthallatszik senki nem alkalmazkodik a másikhoz nem lehet egyszerűen önálló életet élni. Szerintetek erről én tehetek hogy itt tartok? Nagyon drágák Pesten a lakások sajnos és egyetem is félévente 350 ezer ft. Még mindig nem tudtam elvégezni mert ha nincs pénzem tandíjra akkor passzíváltatom magam. Egyszóval nem tudom mit lehetne tenni. Szüleim trehányok dohányoznak az egész lakásban mindenhol szinte és én már nem tudok velük együtt élni de nincs pénz lakásra.
2020. jan. 19. 11:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 51/90 anonim ***** válasza:
98%

Hu... dejó, hogy az öcsém nem ilyen, megőrülnék tőle 😂 igaz, ő már 28 éves, két munkahelyen dolgozik évek óta, tavasszal vesz egy házat Budapest közelében, részben hitelből, részben önerőből. Örökség nincs semmi, szüleink nem élnek már.

Szedd össze magad, jó? Az állandó önsajnálat helyett vedd kezedbe az életedet.

2020. jan. 19. 14:17
 52/90 A kérdező kommentje:
Annyira mindent túl kell bonyolítani. A7zért nem tud egy ember boldogulni mert nincs pénz és nem azért mert nem akarja. Ti akkor miért nem vesztek 100 milliós terepjáró kocsit? Azért mert nem akartok vagy azért mert nincs rá pénzetek? Vagy miért nem éltek luxusban és kényelemben azért mert nem akartok avgy azért mert nincs rá keret? Én nem költözök össze senkivel mert introvertált személyiség vagyok és csak egyedül érzem magam jól ezért sincsenek barátaim se haverjaim én mással nem érzem magam jól. Egy albérletet a mia árakhoz képest egyedül nem tudok megfizetni és azért írtam ki a kérdést hogy erről én tehetek-e. Nyilván nem mert szülői segítség nélkül és én meg nem keresek annyit hogy teljes egészében egy lakás bérlése mellett még lássam el magam merzt ahhoz jól fizető munkahely kell amihez pedig egy nagyon jó szakma kell és minimum 2-3 év tanulás. Tehát jó esetben sem fogok még 30 évesen sem elköltözni mert ha nincs támogatás saját önerőmből pedig nem tudok ennyi.
2020. jan. 19. 14:25
 53/90 anonim ***** válasza:
99%
Kár minden szó, minden betű, amit ide leírtunk/írtatok. :(
2020. jan. 19. 14:34
 54/90 anonim ***** válasza:
98%

Hú b+, öcsém te melyik bolygón élsz? Mert nem itt az biztos. Sírsz meg picsogsz mint egy szanalmas sz.. kupac. A nővéred és te sem AKARTOK elköltözni. Kifogás kifogás hátán. Szerinted csak az tud a szülőktől elköltözni aki min 500 at keres nettoba?? Vagy hol a határ szerinted?

Kepzeld amukor eloszor jottrm egyetemre, eszembe se jutott olyan hogy vesznek e lakast a szüleim. Eljöttem, most figyelj :kollégiumba..igen masokkal laktam egy szobába, huha. Aztan albiba, diakhitelbol meg diákunkból fizettem. Igaz, kapaszkodj meg itt is egy szoban osztozkodtam. Nem picsogni kéne, hanem cselekedni. Aztán lehet a lóvét meg a segítseget várni. Nem jó persze, meg hátrány de a hiedelmekkel ellentetben sokaknak nem tesznek a sejhajuk ala lakast.De attol dolgoznak az emberek, hajtanak hogy jobb legyen, van aki gyűr egyetemet vagy szakmát mellette. De olyat meg nem láttam h valaki vakaródzik es elorebb jut. Amugy nő vagyok, nekem ne magyarazd hogy egyszerűbb, főleg amikor a munkáltatok azon agyalnak, na felvegyük, vagy ez mikor akar szülni? De úgyis megmagyarazod, ezt tudom. Masnak igy, masnak úgy. Masnak se egyszerű de te csak a felszint látod. A szemed azt lát amit látni akar. A szülők eletkeptelennek neveltek titeket. Vagy összeszeded magad( nem ugy tűnik) vagy 15 ev múlva is itt figsz tartani, akkor meg persze szinten minden nő penzehes p.csa lesz, merr nem akar egy ilyen nyomival összejönni mint te.

2020. jan. 19. 14:37
 55/90 anonim ***** válasza:
93%
Tudod ha normálisan érettségizel, akkor hét félév alatt máris spóroltál két millát.
 56/90 anonim ***** válasza:
99%
Akkor csak picsogj tovább. Véletlenül se gondolkodj el azon hogy esetleg te csinálsz rosszul valamit.... Menj külföldre. Kapsz melót, magyar fizetésekhez képest magas bért, és ha olyan helyre mész talán még lakást is. VAAAAGY maradj a szuleidnel, panaszkodj tovabb és ne csinálj semmit hogy jobb legyen. Ha így folytatod tényleg szűz maradsz életed végéig...
 57/90 anonim ***** válasza:
98%
Ülj le koldulni valahová, az való neked.
2020. jan. 19. 14:53
 58/90 anonim ***** válasza:
98%
A helyedben gyűjtenék valamennyi pénzt, vagy kölcsön kérnék ismerősöktől és néznék külföldön valami állást, persze oda is csak úgy érdemes menni, ha van fix állás. Így, hogy otthon tengsz-lengsz, siránkozol, hogy másnak segítettek a szülei, neked nem, attól nem fog megváltozni az életed. Tegyük fel, hogy kijutsz, letudsz ott pár hónapot, vagy akár egy évet, lesz kezdő tőkéd, ahhoz meg feltudsz venni lakáshitelt, igaz annak a törlesztéséhez itthon kell majd állást találni. Melyik régióban élsz?
2020. jan. 19. 14:59
 59/90 anonim ***** válasza:
98%
Igen, te tehetsz róla. Csak te. Es nem azert nem lesz senkid, mert nincs penzed. Hanem mert ilyen a hozzáállásod. Másokat hibáztatsz, mert az egyszerűbb, mint vminek nekiállni. Mindenki hülye, csak te vagy helikopter... Jobb is ha a mamahotelben maradsz a nővéreddel együtt. Gondolom egy szobában alszotok, mint gyerekként. Akkor lenne még jobb, ha odaszülne véletlenül 1 gyereket még a nyakatokra, hiszen a biológiai óra lassan ketyeg :)
2020. jan. 19. 15:05
 60/90 anonim ***** válasza:
99%
Ha a nőknek könnyebb, akkor a nővéred miért dekkol otthon? Kár beléd a kenyér.
2020. jan. 19. 15:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!