Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek én tehetek erről?

Szerintetek én tehetek erről?

Figyelt kérdés
Fiú vagyok 27 éves és szülőknél lakok panellakásban mert sosem gyüjtőttek nekem pénzt vagy nem támogattak hogy eltudjak költözni. Sajnos Anyám az olyan hogy ha dolgozik dolgozik ha nem akkor nem. Mindig is keveset keresett havi 100 ezret keres most is apám meg úgyszintén nagyon keveset keres pedig lehetett volna több is a fizetésük. Nővérem 2 évem idősebb nálam szintén itthon lakik újra korábban a pasijánál mert azzal már nicsenek együtt és ő se tud elköltözni 29 évesen. Sajnos 4 felnőtt egy kicsi 50 nm panellakásban gyerekként is kicsi volt hát még felnőttként. Én már ezt alig bírom minden áthallatszik senki nem alkalmazkodik a másikhoz nem lehet egyszerűen önálló életet élni. Szerintetek erről én tehetek hogy itt tartok? Nagyon drágák Pesten a lakások sajnos és egyetem is félévente 350 ezer ft. Még mindig nem tudtam elvégezni mert ha nincs pénzem tandíjra akkor passzíváltatom magam. Egyszóval nem tudom mit lehetne tenni. Szüleim trehányok dohányoznak az egész lakásban mindenhol szinte és én már nem tudok velük együtt élni de nincs pénz lakásra.
2020. jan. 19. 11:35
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/90 anonim ***** válasza:
99%
Minden megnyilvánulásod csak a kifogásokról szól. Semmire nem fogsz menni tényleg ezzel a hozzáállással. Sajnállak nagyon. :(
2020. jan. 19. 12:52
 22/90 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem te tehetsz erről!

A szüleid életet adtak neked, az összes többi a te dolgod!

Van olyan albérlet is, hogy szobát bérelsz, nem lakást.

2020. jan. 19. 12:59
 23/90 A kérdező kommentje:
Ez nem kifogás. Ez pusztán az anyagi helyzet. Nyilván ha milliomos lennék vagy a családom akkor már 20 evesen sem laknek szlokkel. Annyira birom az olyan válaszokat hogy ez kifogás meg ez meg az miközben ő maga is segítséggel együtt építette fel magát. :D Vannak olyan emberek akik mást kioktatnak miközben saját magukat sem tudták önállóan eltartani. Például volt már olyan hogy olyan ember oktatott ki egy szintén hasonló sorsú embert mint én és egy olyan ember oktatta ki hogy ez ciki igy meg úgy meg húzzon el a mamahotelből miközben neki meg a szülei kifizettek kompletten egy lakást. Tehát azért mindennek van határa. Egy elhízott ember ne mondja a másiknak hogy fogyjon le miközben saját maga sem fogyott le ez egy jó példa erre.
2020. jan. 19. 13:00
 24/90 anonim ***** válasza:
96%

Hú nagyon el vagy tévedve.

Először is nem kell önköltséges szakra jelentkezni, ha nem tudod fizetni.

Vagy vegyél fel diákhitelt.

Vagy iratkozz át levelezőre, es dolgozz mellette teljes állásban.

Esetleg menj ki egy időre külföldre dolgozni, 1-2 év alatt összejön egy normális lakásra való.

Sok lehetőség van, te csak a kifogásokat keresed.

A legtöbb embernek nem teszik a feneke alá a szülők a lakást, nem is kötelességük. És a nők nagy része sem azért van együtt vkivel, hogy kifizettesse a költségeit. Nem kellene 1-2 kivétel miatt általánosítani.

2020. jan. 19. 13:01
 25/90 anonim ***** válasza:
96%
Ugye te már elkezdtél gyűjteni a két gyerekednek lakásra? Elvégre szerinted ez a normális, hogy a szülő lakást vesz a gyereknek.
2020. jan. 19. 13:07
 26/90 anonim ***** válasza:
95%
Remélem, azért néha megköszönöd a szüleidnek, hogy ennyi idősen eltartanak és még nem tettek ki az utcára.
2020. jan. 19. 13:07
 27/90 A kérdező kommentje:
Utoljara leírom: Nem azzal van a bajom hogy nem vesznek lakást hanem azzal hogy kb. 20 forintot nem adtak es nem gyujtottek soha nekunk. Tehat ebben a draga vilagban hiaba élnek a szuleim gyerekkent es mindenert nekem kellett vagy megdolgoznom vagy nelkuloznom. Es mivel nem volt alap ezert nincsen leteve az alapko vagyis nem a tanulmanyaimra koncentraltam hanem a penzszerzesre. Sajnos karriert befutni szakma nelkul keptelenseg ahogy kulfoldre kimenni is tőke nélkül.
2020. jan. 19. 13:08
 28/90 A kérdező kommentje:
Nekem nem lesz gyerek de amúgy a tesóm se koltozik el lassan 30 évesen pedig ő nő es dolgozik is már. Ő sem tud elkoltozni.
2020. jan. 19. 13:09
 29/90 anonim ***** válasza:
97%
Én vagyok, akinek a diákmunka fizetését is nagyrészt levették a szülei, mert nem tudták a számlákat sem fizetni. Ja, alkoholisták voltak. Te ne papolj, hogy mindenki másnak milyen könnyű, tényleg kezdesz átmenni szánalmasba. Menthetetlen vagy, azt gondolom.
2020. jan. 19. 13:14
 30/90 anonim ***** válasza:
96%

Nekem se gyűjtöttek a szüleim. A testvéreimnek sem. Sőt, volt svájci frank hitelük is. Mégis mindannyian tanultunk/tanulunk, mellette dolgozunk.

Téged is eltartanak, van hol laknod...

Tőke nélkül is ki lehet menni külföldre. Vagy az alkalmi munkáidból összeszedsz 100-200e Ft-ot alkalmi melóval (amit Bp-n nem túl nehéz talalni) amivel az első hónapot megoldod. Sok helyen biztositanak szallast, ellatast, Pl. hotelben.

Jaaajj varjunk csak... most jön az a kifogas, hogy nem beszélek idegen nyelvet se.

2020. jan. 19. 13:16
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!