Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tegyek, ha anyósom és...

Mit tegyek, ha anyósom és apósom elviselhetetlenné teszi az életem?

Figyelt kérdés
A férjemmel és a két lányommal ( 4, 1 évesek) az apósoméknál lakunk, mert egyenlőre nincs más lehetőségünk. Viszont állandóan megkeserítik az életemet. A férjem külföldön dolgozik. 4 hétig nincsen itthon, utána pedig 1 hétig itthon van. Amikor a férjem elmegy az apósomék egyből rám szállnak. Velem akarnak megcsináltatni mindent, hogy én főzzek meg takarítsak rájuk is, ha már ott lakunk, meg beszólogatnak, hogy nem vagyok a fia mellé való, mert rosszul főzök, és csak ahhoz értek, hogy a mirelit szarokat kisüssem. Egyre rosszabb velük lakni, de sajnos nincs más megoldás. Ráadásul anyósom már nyugdíjas, úgyhogy egész nap otthon van, és nekem dirigál, én meg köpni-nyelni nem tudok sokszor, csak legszívesebben sírnék. A boltba is állandóan engem küldenek. Meg, ha kicsit tovább zuhanyzok beszólogatnak, hogy akkor adjunk a rezsibe. Mit tehetnék?

2017. nov. 1. 21:51
 11/97 anonim ***** válasza:
99%

Mit tegyél?

Takaríts ki, főzzél valami normálisat, és adj bele a rezsibe. Ennyi.

Szerinted ha külön laktok, akkor ott ezeket majd nem neked kell megcsinálni? Dehogy nem! Még többet is! Később ugyanezt, csak 8 óra munka mellett.

2017. nov. 2. 08:35
 12/97 anonim ***** válasza:
91%

gondoltam, hogy éltek. így nem is kéne sírni.

meg két gyereket odaszülni se kellett volna.

mit tegyél? költözz el. ja nincs pénzed? akkor ez van, örülj, hogy ott élhetsz. alap, hogy takarítasz, ha otthon ülsz a gyerekkel egész nap, már öt éve! nem a te házad, csak megtűrnek.

és még rezsibe, se adtok??? van képed hallod

2017. nov. 2. 08:36
 13/97 babyboom567 ***** válasza:
90%

Kedves Kérdező!

-Én nem költöztem volna anyósékhoz,főleg nem vállaltam volna oda gyereket DE HA esetleg az a szitu lett volna,hogy "véletlenül" esek teherbe,és ők megengedik hogy ott éljünk,akkor örökké hálás lettem volna,hogy nem kellett "megölnöm" a gyerekem ÉS MINDENT ELKÖVETNÉK,hogy minél hamarabb el tudjunk költözni,és nem szültem volna még 1 gyereket.

-rezsit alapból fizetnék,leégne a pofámról a bőr,hogy ők tartsanak el.

-Nem írtad,hogy a férjed mióta dolgozik külföldön.Ez nekem max 1 évig mehetne így,hogy külön van a családjától,vagy ő jönne haza vagy mi mennénk utána.Hiszen őt választottad életed párjának,társnak,vele vállaltál gyereket,nem anyósodékat.És így ő alig része az életeteknek.Ráadásul,ő éli világát(mikor itthon van akkor is) gondolom, neki ez így tökéletesen kényelmes.

Szerintem, add minél hamarabb bölcsibe a kicsit és menj dolgozni,és beszéld meg a férjeddel,hogy költözzetek el,ő meg vállaljon itt munkát.

Kitartás

2017. nov. 2. 08:48
 14/97 anonim ***** válasza:
96%
Ne haragudj, de nincs igazad. Önmagában az is baj, hogy a két gyerekkel ott laktok. De ezt ne firtassuk, így alakult. De ha már így van, az lenne a minimum, hogy adtok valamennyit a rezsibe, vagy ha azt se, akkor igenis tessék főzni, mosni, takarítani. Vagy amellett, hogy ott laktok a házukba, fizetik a ti fogyasztásaitokat, még takarítsanak körbe? Mondjuk ha a férjed külföldön van, nem értem, miért nem fizet nektek albérletet?
2017. nov. 2. 10:46
 15/97 anonim ***** válasza:
90%

Lássuk csak:

- otthon vagy, de főzni derogál

- panaszkodsz, hogy takarítani kell meg mosni, ami ALAP

- emellett a férjed külföldön dolgozik, de olyan sz.rrágók vagytok, hogy a rezsibe SEM adtok

Én a helyedben behúznám fülem-farkam, mert ilyen mentalitással értelmes ember már rég kidobott volna.

Lényegében ÉLŐSKÖDTÖK anyósékon, és még neked áll feljebb?

Nem még egy gyereket kellett volna szülni, hanem elmenni dolgozni.

2017. nov. 2. 11:04
 16/97 anonim ***** válasza:
90%

8-as, amikor felajánlották, gondolom álmukban nem gondolták volna, hogy egy lusta nőt fogadnak be.

Nekünk is kellett anyóséknál élni félévet, míg felújítottuk a házat, de adtunk a rezsibe, fizettük a kaja ránk eső részét, felváltva főztünk anyóssal, és természetes volt, hogy a kttőnk dolgát én mosom és takarítok is.

2017. nov. 2. 11:08
 17/97 anonim ***** válasza:
87%

A többiek már leírták a lényeget.

Ha nem tetszik, nem kell velük élni. Menj el dolgozni, gyereket add bölcsibe, a nagy már úgyis ovis, és menjetek albérletbe. Vagy menjetek ki mind a férjed után külföldre, és vállalj te is ott munkát, abból még meg is lehet élni.

Nyilvánvaló, hogy amíg anyósodék nyakán éltek (miért szültél ilyen helyzetben 2 gyereket is?!), addig neked kell alkalmazkodnod hozzájuk.

Főzni meg lehet tanulni, takarítani alap.

Az is alap lenne, hogy ha ott éltek két gyerekkel, akkor minimum a rezsi felét fizetitek.

2017. nov. 2. 11:38
 18/97 anonim ***** válasza:
88%

Hatos vagyok! Kedves kérdező köszönöm szépen a gyönyörűen megfogalmazott leveledet, legalább erről is lesül,hogy nem csak lusta vagy,hanem tanulatlan is.

Én másfél éve lakom a párommal,"még csak" 20 éves vagyok,ő pedig 23,de eszünk ágában sem volt a szülőkhöz költözni. Albérletben vagyunk,mosok,főzök,takarítok,kresz tanfolyamra járok,illetve másodéves hallgató vagyok. Nekem is 24 óra egy nap, ahogyan neked is.

Tudod,ha fognád magad, és elköltöznél szépen egy 1,5 szobás garzonba (mert hogy annál nagyobb nektek úgyse kell,takarítani úgyse akarsz) akkor nem kéne itt hisztizned,hogy megkeserítik az életed. Valamint tényleg nem ártana normális ételeket főznöd,mert a gyerekeidnek szüksége van a változatos,vitamindús ételekre, amit -segítek- nem a halrudacskákból és pipiropiból nyernek.

Szóval hogy mit tehetnél?

1. Alkalmazkodj. Tanulj meg főzni, takaríts, vásárolj be, és fogd be a szád,amíg ingyen lakhatsz ott.

2. Állj a saját lábadra, költözz el.

2017. nov. 2. 11:39
 19/97 anonim ***** válasza:
92%

gondolkozzunk már:

- te otthon ülsz 5 éve, mert nem hiszem, hogy visszamentél melózni, ha volt egyáltalán, de valami pénzt kapsz

- párod külföldön melózik - az is pénz

- nos ti ebból adtok 0 forintot és öt év alatt nem sikerült egy kis lakásra az önerőt összerakni???

ha havi 250-nel számoluink, az 250.000*12= 3milla

öt év alatt: 3milla*5 = az 15 milla.

most a bankban lévő pénzen ültök vagy mire cseszitek el? mert rezsire nem az tuti.

2017. nov. 2. 11:43
 20/97 anonim ***** válasza:
93%
szülj egy harmadikat is:D
2017. nov. 2. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!