Mit tegyek, ha anyósom és apósom elviselhetetlenné teszi
az életem?
Figyelt kérdés
A férjemmel és a két lányommal ( 4, 1 évesek) az apósoméknál lakunk, mert egyenlőre nincs más lehetőségünk. Viszont állandóan megkeserítik az életemet. A férjem külföldön dolgozik. 4 hétig nincsen itthon, utána pedig 1 hétig itthon van. Amikor a férjem elmegy az apósomék egyből rám szállnak. Velem akarnak megcsináltatni mindent, hogy én főzzek meg takarítsak rájuk is, ha már ott lakunk, meg beszólogatnak, hogy nem vagyok a fia mellé való, mert rosszul főzök, és csak ahhoz értek, hogy a mirelit szarokat kisüssem. Egyre rosszabb velük lakni, de sajnos nincs más megoldás. Ráadásul anyósom már nyugdíjas, úgyhogy egész nap otthon van, és nekem dirigál, én meg köpni-nyelni nem tudok sokszor, csak legszívesebben sírnék. A boltba is állandóan engem küldenek. Meg, ha kicsit tovább zuhanyzok beszólogatnak, hogy akkor adjunk a rezsibe. Mit tehetnék?
Ha ilyen rossz a helyzet , -miért vállaltál második gyereket oda ?
Már az első ovis , mellette tudnál dolgozni így nem lennél egésznap velük ?
Nem tudtok albérletbe menni ?
És miért anyósodék állják a rezsit hiszen ti többen vagytok , legalább felezni illene.Lehet innen is fúj a szél , hogy ők tartanak el titeket ?!
2017. nov. 1. 22:00
2/97 anonim válasza:
Ha a férjed külföldön van, csak keres annyit, hogy egy albira fussa....nem?
Ez így nem egészséges. Sokkal jobb lesz a viszonyotok, ha külön éltek. Velük is...majd biztos hiányozni fogtok nekik.
Amugy a kormány most nagyon sok pénzt ad gyerekek után lakáscélra, nézz utána a lehetőségeknek.
2017. nov. 1. 22:04
3/97 anonim válasza:
Nem adtok be a rezsibe??? Mit tehetnél? Költözz el, dolgozz, tartsd el magatokat!
2017. nov. 1. 22:05
4/97 anonim válasza:
Utolsó soraidban az iránymutatás--fizessetek a rezsibe.
Ott vagy 2 gyerekkel és eltartanak titeket teljesen, párod meg semmit se fizet...még kedvesek is veled.
2017. nov. 1. 22:15
5/97 anonim válasza:
Lehet, morognék én is, hogy a fiamnak jól kereső állás (tuti nem éhbérért jár ki), erre itt lakik a menyecske aki gyorskaján neveli az unokákat, és nem fizet semmibe... Bocsi, nekik adok igazat.
2017. nov. 1. 22:32
6/97 anonim válasza:
Drága, mi a francért szültél anyósodék nyakára? És mi van a te szüleiddel? Jogosan vannak kiakadva. Nehogy már belehalj abba, hogy neked kell főznöd, meg bevásárlást intézned. Örülj annak, hogy ott lakhatsz, és nem kell rezsit fizetnetek,se lakbért.
2017. nov. 1. 22:45
7/97 anonim válasza:
Ha valaki a holtomiglan-holtodiglan után, a semmi kellős közepén, rögtön lebabázik kettőt, az a középiskolában nem szépirodalmat, hanem meséket olvasott, és még mindig álomvilágban él.
Ha több Szabó Magdát olvastál volna, tisztában lettél volna azzal, hogy egy idős, tehetősebb nő hogyan pattogtatja az ingyenélő fiatalokat.
2017. nov. 1. 23:58
8/97 anonim válasza:
Ezaz! Szidjátok csak a kérdezőt, meg okoskodjatok! Az majd biztosan segít neki, ha fölényesen megmondjátok a frankót. Milyen stílus ez már? "drága" meg "menyecske" meg "lebabázik" Nagyon nem bírom a bunkó embereket.
Kérdező, ennyi infóból nem tudok én se tuti megoldást javasolni, de szerintem mindenképpen beszélj a férjeddel, hogy állítsa le anyósékat. Ha felajánlották, hogy ott lakhattok, az még nem jelenti azt, hogy fel vannak jogosítva, hogy beleszóljanak az életedbe, és piszkáljanak. Ha nem lehet őket jobb belátásra bírni, akkor lehet, hogy a költözés lenne a legjobb opció. Esetleg a férjed vállalhatna közelebb munkát, úgy legalább részt tudna venni a gyerekei nevelésében, mert így egyrészt nem túl sokat látják az apjukat, másrészt rád marad minden itthon.
2017. nov. 2. 00:37
9/97 anonim válasza:
Hát ne haragudj,de kicsit kiakasztott a kérdésed!Szerintem anyósod nem igazán örülne,ha te takarítanál az ő részükön,a közös helyiségeket pedig valószínű,hogy te használod többet a gyerekekkel,mint ők. Az szintén elvárható,hogy fiatalon te szaladj le a boltba,mint a nyugdíjas anyósod.A főzést pedig közösen kellene valahogy megoldani és elleshetnéd a praktikákat,ami szerintem a férjed szempontjából sem volna hátrány.Én a helyedben nem győzném megköszönni nekik,hogy oda vettek magukhoz felforgatva ezzel a nyugalmukat,ráadásul anyagi terhet véve a vállukra a rezsid miatt.
2017. nov. 2. 05:12
10/97 anonim válasza:
Hát, én már alapból nem költöztem volna az apósomék nyakára, főleg nem szülnék oda két gyereket.
Az természetes hogy takarítasz rájuk ha már a nyakukon élsz, és az is hogy adj a rezsibe. Vagyis fizesd a felét. Ők tesznek neked szívességet, hogy ott élhetsz, én inkább a lábuk nyomát csókolgatnám.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!