Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Helyénvaló anyósom kérése?

Helyénvaló anyósom kérése?

Figyelt kérdés

Férjemmel másfél éve házasodtunk, mindketten a 20-as éveink közepén járunk. Szerettünk volna egy lakást venni, de sehogy sem tudtunk félrarakni pénzt önrészre. Ekkor jött anyósom, és ragaszkodott hozzá, hogy kifizesse. Meg akartunk vele egyezni, hogy részletbe rendezhessük, de hallani sem akar(t) róla. Nemrég sikerült megvennünk a lakást, úgyhogy nagy volt az öröm. Egészen addig, amíg anyósom el nem jött a hétvégén lakásnézőbe. Nagyon megdöbbenésünkre közölte, hogy örül a sikerünknek, és annak, hogy segíthetett benne. Nem is kér mást érte cserébe, csak egy unokát. Idén el is kezdhetnénk a próbálkozást. Az én számba szerintem egy egész galambsereg is beszállhatott volna, annyira meglepődtem. Férjemet inkább a téma érte váratlanul, mert azért számított rá, hogy lesz valami csavar a történetben. Mondtuk neki, hogy arra még várnia kell egy pár évet. Magas a törlesztőnk is, és sokat sem keresünk. Majd akkor szeretnénk gyereket, ha valamelyikünk magasabb pozícióba kerül, mert most nem tudnánk eltartani. A válasza erre az volt, hogy támogat minket anyagilag, csak legyen baba. Azóta is sokkban vagyunk, és nem tudjuk mit csináljunk. Ti mit tennétek ilyen helyzetben?

Köszönöm a válaszokat előre is!

2017. szept. 19. 14:19
1 2 3 4 5
 1/44 anonim ***** válasza:
93%

Ez vicces :-)

Mondjátok neki hogy próbálkoztok ;-)

Természetesen nem szülnék senki kedvéért, csak amikor a férjemmel szeretnénk.

2017. szept. 19. 14:22
 2/44 anonim ***** válasza:
91%
Semmiképpen nem hallgatnék anyósra. Vállaljatok akkor babát, ha már meg van hozzá a megfelelő saját anyagi háttér. Ilyen pofátlan öregasszonyt már rég láttam.
2017. szept. 19. 14:24
 3/44 anonim ***** válasza:
89%
Szerintem ne foglalkozzatok vele. Ennyire ne vegyétek a szívetekre. Majd lesz. Ennyi
2017. szept. 19. 14:27
 4/44 anonim ***** válasza:
73%
ezért nem szabadott volna engedni neki...
2017. szept. 19. 14:33
 5/44 anonim ***** válasza:
88%

Ez nagy!

Mondd meg neki, hogy lesz unoka, persze... majd, ha ti is akarjátok, egyúttal gondolkodtok, hogy inkább eladnátok a házat, és visszafizetitek a pénzt.

Ha ilyen feltételeket támaszt, nem kell a háza.

2017. szept. 19. 14:35
 6/44 anonim ***** válasza:
82%
Ez nagy húzás volt Tőle...jó erőszakos. Hát...szerintem is az a jó, ha azt mondjátok, hogy próbálkoztok, ami nyilván nem igaz, de akkor nem nyaggat Benneteket. Max mondjátok, hogy nem megy könnyen azt kész, a természet rendjébe nem tud beleszólni... :D Nem irigyellek, sok sikert és kitartást az anyóshoz a továbbiakban is.
2017. szept. 19. 14:43
 7/44 anonim ***** válasza:
13%

Ha a férjed tudta, hogy lesz valami csavar a dologban, akkor nem kellett volna elfogadni a pénzt.

Ebből már sehogy nem tudtok jól kijönni. Ha megmondjátok, hogy még nem akartok gyereket, akkor amiatt lesz balhé, ha azt hazudjátok, hogy próbálkoztok, de nem jön össze, akkor meg attól fog zengeni az egész rokonság, hogy te biztos meddő vagy vagy alkoholista és miattad nem sikerül...

Törődjetek bele a vereségbe, fogadjátok el anyós pénzét, aztán csináljatok neki 2-3 unokát, hadd örüljön.

2017. szept. 19. 14:44
 8/44 anonim ***** válasza:
94%

Nem helyénvaló. Ha feltételeket akart volna szabni, akkor a fizetés elején tette volna meg, mert akkor lett volna lehetőségetek azt mondani, hogy nem. Ez így elég manipulatív, zsarolós dolog.

Én megmondanám neki, hogy mondta volna meg előre. És csak akkor vállaltok gyereket, ha ti késznek érzitek magatokat, mert a gyerek miatt és magatok miatt szültök, nem azért, hogy ő babázhasson, amikor akar.

2017. szept. 19. 14:51
 9/44 anonim ***** válasza:
82%
Én szépen eladnám a lakást, visszaadnám a pénzt a pajtinak (eleve el sem fogadtam volna, pont az ilyen helyzetek miatt, + egyébként is jobb szeretek magam megküzdeni mindenért), és megmondanám neki, hogy hova dugja fel magának. És a váláson is elgondolkoznék, egy ilyen teszetosza, nyúlbéla férj nekem nem kéne.
2017. szept. 19. 14:53
 10/44 anonim ***** válasza:
93%

A kis ravasz :D

Mondjátok neki, hogy lesz, pár év múlva, miután olyan légkört tudtok megteremteni, ahova nyugodtan jöhet a baba (gondolok itt munkahelyre, törlesztőre, stb.)

2017. szept. 19. 15:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!