Rossz érzésem van az anyósom ellen. Mit tehetnék hogy ez változzon?
A párommal (26) már közel 1 éve vagyunk együtt. Összeköltöztünk nem régen abba a házba ami 100%-ban a párom nevén van de itt él az édesanyja is. Kedves, jó lelkű asszony akinek komoly párkapcsolata van így 1 hétből max 3 napot tölt velünk egy fedél alatt viszont...
A párom elöző kapcsolata fél évig tartott de nagyon szerelmes volt a lányba. Még évekkel a szakításuk után is őt próbálta meg visszahódítani. Az édesanyjának pedig Ő volt az etalon. Kedves lánynak tűnik. Nem túl szép de hihetetlen kisugárzása van még női szemmel nézve is. A párom édesanyjának ismerőse lett facebookon ahol rendszeresen beszélnek is ezt persze elmondja a páromnak is és teszi rá az utalásokat hgy mennyire hiányzik neki (ezeket általában akkor mondja mikor azt hiszi nem hallom). Néha a párom is beszél még a lánnyal de csak semleges témákat.
Viszont rettenetesen rossz érzés hogy örökös második lettem. A szemembe nem mondja de érzem az utalásokból és az elejtett mondatokból. Szeretnék én lenni az etalon.
Szerintetek mit tegyek?
Ne akarj te lenni az etalon. Az első lány valamiért az alatt a rövid idő alatt is képes volt "családtaggá" válni a családban. És ez a szeretet, kötődés továbbra is megmaradt. De sem a lány, sem párod, sem az anyósod nem kérdőjelezi meg a te helyedet. Mert rá nem "a valódi asszonyként" tekintenek, hanem a sajátos személyisége rveén sajátos helyre került a szívükben, bármiféle titulus nélkül. Egyszerűen csak szeretik, önmagáért. Te vagy az egyetlen, aki rivlisaként tekint arra a lányra.
Holott, bár ez a helyzet ebben a kontextusban talán tényleg szokatlan, olyan családokban, ahol az első feleség/férj hosszabb idő után elvált, szintén gyakran előfordul, hogy attól még szeretett családtag marad - titulus nélkül. És ez jó, mert ez az igaz szeretet bizonyítéka, ami a családban működik.
Ha téged ez zavar, magadban keresd a hibát, te látsz bele többet, mint amennyi.
Anyos is gond. Attol mert szetmentek a fiaval persze beszelhetnek de mi a francert kell elmondania a fianak meghogy hianyzik neki. A menyem elott ilyet nem mondanek sot nem is beszelnek a volt menyemmel mert nekem semmi kozom hozza. Szep lenne ha az anyosom a ferjem exevel beszelgetne es ilyeneket mondana a hajat is kitepnem. Szerencsere en vagyok az etalon es nem az ex.😉
Valaszom annyi , h pot vagy a parodnak. Ot keresi benned. Sajnos ez az igazsag , sajnalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!