Egy éve van egy roma fiú barátom, akit a szüleim elfogadtak?
Csak képzeld el, hogy együtt élsz a barátoddal és jönnek oda a rokonai és ott balhéznak nálatok vagy veletek.
Vagy képzeld el, hogy valakinek baja van a barátoddal és ráküldi az egész családját, amit ott nem 3-4 főt jelent, hanem az egész tág család.
Nálam repülne a srác ilyen mértékű hazugság után. Kedves, rendes, nyugodt család, persze... vagy legalább elbeszélgetnék vele, hogy most megrendült a bizalmam ezután...
Egyáltalán bocsánatot kért azért, amiért ilyen helyzetbe hozott?
Na és mit tanul a párod? Mik a tervei?
Hogy kezeli a problémáit?
Ha valaki vetélytársa ellenfele, hogy áll hozzá?
A pénzt milyen úton módon keresi?
Azért ez nem ilyen egyszerű. Az én párom ugyan nem roma származású, de elég zűrös a családi háttere: az apja és anyja között gyakorlatilag áll a bál állandóan, folyamatos alkohol és anyagi problémáik vannak, a gyerekeket teljes mértékben hanyagolják és hanyagolták mindig is. A páromnak szerencsére sikerült kitörnie ebből, persze, nem volt egyszerű, de ő egy teljesen normális, kiegyensúlyozott és intelligens ember.
Tehát: te ismered a párodat, te tudod, hogy ő milyen ember. Habár nem igazán értem, miért hazudott, de feltételezem, szégyellte a családja viselkedését és azt gondolhatta, ha téged odavisz, disztingválnak. Azért mindenképpen beszéljetek róla.
De a párom nem olyan.Nem kért bocsánatot,de legalább elmondta,hogy "hazudott" füllentett nekik.És ezt tisztelem benne.
Jelenleg nem dolgozik,de nagyon szeretne és látom benne az akaratot.
Most komolyan gondoljátok hogy ő is ilyen lenne?? Én nem úgy ismertem meg,Ő kedves aranyos cuki srác.
Nem kell egy kalap alá venni mindenkit.
Köszönöm az eddigi kommenteket.
De most akkor kiderült végül is, hogy a család valóban ilyen mindig, és a párod hazudott azzal kapcsolatban, hogy rendes, nyugodt család?
Bármelyik családban előfordulhat nagyon durva konfliktus, nem lehet, hogy pont ezt kaptátok el, és alapjáraton nem így viselkednek?
Az a gond, hogy a személyiség alapozása 3 éves korra lezárul. Amennyit addig foglalkoztak vele, és ahogyan az egy életre rányomja bélyeget.
Amit otthon tanul mintákat, azt fogja az életben alkalmazni. Ahogy kezelik az indulatokat a problémákat, azt fogja a saját családjában is alkalmazni.
Hát nem tudom,remélem Ő nem ilyen lesz és az is lehet,csak most voltak ilyenek a szülei.Bár nem úgy tűnt,mintha először vagy ritkán történne ilyen.
Bízom abban,hogy ugyanolyan lesz a későbbiekben is mint most.Ezért is tettem fel a kérdést,hogy mik a tapasztalatok és volt e valaki ilyen helyzetben.
Köszönöm szépen a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!