Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Egy éve van egy roma fiú...

Egy éve van egy roma fiú barátom, akit a szüleim elfogadtak?

Figyelt kérdés
Én még nem voltam náluk, egészen a múlt hétvégéig. A problémám az, hogy nagyot csalódtam a barátom családjában, ugyanis oltári veszekedés volt, pont amikor oda érkeztünk. Ment mindenféle anyázás még majdnem verekedés a szülök között is. Kisit se zavarta őket, hogy épp ott vagyunk. A párom azt mondta rendes, nyugodt kedves családja van. Most nem tudom mit tegyek, félek, hogy a barátom is ilyen agresszív lesz, ha esetleg komolyabbra fordul közöttünk. Azért is zavar a dolog, mert pont nem olyan rég kezdte el kérdezgetni tőlem, hogy összeköltöznék e vele. Nagyon szeretem a párom, de amit láttam azért az elgondolkoztat. Szakítani semmiképp nem akarok! És még annyi, hogy pár hete mondta a barátom, hogy a szüleinek fontos hogy a választottja szűz legyen és állítólag kérdezték tőle az vagyok e. A párom hazudott nekik, mert ugye nem vagyok az. Ti mit tennétek, hogy kezelnétek ezt a dolgot?
2015. máj. 26. 18:33
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 1/162 anonim ***** válasza:
94%
Nem maradnék a barátommal. Ha ilyen a családja, és még le is tagadta, akkor idővel ő sem lesz különb. Ha összeköltöztök, akkor a családjától sem tudtok megszabadulni.
2015. máj. 26. 18:36
 2/162 anonim ***** válasza:
95%

Csak képzeld el, hogy együtt élsz a barátoddal és jönnek oda a rokonai és ott balhéznak nálatok vagy veletek.

Vagy képzeld el, hogy valakinek baja van a barátoddal és ráküldi az egész családját, amit ott nem 3-4 főt jelent, hanem az egész tág család.

2015. máj. 26. 18:38
 3/162 anonim ***** válasza:
94%

Nálam repülne a srác ilyen mértékű hazugság után. Kedves, rendes, nyugodt család, persze... vagy legalább elbeszélgetnék vele, hogy most megrendült a bizalmam ezután...

Egyáltalán bocsánatot kért azért, amiért ilyen helyzetbe hozott?

2015. máj. 26. 18:42
 4/162 anonim ***** válasza:
91%
"A párom azt mondta rendes, nyugodt kedves családja van."és nem is hazudott mivel neki ez a normális, aki más kultúrából választ az viselje a következményeket
2015. máj. 26. 18:46
 5/162 anonim ***** válasza:
97%

Na és mit tanul a párod? Mik a tervei?

Hogy kezeli a problémáit?

Ha valaki vetélytársa ellenfele, hogy áll hozzá?

A pénzt milyen úton módon keresi?

2015. máj. 26. 18:49
 6/162 anonim ***** válasza:
83%

Azért ez nem ilyen egyszerű. Az én párom ugyan nem roma származású, de elég zűrös a családi háttere: az apja és anyja között gyakorlatilag áll a bál állandóan, folyamatos alkohol és anyagi problémáik vannak, a gyerekeket teljes mértékben hanyagolják és hanyagolták mindig is. A páromnak szerencsére sikerült kitörnie ebből, persze, nem volt egyszerű, de ő egy teljesen normális, kiegyensúlyozott és intelligens ember.

Tehát: te ismered a párodat, te tudod, hogy ő milyen ember. Habár nem igazán értem, miért hazudott, de feltételezem, szégyellte a családja viselkedését és azt gondolhatta, ha téged odavisz, disztingválnak. Azért mindenképpen beszéljetek róla.

2015. máj. 26. 18:55
 7/162 A kérdező kommentje:

De a párom nem olyan.Nem kért bocsánatot,de legalább elmondta,hogy "hazudott" füllentett nekik.És ezt tisztelem benne.

Jelenleg nem dolgozik,de nagyon szeretne és látom benne az akaratot.

Most komolyan gondoljátok hogy ő is ilyen lenne?? Én nem úgy ismertem meg,Ő kedves aranyos cuki srác.

Nem kell egy kalap alá venni mindenkit.

Köszönöm az eddigi kommenteket.

2015. máj. 26. 19:05
 8/162 anonim ***** válasza:
83%

De most akkor kiderült végül is, hogy a család valóban ilyen mindig, és a párod hazudott azzal kapcsolatban, hogy rendes, nyugodt család?

Bármelyik családban előfordulhat nagyon durva konfliktus, nem lehet, hogy pont ezt kaptátok el, és alapjáraton nem így viselkednek?

2015. máj. 26. 19:17
 9/162 anonim ***** válasza:
86%

Az a gond, hogy a személyiség alapozása 3 éves korra lezárul. Amennyit addig foglalkoztak vele, és ahogyan az egy életre rányomja bélyeget.

Amit otthon tanul mintákat, azt fogja az életben alkalmazni. Ahogy kezelik az indulatokat a problémákat, azt fogja a saját családjában is alkalmazni.

2015. máj. 26. 19:32
 10/162 A kérdező kommentje:

Hát nem tudom,remélem Ő nem ilyen lesz és az is lehet,csak most voltak ilyenek a szülei.Bár nem úgy tűnt,mintha először vagy ritkán történne ilyen.

Bízom abban,hogy ugyanolyan lesz a későbbiekben is mint most.Ezért is tettem fel a kérdést,hogy mik a tapasztalatok és volt e valaki ilyen helyzetben.

Köszönöm szépen a válaszokat!

2015. máj. 26. 19:53
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!