A gyermekemen mennyire látszódhat meg a roma vérvonal?
Édesapám apja tiszta roma, anyukája félvér.
Édesanyám magyar.
A párom is magyar.
Rajtam és a testvéremen sem látszódik igazán.
Az én gyerekemen, így apai dédszülői ágról sem lehet nagyobb esélye?
Félre ne értsétek, nem tagadom le sem én, sem pedig a családom.
De ahogy engem is életem során kevés atrocitás ért, szeretném ha ez a születendő gyermekemnél is így maradna :)
26/N
Ez azért nem ilyen egyszerű, van, aki teljesen roma családból származik,mégis elmenne totál magyarnak (őket hívjál ugye előszeretettel fehérc**nynak)
Másnál meg mondjuk van egyik ágon egyetlen roma nagyszülő például, és az unokákon pont a roma nagyszülő vonásai jelennek meg.
Nem fog meglátszódni. Ráadásul neki már nem a nagyapja a tiszta cigány, hanem a dédapja.
Senki nem mondja majd meg, hogy van cigány vérvonalad. Ha normális életet éltek, tisztelet tudóak vagytok, semmi félnivalód nincs. :-)
szerintem nem látszódna, mivel ha jól értem, a párod magyar, a te apukád cigány, anyukád pedig magyar, rajtad sem látszódik semmi.
szóval nagyon kicsi esélyetek van rá, de meglepetés mindig lehet.
én nem hasonlítok a szüleimre, inkább a nagymamámra(olyan vagyok mint ő ennyi idősen, szemszín,haj,magasság)
de tesóm meg apára hasonlít nagyon.
de vannak genetikus vizsgálatok,olyan is amikor megvizsgálnanak titeket és megkapjátok hogy mennyi eséllyel milyen lesz a gyermeketek.
engem igazából nem érdekelne, a lényeg ,hogy egészséges legyen, és később intelligens.
a külső a mai világban már megváltoztatható.
és van egy ismerősöm, akinek az apja 100%roma, az anyukája fehér. és a 2 gyerek hát inkább a roma vért örökölte. de egyiket sem éri megkülönböztetés. az egyik egy 19 éves lány, és mindig fehér barátja, és barátai voltak. nagyon társasági ember, mindenki szereti.
és még annyi, hogy ismerek egy 100% cigányt az orvosi egyetemre jár, másodéves, eddig csúszás nélkül.
szóval bármit el lehet érni, bár tény, hogy nehezebb dolga lesz ha látszódik rajta.
Persze ha látszódni fog rajta sem lesz semmi baj :)
Pusztán kíváncsi voltam, illetve ki-hogy látja ezt a dolgot.
Bizonyítékként mondhatom, hogy talán egy eset kivételével nem ért megkülönböztetés. A viselkedés, tisztességes életmód és az intelligencia/tanulás sokat segítene minden roma származású emberen :)
Ne hidd, hogy nem látszódhat! Pontosan ugyanilyen esetről tudok, csak ott a hölgy nagyapja tiszta magyar volt, az nagymama pedig félig roma, a hölgy férje magyar. A hölgyön nem látszódott, hogy roma ősei vannak. Két lányuk született, egyikről senki nem mondta volna meg, hogy folyik roma vér az ereiben, de a másik színegyadta romának néz ki.
De szerintem nincs ezzel akkora baj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!