A Farkas családnév roma származásra utal?
Figyelt kérdés
Anyai nagymamám Farkas lány. Sem rajtam, sem anyámon, se nagyanyámon, de a régi képek alapján a dédszüleimen se látszik roma beütés. Egyedül annyi, hogy sötétbarna a hajunk eredeti színe, de ez alapján minden második ember roma lehetne az országban. Nos, ha még úgy is lenne, hogy valamennyi roma vér is van bennem, engem nem érdekelne, de a férjem (tősgyökeres sváb) azóta, amióta megtudta a Farkas nevet (valahogy évekig nem került ez szóba) folyton azzal ugrat, hogy cigánylány vagyok, meg hogy sose gondolta volna, hogy ő egy cigánylányt vesz feleségül.2013. nov. 9. 11:18
1/18 anonim 

válasza:

Nekem is Farkas a lánykori nevem, de egyáltalán nem vagyunk cigányok! Hófehér bőröm van, szőke hajam és zöld szemem...
2/18 anonim 

válasza:

Ha csak az ismerőseimet nézem Farkas névvel, mondjuk 3 nem roma, 1 igen.
3/18 anonim 

válasza:

Sőt, ismerek Vargát és Lakatost is akik ugyanolyan fehérek, mint én...
4/18 anonim 

válasza:

Én Oláh vezetéknevű nő vagyok,és nem vagyok cigány....Ismerek én is Farkas nevűeket,Lakatosokat,akik egyátalán nem cigányok.
Nálunk egyébként sose volt ez téma, bár én szerettem volna ha más neven van...
6/18 anonim 

válasza:

Vitéz Kassai Farkas László magyar királyi altábornagy is biztosan azért adta meg magát dandárjaival együtt, mert roma volt.
7/18 anonim 

válasza:

"mert mindannyiunk ősei a majmokból fejlődtek ki, nem hiába egyezik 99.4%-ban az emberi DNS a csimpánzéval"
A kocsma mellette elhaladva felszokott bennem merülni a gyanú, hogy egyeseknél inkább disznó vonalon indult el az evolúció.
Én inkább az Isteni teremtésben hiszek.De ha te ragaszkodsz hozzá, hogy a majomtól származol, akkor biztos úgy is van.
8/18 anonim 

válasza:

Tudod, uccsó, én is azt vallom, hogy a majomtól származom. De én legalább fejlődtem valamennyit, míg te ugyanott toporogsz, ahol az istened megteremtett.
9/18 anonim 

válasza:

Farkas Bertalan, az első magyar űrhajós, szerinted?
10/18 anonim válasza:
Nekem 6 roma 2 magyar Farkas nevű ismerősöm igaz cigányok közt nöttem fel és magyarként nem szeretem őket
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!