A gyermekemen mennyire látszódhat meg a roma vérvonal?
Édesapám apja tiszta roma, anyukája félvér.
Édesanyám magyar.
A párom is magyar.
Rajtam és a testvéremen sem látszódik igazán.
Az én gyerekemen, így apai dédszülői ágról sem lehet nagyobb esélye?
Félre ne értsétek, nem tagadom le sem én, sem pedig a családom.
De ahogy engem is életem során kevés atrocitás ért, szeretném ha ez a születendő gyermekemnél is így maradna :)
26/N
21# Köszönöm a szép szavakat és a jó kívánságot.
Illetve mindenkinek az előítéletektől mentes válaszokat :)
Nagy esélye van, hogy látszódni fog a roma származás, a gének sokkal erősebbek, ahogy bármelyik sötétebb bőrű, vagy más népcsoporté, mint a magyar. De ez nem csak a bőrszín miatt, hanem a jellegzetes vonások. A fehér cigányokról is első látásra megmondja bármi, hogy azok. De szerintem ez magában nem probléma. Ti tisztességes család vagytok, normális, dolgozó állampolgárok, ez a lényeg, és ez alapján ítél meg a környezetetek.
Én pont fordítva látom egyébként az én környezetemben a normális életet élő romák megítélését, mint amit itt feljebb olvastam. Én úgy látom, ha normálisan élnek, dolgoznak, tudnak viselkedni, akkor még könnyebben elfogadják őket mint bárkit.
Az előítéletről meg, sajnos be kell látni, hogy vastagon van alapja, mert a romák 95%-a élősködő. Nem dolgozik, lop, csal, hazudik, hihetetlenül arrogáns, az ember az utcán hányingert kap az undorító viselkedésüktől, stb.
Persze ránézésre aki utálja őket, mindtől ezt gondolja. De azért amelyik család nem ilyen, az hamar kiderül a környezetük számára.
Szerintem a kedves válaszoló nem felbujtásként akarta írni azt a 95%-ot.
De én is írtam, hogy sajnos tudom milyenek.
Csak egy példa, amit én is látok és mélységes a felháborodásom: Egy kedves barátom kisfia első osztályos. Az osztályába jár egy roma hölgy és 3h-ként jegyzik (hátrányos helyzet). Tehát gyerekeknek ingyen, étel, tankönyv minden. Az iskola előtt várja a gyermekét a cigit pöffögteti és a legújabb Iphone a kezében... Kérdem én, az a pénz amit én adózok az erre megy? Hogy más Iphonet vegyen és dohányozgasson?
Tehát ezek azok, és ezek azok a dolgok amik miatt megértem az ellenszenvet. Hozzá teszem, magyaroknál is láttam ilyet.
DE köszönöm mindenkinek a válaszokat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!