Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A gyermekemen mennyire látszód...

A gyermekemen mennyire látszódhat meg a roma vérvonal?

Figyelt kérdés

Édesapám apja tiszta roma, anyukája félvér.

Édesanyám magyar.

A párom is magyar.

Rajtam és a testvéremen sem látszódik igazán.

Az én gyerekemen, így apai dédszülői ágról sem lehet nagyobb esélye?

Félre ne értsétek, nem tagadom le sem én, sem pedig a családom.

De ahogy engem is életem során kevés atrocitás ért, szeretném ha ez a születendő gyermekemnél is így maradna :)

26/N

2015. márc. 29. 17:45
1 2 3 4
 21/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk édesanyám roma édesapám magyar. Én fekete hajú kék szemű vagyok , nem látszik rajtam de soha nem tagadnám le. Tanítsd meg arra hogy emelt fővel viselje amit rá mér az élet. Tanulni kell és bár 16-os válaszoló jót akart írni ,de a legtöbb esetben soha nem azokat bántják akik rabolnak vagy garázdaság vétségét követik el, hiszen azt nem merik,mindinkább az ostor másokon csattan. Ilyen az élet. Rendőrként tudom, hogy a becsület származástól független, szabad akaratunk jó felhasználása rés megfelelő értékrend kiépítése . A roma nép zeneszeretete ,az érzések gazdag mivolta min mind értéket képvisel. A magyar nép kiegyensúllyozottsága és tudása szintén nagyszerű. E kettő ötvözése pedig tud széppé és nemessé is válni. Ezt kívánom születendő gyermeketeknek!
2015. márc. 29. 19:13
 22/31 anonim ***** válasza:
43%
A fehéremberi gén sokkal erősebb, mint bármely színesbőrű emberi gén! Ez azt jelenti, hogy néhány generáció után a fehérgén elnyomja a színesgént. Magyarul: ha az összes fehérember párosodik az összes színesemberrel, néhány generáció után eltűnik a színesember gén, és csak fehérember génű marad a Földön. Ezt nem én mondom, hanem tudósok.
2015. márc. 29. 19:32
 23/31 A kérdező kommentje:

21# Köszönöm a szép szavakat és a jó kívánságot.

Illetve mindenkinek az előítéletektől mentes válaszokat :)

2015. márc. 29. 20:00
 24/31 anonim ***** válasza:
Nekem az a tapasztalatom, hogy nagyon sokat számít, hogy valaki hogyan viselkedik. Tehát lehet valaki roma származású, sőt, nézhet is úgy ki, de ha választékosan beszél, normálisan viselkedik, öltözködik, senki se fogja cigánynak nézni. Nekem volt az egyetemen több roma szaktársam is, akinek volt egy kicsi esze, annak leesett, hogy azok, már csak a vezetéknevük miatt is... De volt pár rasszista tahó, akik nekik is ugyanúgy magyarázták az elméleteiket a romákkal kapcsolatban, és nem értették, hogy mi bajuk van. Amikor meg szóvá tették, hogy ők is romák, az volt a válasz, hogy "de ti mások vagytok".
2015. márc. 29. 20:36
 25/31 anonim ***** válasza:
Én amondó vagyok, hogy még ha a bőre színén látszik is esetleg, a viselkedésén nyilván nem fog, így csak a legnagyobb idióták fogják ez alapján megítélni, tehát az atrocitások nagy részét megússza, a többit pedi megtanulja kezelni. Én nem aggódnék ezen.
2015. márc. 29. 23:13
 26/31 anonim ***** válasza:

Nagy esélye van, hogy látszódni fog a roma származás, a gének sokkal erősebbek, ahogy bármelyik sötétebb bőrű, vagy más népcsoporté, mint a magyar. De ez nem csak a bőrszín miatt, hanem a jellegzetes vonások. A fehér cigányokról is első látásra megmondja bármi, hogy azok. De szerintem ez magában nem probléma. Ti tisztességes család vagytok, normális, dolgozó állampolgárok, ez a lényeg, és ez alapján ítél meg a környezetetek.

Én pont fordítva látom egyébként az én környezetemben a normális életet élő romák megítélését, mint amit itt feljebb olvastam. Én úgy látom, ha normálisan élnek, dolgoznak, tudnak viselkedni, akkor még könnyebben elfogadják őket mint bárkit.

Az előítéletről meg, sajnos be kell látni, hogy vastagon van alapja, mert a romák 95%-a élősködő. Nem dolgozik, lop, csal, hazudik, hihetetlenül arrogáns, az ember az utcán hányingert kap az undorító viselkedésüktől, stb.

Persze ránézésre aki utálja őket, mindtől ezt gondolja. De azért amelyik család nem ilyen, az hamar kiderül a környezetük számára.

2015. márc. 30. 10:21
 27/31 anonim ***** válasza:
Ezt így a végére mégis csak ide kellett írni, ki ne hagyd ha ettöl jobban alszol! Így van !95% élősködő ! Természetesen nem vita tárgya, ahogy az sem hogy a magyarok 95%- ban önteltek, nagyképűek. Valóban hányingert kap az ember a sok magyar csövestöl, alkoholistátol bármerre megy. Vannak cigányok akik szégyent hoznak a fajtájukra ,igaz. Ahogy a magyarok is.
2015. márc. 31. 08:25
 28/31 anonim ***** válasza:
Egyébként kedves kérdezö szerintem látszani fog valamennyire, de ne foglalkozz vele. Akinek nem tetszik nem néz rá aztán annyi. Attol lesz valaki amilyen nevelést kap, amit tőletek lát .A tanulás a legfontosabb meg hogy ember maradjon. A többi nem számít.
2015. márc. 31. 09:10
 29/31 A kérdező kommentje:

Szerintem a kedves válaszoló nem felbujtásként akarta írni azt a 95%-ot.

De én is írtam, hogy sajnos tudom milyenek.

Csak egy példa, amit én is látok és mélységes a felháborodásom: Egy kedves barátom kisfia első osztályos. Az osztályába jár egy roma hölgy és 3h-ként jegyzik (hátrányos helyzet). Tehát gyerekeknek ingyen, étel, tankönyv minden. Az iskola előtt várja a gyermekét a cigit pöffögteti és a legújabb Iphone a kezében... Kérdem én, az a pénz amit én adózok az erre megy? Hogy más Iphonet vegyen és dohányozgasson?

Tehát ezek azok, és ezek azok a dolgok amik miatt megértem az ellenszenvet. Hozzá teszem, magyaroknál is láttam ilyet.

DE köszönöm mindenkinek a válaszokat :)

2015. márc. 31. 12:55
 30/31 anonim ***** válasza:
Nem is vette senki felbújtásnak :) Csak megállapítunk mindannyian ezt azt.
2015. márc. 31. 13:12
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!