Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Családfa » A gyermekemen mennyire látszód...

A gyermekemen mennyire látszódhat meg a roma vérvonal?

Figyelt kérdés

Édesapám apja tiszta roma, anyukája félvér.

Édesanyám magyar.

A párom is magyar.

Rajtam és a testvéremen sem látszódik igazán.

Az én gyerekemen, így apai dédszülői ágról sem lehet nagyobb esélye?

Félre ne értsétek, nem tagadom le sem én, sem pedig a családom.

De ahogy engem is életem során kevés atrocitás ért, szeretném ha ez a születendő gyermekemnél is így maradna :)

26/N

2015. márc. 29. 17:45
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
Szerintem van esély, hogy látszani fog a gyereketeken.
2015. márc. 29. 18:15
 12/31 A kérdező kommentje:

Rajtam is látszik azért, bár aki nem "hozzá értő" nem minden esetben mondja meg.

Nincs is ezzel semmi probléma, engem se zavar mert nem szégyenlem.

Köszönöm mindenkinek.

2015. márc. 29. 18:24
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk ugyanez hát nem alaptalan a félelmed. Az emberek tisztelet a kevés kivételnek, egyszerűen mocskok . Én gyerekkoromban magyarok közt cigány, cigányok közt magyar voltam .Az önbizalmam a nulla küszöbén volt mindig is. Hiába tanultam jól, azért mindig volt aki szívesen kifejezte akár egy tekintettel is hogy ugyan már te csak egy cigány vagy" .Hozzáteszem az én apám látástol vakulásig dolgozott . Negszülettek a gyerekeim az egyik kék szemű fehér bőrű hercegnő, ( anyukám ) A másik barna bőrű barna szemű kisfiú . Már most kétszer annyit kell letennie az aztalra az iskolában mint a kyissebnek hogy nézzék valamibe . Ugyanakkor meg is kell szoknia hogy ez mindig is így lessz. Sebaj, itt vagyok neki én :)
2015. márc. 29. 18:27
 14/31 A kérdező kommentje:

Nagyon sajnálom, hogy így kellett meg élned.

Azokat is meg értem akiknek csak rossz tapasztalatuk van mert őszintén nekem is 90%ban csak rossz tapasztalatom van :(

Én is ezért tanultam és apukám is és ezért erre biztatott mindig :)

Lehet itt ezen a térségben ahol lakunk kevesebb az élő ítélet.

De közel 4 hónap múlva kiderül :)

2015. márc. 29. 18:34
 15/31 A kérdező kommentje:

Illetve ez nálunk nem okoz félelmet :)

A bőr szín egy dolog, tisztességes nevelést fog ő is kapni és igyekszünk megtermteni neki a lehető legjobb élet körülményeket.

2015. márc. 29. 18:36
 16/31 anonim ***** válasza:
Ha nem úgy viselkedik, nem rabol ki embereket az utcán, nem kötekedik, meg normálisan öltözködik akkor sose fogják romának nézni.
2015. márc. 29. 18:42
 17/31 anonim ***** válasza:

Szerintem ez a gének "erősségétől" függ. Nekem faterom roma, anyám félvér, és egyáltalán nem látszik rajtam a roma vérvonal, fehér vagyok sötétbarna hajjal és az arcom se "cigányos".

16F

2015. márc. 29. 18:42
 18/31 anonim ***** válasza:
83%

Elég nagy esély van rá hogy látszódni fog. Ismerek olyat akinek csak az egyik nagyszülője roma és mégis teljesen romának néz ki.

Mindennek a kulcsa a viselkedés és a kisugárzás. Ha rendes nevelésben részesül és tiszteli a környezetét, osztálytársait tökéletesen elfogadott lesz bárhogy is néz ki.

2015. márc. 29. 18:50
 19/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenkinek a választ :)
2015. márc. 29. 18:52
 20/31 anonim válasza:
Nem hiszem hogy látszik majd a gyermekeden, de bármi megtörténhet. Én roma családban nőttem fel, a nővéremen és a bátyjámon sem látszik, de a nagybátyjám fián és lányán sem, akik jelenleg az orvosira járnak, sőt egy másik unokatesómon, akin látszik hogy ízig-vérig roma ő pedig a Heim Pál kórházban orvos és még sorolhatnám... csak normális életet kell élni :) 21/L
2015. márc. 29. 19:04
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!