Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nektek nem lett volna sértő?...

Nektek nem lett volna sértő? Én kiakadtam

Figyelt kérdés

Hétvégére anyósék jöttek nálunk,250km-re laknak,vonattal jöttek.

Annyira nem jó a kapcsolatunk,kb időjárásról elbeszélgetünk ha muszáj,kéthavonta 1 napot kibírok,ők szerencsére ritkán jönnek.

Direkt kérdeztettem a férjemmel,hogy van-e amit nem esznek meg,vagy amit szeretnének,nem volt,főzzek amit akarok.Nem főzök rosszul,nem volt még senki,aki kritizálta volna.

Erre megérkeznek 11kor,felpakolva,tele főtt kajával,ami a forró vonaton utazott reggeltől.Mint ha én nem főznék,vagy rosszat főznék.

Magamra erőltettem egy mosolyt,és elkerülendő a cirkuszt mondtam,hogy akkor elrakom a hűtőbe,majd megesszük (eszi a szomszéd kutya,én nem eszek napon újrafőtt kaját).

Erre anyós elkezdett hepciáskodni,hogy de ebédeljük csak azt,azért hozta,és elkezdett a konyhánkban pakolászni.

Itt elszakadt a cérna,megmondtam,hogy ne nyúlkáljon a konyhánkban,nem otthon van,vagy eszi amit főzök,vagy ha nem tetszik,rendelünk neki,de nekem ne hurcoljon ide kész kaját így.

Anyós felfogta a kaját,és elviharzott,egy várossal odébb lakik egy barátnője.

Após maradt 2 napot,ő és férjem is annyit fűzött a dologhoz,hogy felejtsem el,klimaxol...

2014. jún. 11. 12:36
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/114 anonim ***** válasza:
74%
Akkor csak mi ettünk nála, ő mindig talált valami kifogástt, hogy miért nem ül le velünk. Mivel a beteg gyerekének a szintén beteg gyereke voltam, ki nem állhatott. Úgy állt hozzá, hogy aki beteg, az haljon meg.
2014. jún. 11. 13:36
 52/114 anonim ***** válasza:
86%
A menynek lett volna annyi esze, hogy nem utaztatja 250 km-ert melegben a tejszínes, túrós cuccot jégakku nélkül + nem kezd el kéretlenül pakolászni a konyhában, mert mint ahogy írta, neki ott egy kanalat sem lehet arrébtenni.
2014. jún. 11. 13:37
 53/114 A kérdező kommentje:
Azt hozzáteszem,hogy én nem viszek anyósékhoz semmi kaját,eleinte vittem kis tálca sütit,de ha mentünk 1-2 hét múlva (akkoriban még közelebb laktunk),akkor ott penészedett a nappali asztalán,ahova letettem. (nappalit nem használják csak ha vendég megy). Így inkább oda nem viszek,feleslegesen nem bajlódok vele.
2014. jún. 11. 13:38
 54/114 anonim ***** válasza:
73%
Kérdező! az én anyósom ilyen, egyszer csináltunk ( segítettem neki panírozni, ekkor terhes voltam) májat rántottunk, húst! Reggeltől ott volt több órán át, míg ki nem paníroztam gyorsan,mert mondtam hogy így megromlik! Sütés után is ott állt a tálba délutánig! Panírozás közben elfogyott a tojás, mondtam neki hogy üssön még bele, mosás nélkül, szagulás nélkül ütötte bele a tálba! Én nekem kinyílt a szemem rendesen, mindez a legnagyobb melegben! Tudta hogy én is ennék belőle, az unokájával vagyok terhes és felkínálna nekem egy olyan májat ami kínt áll órákig, és a tojás is lehet záp! Múltkor nem hagytam szó nélkül megkérdeztem tőle, hogy miért nem mossa meg, és szagolja meg?? Azt mondta hogy friss, meg hogy tojást nem kell megmosni! Szerintetek? És én kézmosás nélkül nem főzök, ha kimegyek az udvarra és visszamegyek kezet mosok, ha a kajához nyúlok! A melegben simán kint van órákig főzés után a romlandó ételek! ja, és 60 körüli nő!
2014. jún. 11. 13:40
 55/114 anonim ***** válasza:
78%
47-es: Írtam, hogy utált minket, nem? És arról nem is kezdek el beszélni, hogy tőle évekig csak rohadt, kukacos gyümölcsöt meg záptojást kaptunk, mert persze annyira khm. buta volt, hogyx azt hitte, megesszük így is, és ezzel is tud ártani nekünk, pedig soha nem kértünk tőle semmit, magától hozta.
2014. jún. 11. 13:40
 56/114 anonim ***** válasza:
100%
Persze, itt mindkét részről voltak elég nagy kommunikációs bakik, de könyörgöm, ki az, aki 35 fokban gombás, tejszínes stb. kajákat, amik 250 km-t utaztak a melegben, még megeszi?! Senki. A valóságban még azok sem, akik itt most az anyós pártját fogják...
2014. jún. 11. 13:41
 57/114 anonim ***** válasza:
87%

Nem értem, mi olyan hihetetlen azon, hogy gombás meg tejszínes cuccokat vitt anyós. Rengeteg ember van, akinek nem fordul meg a fejében, hogy ettől meg attól megromolhat az étel. Sokkal rosszabbat is láttam.

Apai nagymamám vitte a prímet ilyen helyzetekben, mondjuk nála ott volt az is, hogy a nagybátyámat jobban szerette, így a mi családunkat annyira nem bírta... nem tudtuk eldönteni, hogy direkt csinál ilyenekeet, vagy tényleg fogalma nincs róla, hogy mennyire nem higiénikus vagy mi mennyire romlandó. Szolgált fel pl. többször is salátát úgy, hogy a látványosan gombás körmű ujját folyamatosan belelógatta a levébe. Megpenészedett kovászos uborkát is akart kínálni, amire anyukám (aki nem hülye, és orvos is), szólt neki, hogy ezt azért mégsem kéne, erre a nagymamám hepciásan kijelentette, hogy csak a só gyűlt ki a tetejére. De adott már olyan sütit is, ami gyaníthatóan hónapok óta ott állt, furán nézett ki, de lejárt húsból is csinált nekünk már ételt. ehhez képest az kismiska, hogy vki nem gondol bele, hogy nyáron utaztatás közben megromlik a tejszínes csirke.

Kérdező, lehet, a stílusod nem volt megfelelő, de lehet, ilyen viselkedés után én is ennyire felkaptam volna a vizet. Anyós, nem anyós, rokon, nem rokon, más házában engedély nélkül pakolászni tajparasztság, illetve nem illik megbeszélés nélkül teljes menüvel beállítani, mert ez tényleg azt jelzi, hogy a főztödet nem tartja jónak / hagy téged gürcölni meg főzni a semmiért / diadalmaskodásért. Most nem értem, miért jön azzal a sok anyóspárti válaszoló, hogy hát le akarta venni a válláról a terhet, amikor szó nincs ilyesmiről...ha ez lett volna, anyóspajti szólt volna előre. így meg majdhogynem a semmiért dolgozott a kérdező.

Max.azt tettem volna, hogy mindkétféle kajából rakok ki, és halkan megjegyzem, hogy a tejszíneset nem volt célszerű a napon utaztatni, mert megromlik.

2014. jún. 11. 13:43
 58/114 anonim ***** válasza:
78%
Aki 54-est lepontozta: Szerinted egy terhes nőnek meg kellene csak azért ennie a potenciálisan romlott kaját, hogy anyóspajtinak megfeleljen? Normális vagy te???
2014. jún. 11. 13:44
 59/114 anonim ***** válasza:
88%
55 írtad. De én azt kérdeztem, hogy azzal is megcsinálta ezt, akit nem utált?
2014. jún. 11. 13:46
 60/114 anonim ***** válasza:
24%
57-es: Ez most nem a kérdésre válaszol, de le kell írnom. Szerintem a mi nagyszüleink úgy gondolták, hogy ha már jönnek a gyűlölt gyerekeik/unokáik, akkor legalább a maradékot pusztítsák el, addig sem kell kidobni, amíg ők megzabálják. Hogy beteg lesz tőle? Kit érdekel, úgyis rüühelltek minket.
2014. jún. 11. 13:47
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!