Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Nektek nem lett volna sértő?...

Nektek nem lett volna sértő? Én kiakadtam

Figyelt kérdés

Hétvégére anyósék jöttek nálunk,250km-re laknak,vonattal jöttek.

Annyira nem jó a kapcsolatunk,kb időjárásról elbeszélgetünk ha muszáj,kéthavonta 1 napot kibírok,ők szerencsére ritkán jönnek.

Direkt kérdeztettem a férjemmel,hogy van-e amit nem esznek meg,vagy amit szeretnének,nem volt,főzzek amit akarok.Nem főzök rosszul,nem volt még senki,aki kritizálta volna.

Erre megérkeznek 11kor,felpakolva,tele főtt kajával,ami a forró vonaton utazott reggeltől.Mint ha én nem főznék,vagy rosszat főznék.

Magamra erőltettem egy mosolyt,és elkerülendő a cirkuszt mondtam,hogy akkor elrakom a hűtőbe,majd megesszük (eszi a szomszéd kutya,én nem eszek napon újrafőtt kaját).

Erre anyós elkezdett hepciáskodni,hogy de ebédeljük csak azt,azért hozta,és elkezdett a konyhánkban pakolászni.

Itt elszakadt a cérna,megmondtam,hogy ne nyúlkáljon a konyhánkban,nem otthon van,vagy eszi amit főzök,vagy ha nem tetszik,rendelünk neki,de nekem ne hurcoljon ide kész kaját így.

Anyós felfogta a kaját,és elviharzott,egy várossal odébb lakik egy barátnője.

Após maradt 2 napot,ő és férjem is annyit fűzött a dologhoz,hogy felejtsem el,klimaxol...

2014. jún. 11. 12:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/114 A kérdező kommentje:

Tudta előre azt is hogy mit főzök,ráadásul após egyik kedvencét,amit anyós nem szokott,még após anyukája tanitotta nekem amikor még élt.Plussz mellé levest,kétféle desszertet,4 órám ment el a főzéssel.

Apóst szeretem,ő jófej, a sütikből pakoltatott magának,ami nem romlandó,mondván otthon ugysem kap enni mert képes volt nem anyós után menni.

2014. jún. 11. 12:50
 12/114 anonim ***** válasza:
92%

Nekem itt az egészben az lett volna a baj, ha a kaja 250 km-t utazik a vonaton hűtetlenül. Nem tudom, mit főzött az anyós, de kevés étel bírja ezt ki jó állapotban, hacsak nem valami nagyon jó hűtőtáskában hozták.

Ha az étel minőségével nem lett volna baj, akkor én valahogy úgy próbáltam volna megoldani a békesség kedvéért, hogy felszolgálok abból is, amit én főztem, abból is, amit ő, aztán mindenki szed abból, amiből szeretne.

Olyat viszont, ami gyanús, hogy megromlott, már én sem raktam volna az asztalra.

2014. jún. 11. 12:50
 13/114 anonim ***** válasza:
64%

"Ő csak kedveskedni akart."

Csak mert a te anyósod kedves volt, nem jelenti azt, hogy a kérdezőé is csak kedveskedni akart. Akkor nem vágta volna le a hisztit, hanem mondta volna, hogy tegyék el akkor későbbre a kaját.

2014. jún. 11. 12:51
 14/114 anonim ***** válasza:
79%

Elhiszem, hogy eldurrant az agyad de egyszerűbb lett volna azt mondani, hogy akkor mindenki döntse el, mit eszik, van választék, mama magának meg nem kellett volna főtt kaját végighurcolnia a fél országon mert tudok főzni és ha vendégek jönnek illően várom őket.

De ha neki jobban esik a saját főztje akkor egye nyugodtan te maradsz a sajátodnál az nem utazott a hőségben fél napot.

Aztán kirakod az asztalra a tiedet is és mindenki válogasson.

Ha tovább nyavalyog akkor megmondod neki, hogy nem kell a vita tegye ki, amit hozott aztán ott van ha kell valakinek ne ő döntse el, ki, mit eszik.

Mellesleg jól tetted, hogy a sarkadra álltál némelyik anyuka direkt hergeli a menyét vagy egyszerűen csak h*lyének nézi.

Most megkapta az eligazítást sértődjön meg ha neki így jó de többször biztos nem fog kekeckedni veled.

Nehogy lelkifurdalásod legyen kapjon ő az agyához.

Még jó, hogy ilyen messze laknak és nem látod minden nap.

Egyébként meg miután a férjed anyja talán neki kéne egy kicsit elbeszélgetnie anyukával.

2014. jún. 11. 12:51
 15/114 A kérdező kommentje:

Sima szatyorban hozott húslevest,főtt húst,tejszines csirkét,meg valami gombás valamit,nem láttam mindent.a süti vajas-túrós volt,ha jól éreztem.

Eszemben nem lett volna azt megenni vagy férjem elé tenni,direk nem akarok hasmenést,szalmonellát.

2014. jún. 11. 12:52
 16/114 anonim ***** válasza:
39%

"Itt elszakadt a cérna,megmondtam,hogy ne nyúlkáljon a konyhánkban,nem otthon van,vagy eszi amit főzök,vagy ha nem tetszik,rendelünk neki,de nekem ne hurcoljon ide kész kaját így."

Szerintem ezért mélyen szégyelld magad, mégis hogy képzeled, hogy a férjed édesanyjával így beszélsz?

2014. jún. 11. 12:53
 17/114 anonim ***** válasza:
37%

"4 órám ment el a főzéssel."

Arra nem gondoltál, hogy anyós ettől akart megszabadítani. Tudom divat anyóst szidni de ez azért már túlzás. Saját anyukáddal is így beszélsz, ha kimerészel menni a konyhádba?

2014. jún. 11. 12:53
 18/114 anonim ***** válasza:
33%
Hát én itt az anyósnak adok igazat, kvázi ajándékot hoz neked, te meg közlöd, hogy nem eszed meg, mert szerinted megromlott (meg ilyen hülyeségek, hogy szerinted ez azt jelenti, hogy te rosszul főzöl)? Ez nagy udvariatlanság. Nem mondom, hogy pakolásszon a konyhában, de én ezen sem akadnék ki, nincs olyan a konyhámban, amit ne láthatna. Szépen megköszöntem volna, hogy főzött nekünk, vendégségbe (családon belül, közeli rokonnál) én is szoktam ételt vinni, kedves gesztus, ha valaki így fogadná azzal szóba sem állnék többet.
2014. jún. 11. 12:54
 19/114 anonim ***** válasza:
28%
Na jó ez már vagy erős eltorzítás, hogy neked adjunk igazat vagy az egész kamu kérdés.
 20/114 anonim ***** válasza:
73%
Ezt az egészet az elégtelen kommunikációval szúrtátok el. Anyósnak nem kellett volna kérdezés nélkül főzni, a férjednek (vagy neked) mondanotok kellett volna, hogy mama, papa, ez és ez lesz ebédre, ezért ne készüljetek semmivel. Gondolom nem is lett volna ilyen haddelhadd. Viszont a te stílusoddal is gondok vannak, mindent meg lehet beszélni, csak intelligensen kell hozzáállni. Nem gondolom, hogy ebbe bele kéne szőni olyan dolgokat, ami nincs is, gondolok itt arra, hogy biztosan anyósod nem szereti a te főztödet, sokkal inkább az a probléma, hogy nem beszéltetek az utazás előtt.
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!