Mit szóltatok volna ha a nagyszülők így reagálnak az unokára? Ti nem akadtatok volna ki?
Az a baj, hogy én simán elhiszem, hogy nem kamu. Az én családomban ugyanez játszódott le azzal a különbséggel, hogy amikor anyukám terhes lett a második gyerekkel, akkor a nagyszülők megunták és szépen elküldték őket albérletbe.
De pont ugyanilyenekkel érvelt, és még a stílus is hasonló. Ha nem 25 éve történt volna, azt gondolnám, hogy őt hallom :( az az egy szerencséje, hogy apukám túl családcentrikus ahhoz, hogy elváljon, inkább lenyeli, hogy 25 éve nem hajlandó dolgozni, de neki minden JÁR, csak mert szült három gyereket..
1 gyerek eltartás = 2 gyerek eltartása
Nem teljesen így van, talán ha tudnád a pénz értékét...
Látok én: Gazdag rendes nagyszülőket, akik a még tanuló fiukat, valamint annak nem tanuló /ám annál felelőtlenebb módon sorba teherbeeső védekezni nem tudó barátnőjét/ még csak nem is feleségét a saját lakásukba költöztették, hogy támogatni tudják az új családot.
Látok: egy újdonsült apát, aki reálisan átlátja a helyzetet és rendre utasít, amikor követelőznél a hála helyett. A követelőzést ne szó szerint értsd, ha ezt meg tudod oldani.
Látlak téged, ahogy beülsz 20 évesen a tutiba. Nem tervezett módon vállalsz két gyereket azoknak az embereknek a nyakára hátára és pénztárcájára, akiket most szapulsz. Az ég világon nem tettél még le semmit az asztalra, ennek ellenére nagyon nagy a szád.
Azért a jeleket figyeld, mert ha így nyilvánulsz meg a párod előtt, előbb-utóbb már csak a Te magabiztosságodból fakadó érzés lesz az, hogy szeret téged, közbe meg max sajnálni fog kidobni az utcára.
Azonban ha ezt így folytatod, hamarosan betelik a pohár, és mehetsz isten hírével a gyerekek nélkül. Nem fogod őket megkapni, mert nálad se anyagilag, se érzelmileg nem lenne biztosított a gyerekek fejlődése úgy, ahogy az apjánál és annak családjánál. Az eddigi környezetükbe.
Tanácsolni tudom csak, hogy a szádból és arcodból vegyél vissza, mert nincs mire felvágni, no meg alkalmazkodj jobban, mert ebbe a történetbe nem anyósod, hanem te vagy a ludas.
Önző vagy. "Én", "nekem", stb. Csak ilyeneket tudsz írni.
Persze, hogy jó neked, hogy minden a feneked alá van tolva. Hihetetlen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!