Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit szóltatok volna ha a...

Mit szóltatok volna ha a nagyszülők így reagálnak az unokára? Ti nem akadtatok volna ki?

Figyelt kérdés
Elöre közlöm hogy igen sajnos náluk kell élnünk, de ez majd idővel változni fog. A nagyobbik lányunk másfél éves, mikor terhes lettem vele jól fogadták, mondták hogy költözzünk oda, párom tanuljon tovább majd ők segítenek. Nagyon jó anyagi helyzetben vannakígy elfogadtuk. Mikor terhes lettem újra anyosom kiakadt, mintha köze lenne hozzá, hogy mások mikor vállalnak gyereket. Majdnem a kapcsolatunkba került a párommal, mert ő sem volt lelkes a kicsiért, az anyja meg adta aláa lovat. Én nem felejtettem el azóta sem hogy miket.mondott rám és hogy abortuszra akart küldeni! Addig sem szerettük egymást, ezután én nagyon nem. A nagyobbik kislányt nem tudom eltiltani töle, mert szereti a nagyanyját, de amikor a kicsi megszületett 3 hete megmondtam neki, hogy nem kell szeretgetni, emlékeztettem rá hogy reagált anno. Erre beárult a páromnak és a férjének is. Ő vele eddig nem volt gondom, bár tudom hogy nem szeret de nem szóltunk egymáshoz és kész. Most viszont majdnem kihajított a házból. Anyósom pedig azóta megint furhat a páromnál, mert ö azzal fenyeget, hogy ha a kicsi nő akkor mehetek országvilág, elege van belőlem, azzal hogy kavarom a sz.rt a szüleivel. Tudják jól hogy nem tudok hova menni két gyetekkel itt kellene hagynom őket, igy azt hiszik mindent nyelnem kell. Tényleg így van? Nyeljek le mindent tőlük? Akkor is jópofizzak ha meg akarták öletni a babámat? Felejtsek el mindendent amit rám is mondott (bemásztam a jóba a gyerek által)

2013. dec. 13. 10:00
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/123 anonim ***** válasza:
100%

A szuloktol segitseget kaptatok addig, amig sajat otthonotok nem lesz,

de ez nem jeleneti azt, hogy tobb gyermeket is vallalszhatsz az otthonukba, tehat itt a te hibad az, hogyan terveztel, itt neked ezt elotte megkellett volna beszelned, a beleegyezesuket kerni ahhoz, hogy szeretnel 2. gyermeket stb. s nem beszelve arrol, hogy a ferjed jelenleg is tanul, te miert nem kepzed magad tovabb

? Sajat otthon, onallo eletre nem gondoltal? Ahol te dontesz, te vagy a tulajdonos stb., ezt megkell teremteni, mint ahogyan a parod szulei is megteremtettek azt, amiben elsz, ahol jelenleg neked kell alkalmazkodnod es turnod, mivel befogadott es megturt szemely vagy, talan meg eltartott is!

2013. dec. 13. 10:46
 42/123 anonim ***** válasza:
92%

Nézd, a helyzeted nem túl rózsás, ugyanis ebben a helyzetben pillanatnyilag senki nem áll melletted.

Azt írtad a párod is haragszik rád, de majd megbékél, mert szeret.

Ne legyél naiv. A szerelem el tud múlni, és ha nincs mellette semmi más, ami hozzád kötné, akkor ennyi. A viselkedésed miatt most mindenki utál a családban, ha párod csak egy pillanatra is elbizonytalanodik az érzéseiben, lesz aki meggyőzze, hogy téged lapátra tegyed. Ahogy írtad, nem tudnád magaddal vinni a gyerekeidet, tehát mehetnél egyedül.

Nem vagy könnyű helyzetben, ráadásul teljesen rájuk vagytok utalva. A párod is az apjától kapja a fizetését, és te is az ismeretségi körükből remélsz majd állást.

A helyzet az, hogy ilyenkor nem ártana egy kicsit alkalmazkodni. Abszolút abortuszellenes vagyok, és anyukaként megértem a felháborodást, hogy valaki erre kér. De nézd a helyzetet anyósod oldaláról. Te csak a szeretetedet tudod a gyereknek adni, minden mást ők teremtenek elő.

Ha már megszületett, legalább legyen jó kapcsolata a nagyszülőkkel. Te pedig duzzogás helyett inkább próbálj meg alkalmazkodni és beilleszkedni a családba. Azt meg milyen alapon várod el, hogy egyszerűen alátok tesznek egy lakást? Főleg, hogy így viselkedsz velük?

Saját érdekedben mondom, hogy próbáljátok meg elásni a csatabárdot, a kicsiknek sem jó ez a légkör. Neked kell alkalmazkodnod, mert ők fogadtak be. Akkor talán a párod is hamarabb megenyhül.

Ha viszont ezt a viselkedést folytatod, szerintem nagyon hamar kívül találod magad.

2013. dec. 13. 10:46
 43/123 anonim ***** válasza:
98%

Szerintem ne akadjatok ki rajta, valószínűleg provokatív, kamu kérdés. Látszik abból a hangnemből, ahogy válaszolgat, valahogy abból, hogy szinte minden válasznál hozzátesz valami még idegfeszítőbb kis részletet.

Tudom hogy sok ilyen hülye nő van, mint a kérdező, de ezen nem kell aggódni, ő csak valami 14 éves p*csa aki unatkozik mert otthon fekszik betegen suli helyett :)

Szarjátok le, azt érdemli.

2013. dec. 13. 10:47
 44/123 anonim ***** válasza:
92%

"Miért csinálná ingyen? "

Mert eltartják a gyerekeit. Nem mindenki olyan pénzéhes mint te.

2013. dec. 13. 10:47
 45/123 A kérdező kommentje:
Ne viccelj már, hogy én szinezem ki a történet, igy van teljesen, egy részét sem én találtam ki. Oké johogy aegitenek, nem is ezt vitatom. Azt irtam hogy ABORTUSZRA küldeni nem volt joga. Most hogy felejtsem ezt el? A gyerekemről van szó
2013. dec. 13. 10:48
 46/123 anonim ***** válasza:
100%

Mi is anyósoméknál élünk, de nem a nyakukon, külön háztartásban vagyunk. Míg ti ahogy a soraidból kiolvasom, nagyon is a nyakukon éltek bizonyos szinten, ugyanis nincs annyi jövedelmetek, hogy mindent magatok után fizessetek.

Leírom, nálunk hogy van:

Beadunk egy x összeget minden hónapban a közösen használt dolgokra, számlák, ilyesmi. A boltban ennivalót, innivalót, mosakodószert, mosószert, ruhát, mindent mi veszünk magunknak. A saját számláinkat, biztosítások, internet, telefonszámla, mindent mi fizetünk. És bármit, amit a gyerek részére veszünk, azt is mi vesszük neki, nem anyósomék. Tehát anyósoméknak 1 forintjukba nem kerül, hogy mi ott vagyunk. Mert ami utánunk elmegy, azt ki is fizetjük.

Egyedül ugye lakbért nem fizetünk. Annyi segítségünk van. De mivel nagyobb házról van szó, így legalább rendszeresen tisztán van tartva az is, ahol mi vagyunk. Ugyanis minden házimunkát magunknak mi csinálunk, illetve a ház körül, ami van, abban segítünk, illetve hozzájuk is be szoktunk segíteni.

Viszont az tudni kell, hogy 1 gyerekünk van és eszem ágában nincs még egyet bevállalni. Pontosan azért, mert anyósoméknál élünk. Ennyi az, amit jelenleg, ebben a helyzetben nevelni tudunk. 1 gyerek. Amennyiben visszamegyek majd dolgozni, a párom is dolgozik, akkor majd azon leszünk, hogy minél előbb külön menjünk, a saját házunkba.

Szóval én nem is szülök más nyakára gyereket, még egyet meg pláne nem.

Viszont ha ti magatokat nem teljes mértékben látjátok el, hanem a szülők pénzéből, akkor igen is joguk van megmondani, hogy még egy gyerekkel nem fognak titeket támogatni. Vagy mondhatják azt is egész nyugodtan, hogy menjetek el albérletbe és akkor meg lehet nézni, hogy miből áll egy 4 tagú család eltartása. Nem biztos, hogy menne nektek.

És ha ott laktok, az ő házukban, akkor bizony bizonyos dolgokat kénytelen vagy lenyelni. Vagy ha nem tetszik, költözzetek el!

2013. dec. 13. 10:49
 47/123 anonim ***** válasza:
89%
Én nem abortuszra küldtelek volna, csak a csomagod várt volna az ajtó előtt, hogy mehetsz amerre látsz és szia.
2013. dec. 13. 10:49
 48/123 anonim ***** válasza:
65%
Pont a gyereked miatt lépj túl rajta. Megszületett, lehet hogy azóta szeretik is. Szerinted jó lesz neki, hogy élete első éveiben egy ilyen feldúlt családban kell élnie? Ha majd megkérdezi, miért veszekedtek, mit mondasz neki? A mama meg akart öletni, mielőtt megszülettél? Szerinted ezzel jót teszel a lelki világának? Meg általában a sok veszekedéssel? Jót akarsz a gyerekednek. Akkor nőjél már fel a feladatra.
2013. dec. 13. 10:52
 49/123 anonim ***** válasza:
93%

Az egy dolog, hogy abortuszra küldeni nem volt joga. De nem is küldött, hiszen a gyerek megszületett.

Neked azonban szó nélkül a nyakukba varrni még egy gyereket nem volt jogod. Ennek ellenére megtetted.

Mindenesetre ha elég pofátlan vagy, akkor jól is kijöhetsz ebből, csak azért óvatosan csináld, mert ha egyszer csak kiraknak, hogy menj és oldd meg magad az életed, hirtelen elég nagy gáz lesz.

A te szüleid egyébként hol vannak? Hozzájuk nem költözhettek át?

2013. dec. 13. 10:53
 50/123 anonim ***** válasza:
85%

Na idáig követtem a Kérdező kommentjeit, és most már 1000%-ra mondom, hogy kamu.

De a GYK társadalomra jellemző, hogy ennek ellenére, mér lesz kb. 30 hozzászóló (minimum), aki még mindig győzködni akarja a Kérdezőt, hogy ő a hülye. Az meg röhög a markába, és jól szórakozik rajtunk.

Mi lenne, ha senki nem írna ezután?

2013. dec. 13. 10:56
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!