Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Valóban eltúlzom a dolgot, és...

Valóban eltúlzom a dolgot, és csak hisztizek, vagy jogos a felháborodásom? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Szóval van egy fiam most 21 hós. Hétvégente anyosomnál van 11-től délután 16-ig. Mivel még mi az én szüleimnél élünk úgy gondoltam ez így helyes ha a gyerek ott is tölt némi időt. Nem is itt van a gond hanem azzal mikor én azt mondom a gyerek négyre legyen itthon, az apja elmegy három előtt, én nem mert rosszul érzem magam (babát várok). Azt mondja majd együtt jönnek. Jól van miért is ne. Aztán rá teéefonálok négy előtt tíz perccel, hogy elindultak e már. Erre jön azzal hogy még nem mert a kicsi nem akar haza jönni. De kérdem én mióta dönt egyedül egy kisgyerek. Azt mondja jól van indulnak. Erre még félötkor sincsenek itthon. Újra hívom kiderül még else indultak. Persze hogy itt már úgy érzem semmibe veszik az anyai szavamat és olyan mintha nem parancsolhatnék a saját gyerekem felől, mintha csak egy idegen lennék. Mondom neki tíz perce van hogy haza érjenek vagy többet a gyerek nem mehet el. Haza is értek anyósommal. Aki miután látta hogy milyen ideges vagyok, nekem nem szólt egy szót se anyámat kérdezte hogy mi a bajom. Erre mikor elmondta úgy tett mi lenne ha a gyerek korházba kerülne, vagy ha majd oviba megy. Mégis milyen nagyszülő az aki ilyet mondd hogy az unokája korházba kerül? Nem ilyeneket kellene mondani hanem időre haza kellene hozni a gyereket. Nálunk a négy óra négy óra nem fél öt vagy négy negyven. A férjem is megkapta a magáét. Persze most meg azt hiszik róllam hogy a hormonjaim tombolnak és csak hisztizek. De úgy érzem jogom van anyaként megondani meddig maradhat ott a fiam, vagy nem így van? A férjem is jobban oda figyelhetne arra mit kérek, és hozzám kéne alkalmazkodjon nem az anyjáékhoz. Elvége én vagyok a felesége és a gyerekei anyja.

2013. ápr. 27. 22:25
 81/108 anonim válasza:
100%
nem olvastam a valaszokat de uuuristen? te mindig ilyen hisztis vagy v csak terhesen?ha jol érzi magat a gyerek teszek ra h hianyzik meg h egy órat késik örülök neki h jol el van!ilyen anyam lenne én se sietnék haza! nem hogy örülnél cs.szd meg h lazithatsz kicsit! a pofam leszakad!
2013. ápr. 28. 17:33
 82/108 anonim ***** válasza:
21%

Kedves Kérdező !

gondolom lenyugodtál és én hősiesen elolvastam az egész 9 oldalt,és tetszettek a válaszok is

valóban fontos lenne TANULJ meg helyesen irni,hidd el fontos,sok nyelvtani hibád volt,persze itt a fórumon ezzel nem sokat törődnek mások se..igaz

miért zavar,ha anyósodék váratlanul jönnek ?ha ott laknak a közelben miért kell bejelentkezni hozzád ?

talán,mert akkora rumli van a lakásban,hogy le se tudnak ülni ? kosz van? nézz körül ..most !!szanaszét van minden?

nem csak gyerekjáték,hanem bugyi,ruhanemű,koszos zokni?

szutykos tányérok?

védőnőként jártam már ilyen családoknál...a penészes lábas is a földön volt

nálad mi az ábra? na ??

ha a férjed lóvét hoz haza,te meg nem..és szava se lehet?

figyelj magadra ! ha unatkozol,tanulj,olvass könyveket,vagy takarits,subickolj,a tevékenység kizökkent a hisztis hangulatból..sok sikert

2013. ápr. 28. 19:43
 83/108 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy be kell jelentkezni? Ilyet én nem írtam. Ahogy azt se hogy nem érdekel az hogy a fiam jól érezze magát. Persze hogy ez a legfontosabb. Miért kell azt gondolni hogy rossz anya vagyok, és rátelepszem a családomra csak azért mert szeretem a gyerekemet időben itthon tudni magam mellett. Jó igen hajlamos vagyok tulzásba esni, de ez nem csak az én hibám. Túlságosan ragaszkodó vagyok, és ezen nem olyan könnyű változtatni. De ettől lennék rossz anya? Mert attól jobb lennék ha nem foglalkoznék a gyerekkel, ha azt se érdekelne ha két napig nem látom? Milyen jogon ítélitek meg, hogy milyen anya vagyok egyetlen kérdés alapján. Én legalább törödöm a gyerekemmel, és foglalkozom vele. S igen is jó anya vagyok! Nem is értem minek magyarázkodom egy rakás tökéletes anyucinak. A lényeg hogy tudom én mindent megteszek a gyerekemért és megadom neki a kellő oda figyelést szeretetett. S tudom hogy a férjem nem fog elhagyni mert szeret és kitart mellettem. Ahogy én is mellette. Lehet hogy mások párja lelép a terhesség alatt de nálunk ez nem szokás. Á és még valami, minden nap ki van takarítva. Szóval ide jöhetne még a pápa is. A helyesírással meg ilyenkor nem szoktam foglalkozni. Nem ez a legfontosabb.
2013. ápr. 29. 11:09
 84/108 A kérdező kommentje:
Mielőtt újra meg újra leírjátok hogy milyen rossz anya vagyok olvassátok el normálisan a kommenteket. Beismertem hogy talán eltúloztam és hogy néha hisztisebb vagyok. De ez nem egyenlő azzal hogy trehány nem törödöm és rossz anya. Gondoljatok amit akartok, minta mamik. Könnyű látatlanban támadni meg ítélkezni. Az jól megy. De ma nem fogom magam ilyen ostobaságokon ídegesíteni, ma nem. Biztos rossz lehet egyedül maradni, mert hát tapasztalatból írjátok hogy a férjem elhagy igaz. Hát nem fog, mert szeret. Annyira hogy minden nap elmondja és kiis mutatja. Szóval igen boldog vagyok, még ha ez nektek fáj is. :D
2013. ápr. 29. 11:19
 85/108 acelsziv ***** válasza:
Elolvastad a kommentemet a táplálkozásról?
2013. ápr. 29. 12:06
 86/108 anonim ***** válasza:
82%

Figyi Kérdező! A múltkor azt hittem megvilágosodtál, de most megint felhúzod magad. Te kérdeztél valamit, mi válaszoltunk, ráadásul mindenki ugyanazon a véleményen volt, amin te el is gondolkodtál. Ezután mindenki lenyugodott, mert te magadba szálltál, mi meg nem "piszkáltunk" tovább. Legalábbis én nem bántottalak, mert minek, ha úgyis magadba néztél. Én ennyit javasoltam, hogy nézz magadba. El kell fogadnod, hogy a terhesség alatt ingerlékeny vagy/leszel, és a szülés után is az leszel a kialvatlanság miatt. Ezeket jó ha tudod, mert könnyebb elviselni saját magad, ha tudod, hogy oka van.

Szerintem itt senki nem írta magáról, hogy mintaanyu. Te kértél véleményeket és kaptál, csak nem olyat amilyet szerettél volna, de ez benne van a pakliban.

Nem kéne azzal foglalkoznod, hogy ki milyen anyának tart, mert úgyis a gyereke(i)d és a férjed véleménye számít elsősorban, de azért nem árt, ha jóban vagy a férjed családjával is.

A többség nem azért írta, hogy elhagy a férjed ha így folytatod, mert ők elhagyott feleségek, hanem azért, mert ez a viselkedés női szemmel is elfogadhatatlan.

Ne vegyél már mindent bántásnak! Szerintem építő kritikákat is szép számmal kaptál. Le kell vonni a tanulságot, megpróbálni változtatni, de nem azon agyalni, hogy vadidegen emberek mit gondolnak rólad. Ok?

2013. ápr. 29. 12:24
 87/108 A kérdező kommentje:
Oké. Felfogtam. Igen olvastam a táplálozásról és igyekszem egézségesen étkezni. Sőt vitamint is szedek. Nem húztam fel magam. Jóban vagyok a párom szüleivel is. Kár mostmár vitázni mert igazad van utolsó nem az idegenek véleménye számít.
2013. ápr. 29. 12:32
 88/108 anonim ***** válasza:
100%
Az utolsó három kommentedből, kedves kérdező, kiderült az, hogy tényleg egy idétlen hisztérika vagy. :)
2013. ápr. 29. 13:41
 89/108 A kérdező kommentje:
Örülj neki hogy te meg nem vagy az.
2013. ápr. 29. 13:52
 90/108 anonim ***** válasza:
65%

Hidd el, örülök. De a férjem is, hogy nem zsarnokoskodom felette, ahogy te...

Remélem,elgondolkodtál a sok válaszon, amik nem melletted foglaltak állást.

2013. ápr. 29. 18:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!