Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Valóban eltúlzom a dolgot, és...

Valóban eltúlzom a dolgot, és csak hisztizek, vagy jogos a felháborodásom? Bővebben lent.

Figyelt kérdés
Szóval van egy fiam most 21 hós. Hétvégente anyosomnál van 11-től délután 16-ig. Mivel még mi az én szüleimnél élünk úgy gondoltam ez így helyes ha a gyerek ott is tölt némi időt. Nem is itt van a gond hanem azzal mikor én azt mondom a gyerek négyre legyen itthon, az apja elmegy három előtt, én nem mert rosszul érzem magam (babát várok). Azt mondja majd együtt jönnek. Jól van miért is ne. Aztán rá teéefonálok négy előtt tíz perccel, hogy elindultak e már. Erre jön azzal hogy még nem mert a kicsi nem akar haza jönni. De kérdem én mióta dönt egyedül egy kisgyerek. Azt mondja jól van indulnak. Erre még félötkor sincsenek itthon. Újra hívom kiderül még else indultak. Persze hogy itt már úgy érzem semmibe veszik az anyai szavamat és olyan mintha nem parancsolhatnék a saját gyerekem felől, mintha csak egy idegen lennék. Mondom neki tíz perce van hogy haza érjenek vagy többet a gyerek nem mehet el. Haza is értek anyósommal. Aki miután látta hogy milyen ideges vagyok, nekem nem szólt egy szót se anyámat kérdezte hogy mi a bajom. Erre mikor elmondta úgy tett mi lenne ha a gyerek korházba kerülne, vagy ha majd oviba megy. Mégis milyen nagyszülő az aki ilyet mondd hogy az unokája korházba kerül? Nem ilyeneket kellene mondani hanem időre haza kellene hozni a gyereket. Nálunk a négy óra négy óra nem fél öt vagy négy negyven. A férjem is megkapta a magáét. Persze most meg azt hiszik róllam hogy a hormonjaim tombolnak és csak hisztizek. De úgy érzem jogom van anyaként megondani meddig maradhat ott a fiam, vagy nem így van? A férjem is jobban oda figyelhetne arra mit kérek, és hozzám kéne alkalmazkodjon nem az anyjáékhoz. Elvége én vagyok a felesége és a gyerekei anyja.

2013. ápr. 27. 22:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/108 anonim ***** válasza:
97%
Akkor miért nem ezt mondtad a férjednek? Miért nem mondtad neki, hogy: menj el a gyerekért és siess vele vissza mert már nagyon hiányzik... miért nem mondod meg a férjednek, hogy ne csak hétvégén az anyjánál legyen apa, és miért nem beszéled ezt meg vele. Ha pedig ilyen semmirekellő akkor mi az atya égnek szülsz neki még egy gyereket?
2013. ápr. 27. 22:55
 22/108 anonim ***** válasza:
93%

Figyi kérdező ha te tudod, hogy neked van igazad minek kérdezed meg, azért az csak valamit elárul, hogy minden válasz szerint nincs igazad.

Az meg, hogy a férjed csak néha pelenkáz, arra meg csak azt mondom, hogy neked most az a munkád, neki meg a munkahelyén van. Ha nem tetszik menj vissza dolgozni az apuka is mehet gyed-re, szerintem a férjed vígan megtenné.

Másfelől pedig igen van joga látni a nagymamának az unokát, akar be is perelhet nagyszülői láthatásért.

2013. ápr. 27. 22:56
 23/108 A kérdező kommentje:
Már nem vagyunk a gyermekvédelmi programba. Nincs velem semmi baj. Miért kell egyből álltalánosítani. Volt a gyereken néhány kiütés ami nem akart elmúlni és azt hitték nem fürdetem. Kiderült hogy mosopór alergia volt, helyre hoztuk ennyi. Nem kell egyből arra gondolni hogy valamilyen veszélyes nő vagyok akivel gond van. Nem kérek én olyan sokat csak azt hogy engem is vegyenek ember számba és a férjem figyeljen oda arra amit kérek. Miért baj ez. Anyósék egyébként ezt a gyermek védelmis ügyet kihasználva el akarták tőllem venni a fiamat. Még cirkuszt is csináltak. De megbocsájottam nekik és jó a visszonyunk. Én mindent meg teszek azért hogy így maradjon, mégis én vagyok a rossz. De akkor mit tegyek, fogjam be és türjek mint valami jó kis feleség? Nem mindig van úgy ahogy én akarom én nem mindig veszekszem a férjemmel. Egy dologra vagyok alergiás a pontosságra. Ez akkora nagy bűn. Nem igaz hogy hét év alatt amióta együtt vagyunk nem tudta megszokni. Vagy ez is az én hibán. Akkor mostmár mindenről én tehetek?
2013. ápr. 27. 22:57
 24/108 anonim ***** válasza:
94%
Nagy nulla a férjed is akkor.Minek szülsz neki még egy gyereket ?!
2013. ápr. 27. 22:57
 25/108 anonim ***** válasza:
92%
szüljön csak, legalább addig se szegény férjével "törődik":-D
2013. ápr. 27. 23:00
 26/108 anonim ***** válasza:
97%

Hisztis liba vagy pedig.

Akkora baj, hogy hiányzott??? Ideje kicsit leválnod a gyerekről, mert a nyakára fogsz nőni.

Egyet fogj fel. A férjed azért nem indult el, mert a TE gyereked jól érezte magát. Nem azért maradtak, hogy neked kresztbe tegyen, vagy bosszantson.

Amúgy, ha nem jó a viszonyod anyóssal, az nem baj, csak ne a gyereken keresztül akarj bosszút állni. Mint ahogy most teszed.

2013. ápr. 27. 23:01
 27/108 anonim ***** válasza:
96%

" Mert senki más nem szenvedet annyit azért a gyerekért mint én. Ha beteg én éjszakázok vele én viszem orvoshoz én etettem én pelenkázom én játszok vele. "

És, ki vállalta, talán én, vagy a kommentelők? Te gyereked, ezért kutyakötelességed, hogy törődj vele. De ha így sír a szád, minek a következő?

Jól írták, fentebb, örülj, hogy a férjed még el tud viselni, bár, ha ezt tovább folytatod, záros határidőn belül hoppon maradsz és egyedül két gyerekkel. Szegény férjed, nem írígylem, nekem így is bicskanyitogató a stílusod, de neki pechjére még mindezt személyesen is el kell tűrnie, kérdés meddig bírja!

2013. ápr. 27. 23:02
 28/108 anonim ***** válasza:
98%

Bocsi, de ez tényleg hormon-hiszti.

Tewrhesen én is órafüggő voltam egy ideig, még az első babával. Ha a férjem nem ért haza a szokott időben, már kombináltam.

Tekintsd ezt úgy, mint meglepi plussz szabadidőt. Sétálj egyet, hallgass zenét, vagy nézz egy olyan filmet, amit a gyerek előtt nem tudsz.

Nekem ezek segítettek.

Ha nem rendszeres a késés, akkor tuti nem "leszarják a véleményed". Néha én is leülök anyukámmal, úgy, hogy azt mondom fél órán belül otthon vagyok, erre két óra múlva bűnbánó pofival állítok haza.

2013. ápr. 27. 23:02
 29/108 acelsziv ***** válasza:
97%

Ühüm. Nem csak hisztis vagy, de ostoba is...

Megadod az infók kb egyharmadát és csodálkozol, ha mindenki elküld melegebb éghajlatra. Az ember annyi infóból hoz döntést, amennyit ismer. És, ha tényleg ilyen a család, akkor mi a jó francért szülsz még egy gyereket? a férjed anyás. Ami azt is jelenti, hogy ha összerúgod a port az anyóssal, akkor ellened fogja hangolni. Erre számíts, amikor ekézed őket.

2013. ápr. 27. 23:04
 30/108 anonim ***** válasza:
100%

Úgy beszélsz a gyerekedről, mintha egy tárgy lenne, ezt most halál komolyan mondom. Enyém, tiéd, jogok, jön, viszi, hozza, odaadom, nem adom stb.

Igen vannak jogaid és kötelességeid is, amik az anyasággal járnak, de miért kell fél óra késést ekkora dobra verni és már a jogokkal meg egyebekkel dobálózni?

Úgy beszélsz, mintha számodra teher lenne a terhesség és a gyerek. Egy anya nem szenvedésnek éli meg, hogy foglalkozni kell a gyerekével, mellette lenni és éjszakázni, ha beteg...

Nem bűn az, ha hiányzik a gyereked, de ettől miért kell ekkora hisztit csapni aköré, hogy késtek fél órát? Felhívtad őket, még nem indultak el, biztonságban vannak, nem félúton vesztek el. Megkérdezed mikor jönnek, talán a férjednek lenne végre mersze kimondani, hogy szívesen maradna még beszélgetni, játszani egy órát az anyjáéknál a gyerekkel együtt, aztán majd vacsira jönnek, pont.

Gondolj már bele! A te szüleid együtt laknak az unokájukkal, láthatják minden mozdulatát. Anyósék részéről miért akkora kérés, hogy hetente néhány órát vele tölthessenek és ne legyen katonásan megszabva, hogyha 15.59-kor még nincs a gyerek az ajtóban, akkor többé nem mehet hozzájuk?

A férjed helyében sem tűrném ezt, pedig én nő vagyok. Brutálisan túlreagáltad ezt szerintem!

Anyósékat pedig kérd meg szépen, hogyha jönnének a gyerekért, előtte telefonáljanak oda, hogy alkalmas-e. Amint említetted, te vagy az anyja, nyugodtan mondhatsz nemet is, de eltiltani őket jó nagy marhaság lenne!! Igenis belefér néhány óra és ne harapd már le a férjed fejét, ha szeretné kicsit jól érezni ő is magát a szülei körében. Te mindig közöttük vagy. Tőle miért tagadsz meg néhány órát?

2013. ápr. 27. 23:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!