Valóban eltúlzom a dolgot, és csak hisztizek, vagy jogos a felháborodásom? Bővebben lent.
Jaj, ne sajnáltasd már magad ennyire! Ha visszaolvasva te is furcsának találod amiket leírtál, akkor az azt jelenti, hogy kezdesz elgondolkodni. De ha visszasüppedsz az önsajnálatba (csak most azért, mert te vagy a rossz), akkor hiába téptük itt a szánkat. Szerintem senki sem bántásnak szánta amit írt, de az tényleg elgondolkodtató, hogy mindenkinek ugyanaz volt a véleménye rólad.
Nyugodtan megmondhatod a véleményed a családodból bárkinek, de nem mindegy milyen stílusban teszed. Ha fenyegetőzől, akkor ne sok jóra számíts. Ha te kedvesebb leszel, akkor veled is kedvesebbek lesznek, próbáld csak ki. :-)
Ha meglesz a baba, szerintem örülni fogsz, ha néha kicsit lepasszolhatod anyósodnak a nagyobbat. Inkább örülj, hogy szeret ott lenni, és őt is szeretik.
Én is szinte beteg voltam/vagyok, hogy nem dolgozhattam/hatok, nehéz! A hormonjàtékot is ismerem! Én ilyenkor azt mondtam magamnak: nyugi van, mindenki sàrkànynak fog nézni!
A kisfiad szeret a nagyinàl lenni. Én is szerettem, gondolom te is! Gondolj bele, milyen lett volna, ha "beprogramozzàk", mikor mennyi időt tölthetsz velük? Ők boldogok, ők is a csalàdod része!
Megértem, zavar, ha hivatlanul toppannak be, ezt a férjednek mondd el, valamint azt is, hogy egy gyerek kétemberes feladat, apuka is vegye ki szépen a részét, kkor rendbe tudod szedni magad, finom vacsora, mire a pici alszik, csak egymàséi vagytok!:) nàlunk mindíg bevàlik!:)
Mindíg, mikor érzed, hogy megy fel a pumpa, gondolkozz el, hogy jogos-e!:) nekem segített!:) ha nagyon "szorít", vàgj a földhöz valamit!:)
Nekem most úgy tűnik, mintha ilyenkor otthon malmoznál és számolnád vissza a perceket onnantól kezdve hogy kilépett a gyereked az ajtón, odáig, hogy hazaér.
A terhességednek sem tesz jót ez a stressz és ez a hangulat, nagyon nem.
Ilyenkor miért nem töltötök egy-egy napot együtt a pároddal kettesben? Miért nem lazítotok, vagy mentek el valahova?
Tök jó az, hogy ennyi nagyszülő áll rendelkezésetekre bármikor. Ha már nagyon eleged van, akkor valamelyik kezébe adod a gyereket és kész. Nem szégyen ez, hidd el minden anya bármit megadna azért, hogy ezt néha megtehesse, amíg kicsit összeszedi magát és csak a saját dolgaival, avagy a kapcsolatával foglalkozik!
Amikor egész nap nincs ott a gyerek, nyugodtan megmoshatod a hajad, kiélvezheted a fürdő adta lehetőségeket, rendbe teheted magad, arcpakolás, pihi, egy film, séta a pároddal és te is újult erővel várod haza este a gyerkőcöt!
Nagyon jó, hogy hajlandó vagy elgondolkodni a dolgokon és akár változtatni is!
Egy családban főleg kezelhetitek rugalmasabban ezt az ügyet, hiszen nem egy meghatározott bírósági láthatásról van szó.
Nem írtad, de egy ekkora gyerek még alszik is (általában)dél körül, tehát 2-3 órát anyósodék is csak a szuszogó fiadat leshetik, minőségi időt nem tudnak vele tölteni.
Az én férjem is viszi hétvégente a szüleihez a 2 nagyobb gyerekemet, de nem szabom meg neki, hogy mikorra hozza haza őket, nagyjából úgyis azonos időben jönnek. Nem fontos, hogy számolgassam a negyed órákat is.
Ha megszületik a kicsid, még jól is fog jönni az az idő, amikor csak vele lehetsz kettesben.
A férjed is örülni fog a változásnak, mert ez egy külön stresszhelyzet neki, hogy folyamatosan ”zaklatod” telefonon a hazaindulás miatt.
Ha már a terhességi hormonok nem játszanak veled, te is másképpen fogod látni.
Sok sikert!
A kérdésedről:
Egy mezei egoista buta hárpia viselkedik igy, és még a terhesség sem ment fel alóla.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!