Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Elegem van a páromból, és a...

Elegem van a páromból, és a családjából is... Ti mit tennétek a helyedben?

Figyelt kérdés

Párom egyke, van egy közös kisfiunk. Anyósom szerint "a pasik nem értenek semmihez", minden a nő dolga, a háztartás, a gyerek, a csekkek, stb, ebben a szellemben nevelték a fiát. Ehhez képest évek alatt, birkatürelemmel eljutottam a párommal oda, hogy szoktunk közösen főzni, ő is porszívózik, mosogat, és kifejezetten jó apa, rendszeresen játszóterezik a fiával, ellátja, ha kell, szereti, gondoskodik róla. Viszont. Borzasztóan egoista, a fia szükségletein túl kizárólag saját maga a fontos, én évek óta a gyerekkel vagyok otthon, nincs normális bevételem, tehát évek óta nem vettem ruhát magamnak, ellenben ő magának (és a gyereknek) mindent megvesz, én meg sehol se vagyok. Közben a haverokkal sörözni, moziba jár, ezt még el is fogadnám. De most nyaralni fog menni, több hétre, és mi otthon maradunk a kicsivel. Anyós szerint ez teljesen rendben van így, hadd menjen, kapcsolódjon ki. Amikor felháborodtam, anyós közölte velem, hogy "nem vagyunk házasok", nincsen okom felháborodni.

Ugye igazam van, ha azt mondom, hogy ez egy beteg család, és jobb nekünk külön utakon ezután?

nov. 15. 22:03
 81/92 anonim ***** válasza:
72%
Nem azt mondta, hogy a te hibád, hanem hogy ellened hangolja a családot. Nem tudsz olvasni?
dec. 17. 16:37
 82/92 anonim ***** válasza:
56%

Kerdezo te azon felull hogy idegbajos vagy olvasni se tudsz???? azt mondtam (79) hogy az hogy a kicsi nem tokeletes ELLENED HANGOLJA A CSALADOT IS!!!

nem a te hibad hanem ok ezt a te negativumodkent hozzak fel ellened.

En nem vagyok sem undorito sem olyan kozonseges stilusu mint te. Talan ha maskent alltal volna kezdettol a csaladhoz akkor annak ellenere is befogadnanak hogy nem vagy feleseg.Ez sokban fugg attol hogy a csalad felfogasa mennyire konzervativ. De nem vitazom veled tobbet mert nagyon szint alatt vagy en nem szoktam odaig lemenni ahol te most allsz.

tegnapelőtt 05:40
 83/92 anonim ***** válasza:

Ha teteszik ha nem te nem vagy az apá csáládjának a tagja.

Legalább bejegyzett élettársi kapcsolat meg van? Vagy még az sincs...?

A gyerek mint kapocs elég gyenge kapocs,látható számos példából ahol az apa még ennyit sem foglakozik a gyerkkel.

Lehet itt fujni ránk,hogy csúnyát mondunk.. de ha nekünk nem hiszel akkor kinek fogsz?

Te jelen állapotodban csak egy barátnő vagy gyerekkel.

tegnapelőtt 12:14
 84/92 A kérdező kommentje:

Ha nem az én hibám, akkor miért hangolná ellenem a családot? Ez pont úgy jön le, hogy ÉN nem tudtam "rendes" gyereket szülni, szóval felesleges megmagyarázni.

Undorítóak meg azért vagytok, mert folyamatosan leminősítitek a gyerekemet azzal, hogy sérült. Ha nem abba álltok bele, hogy élősködő vagyok, akkor beleálltok a gyerekembe. Hányok, komolyan, és még "ti nem mentek le az én színtemre"... 😆 Meg ha "én állok másk4nt hozzá"... 😆 Mire gondolsz pontosan? Mosfőztakarít, kussol, benyel mindent, jópofát vág, stb... Az első években pont ezt csináltam. Nem volt nagyobb becsületem a kedves nemanyósnál akkor se. Karácsonyra porrongy, szülinapom nekem nincs is, de én órákig hallgassam a hülyeségeit, amikor felhív, és mindenbe beleszól. Nem érdekelt, mert a fiával éltem együtt, nem vele. De itt rohadtul nem én vagyok a diszfunkcionális, és kívánom nektek, hogy jusson ki nektek is hasonló jókból, aztán ugyanennyi empátiát kapjátok, amennyit adni tudtok. És lehet még beszólogatni, ha a cél, hogy nullára essen a hasznosságotok. 🤷🏽‍♀️

tegnapelőtt 12:20
 85/92 A kérdező kommentje:

Amúgy ti frankón elhiszitek, hogy attól, hogy a párotok a nevére íratott titeket, ti már nem vagytok megcsalhatók, becsaphatók, elhagyhatók? Hogy feleségnek lenni, az megvéd mindentől, akár jogilag, akár lelkileg? Hogy egy anyós majd kedvesebb ember lesz attól, hogy a pici fiúk nevét viselitek, hogy megszűnik nárcinak lenni? Hogy apuci majd többet sose megy kocsmázni, nem marad ki, és hazaad minden fillért? Hogy nem vághat pofon, ha nem ízlik a leves, vagy ha mégis megteszi, majd védelmet kaptok?

Ez a "család" engem papírokkal sem fogadott volna el soha. Nem ezen múlik. Ha valamiben, ebben egészen biztos vagyok.

tegnapelőtt 12:33
 86/92 anonim ***** válasza:

Pedig a leírtakból úgy tűnik,hogy nekik fontos a papír.

És jogilag magasabb szinten vagy védve mint mezei barátnő.

Igen megverhet,és elis lehet vállni és vinni a motyó felét meg gyerektartást kérni(kapni).

Most nincs semmi a kezedben. Sem félig sem máshogy.

A nemanyóst meg orditsdle a faszba és ignoráld...eddig is azt kelett volna. Mintja nem is létezne.

tegnapelőtt 14:59
 87/92 anonim ***** válasza:
Hat mondjuk ebbol a szar kapcsolatbol igy valoban konnyebb kilepni, mintha hazasok lennetek. De gyerektartas meg gyerekelhelyezes attol meg jatszhato dolog a birosagon, nyilvan a valopert megusszatok.
tegnapelőtt 15:20
 88/92 anonim ***** válasza:
0%

De már nem tud kilépni.

Igazából egy járható utja van de nem elégtökös hozzá:éket ver a pasi és az anyja közé.

A gyereket a lehetö legkevesebbszer viszi át, a nemanyóst nem engedibe.

A pasit bármiáron otthon tartja mélytorokkal anállal akármivel.

Befogja,hazimunkára (együtt). Stb. Ha nemanyós befolyása aloll kikerül egy kicsit az javithat a helyzeten otthon,namanyosnál nem ő mégjobban fogutálni!

tegnapelőtt 19:45
 89/92 anonim ***** válasza:

Na akkor megegyszer nekifutok (en voltam a 79 es anno).

Itt egyszeruen arrol van szo, hogy ez a konzervativ szemleletu csalad NEM FOGADJA EL HOGY NEM VAGY HIVATALOSAN FELESEG.

2. Igen, a csalad sajnos rossz felfogassal de a TE bunodkent vagy hibadkent fogja fel hogy a gyereketek nem teljesen egeszseges. Igen. ez nagyon helytelen es serto de a csalad akkor is igy velekedik rolad.

3. Igen a feleseg "statusz" mindenutt jogilag tobbet biztosit meg a bejegyzett elettarsnal is es te meg ennyi sem vagy erre sem forditottatok gondot tehat a csalad szemeben ha nagyon durvan fogalmaznek te egy egyszeru no vagy aki "felcsinaltatta magat" a fiukkal mert azt hitte ebbol valami haszna szarmazik. Nem en gondoltam igy hanem a PASID (mert csak az) csaladja. Raadasul nyilvan nem csinaltal titkot abbol hogy neked nem kell gyerek csak az o nyomasukra szulted meg, ehhez meg hozzajott a szerencsetlen tenyezo hogy a gyerek nem ep es ezt is a te kontodra irjak.

Vegul pedig ugy tunik alapbol ellenszenves voltal a csaladnak ezt csak te tudod miert es a gyerek apja sem allt melletted es most sem teszi igy ha nem vagy kepes elfogadni a jelenlegi helyzetet akkor lepj ki a kapcsolatbol a gyerekkel vagy ha nem tartasz ra igenyt akkor anelkul. Nyilvan ez nem egy jo dolog de mivel ugysem akartad a gyereket lehet hogy az apjatol es a csaladtol tobb szeretetet es torodest fog kapni mint toled. Nem azert mert rossz anyja vagy hanem mert eleve nem a te akaratodra szuletett meg. Es kepzeld annyira gonosz vagyok hogy meg azt is megertem hogy ha valaki nem sajat kivansagbol szul gyereket akkor sokszor ha nem is mondja ki eszebe jut " mi a francnak kellett ez nekem most en szivok miatta".

Probald meg elhinni hogy ha semmifele "hivatalos " koteleket nem vallalsz egy ferfivel akitol gyereked van akkor azert sokszor es sokan leneznek megvetnek elitelnek es ezellen nem tudsz tenni semmit.

Ha a viszonyotok ilyen alapokon all akkor lehet hogy elobb utobb a gyerek apja fog ennek veget vetni mert a leirtak alapjan o a csaladja velemenyen van es nem teged akar ezzel szemben elonyben reszesiteni. Ha igy se erted mit akartunk mondani akkor jobb ha beveszel ket nyugtatot es alszol egyet ervek nelkuli vita helyett.

tegnap 00:51
 90/92 anonim ***** válasza:
100%
88 as te ostoba vagy es egyszeru mint egy faek. ha a ferfi a csaladja partjan van akkor az altalad ajanlott modszerek sz@rt se ernek ui. este megtorkozzak meg analozzak aztan masnap megis csak elviszi a nagyihoz a gyereket. a nemanyos ki fogja birni hogy a fia viszi hozza es nem o fog menni. Raadasul a viszonyukon latszik hogy ha eddig nem sikerult a sajat oldalara allitani a kerdezot ezentul meg kevesbe fog menni. ennyit a torkozasrol meg az analrol. Gondolod mindenkit le lehet ezzel venni a labarol? arrol nem is beszelve mi van ha mar eddig is gyakorlatban van ez a modszer es mit se valtoztatott a helyzeten. Te valoszinuleg ferfi vagy aki hisz abban hogy erre minden pasinak vagya van ha nem nyiltan hat titokban. Az en ferjem egyszer amikor az analozas szoba kerult (nem otletkent hanem mint beszed targya) azt mondta hogy sose ertette meg hogy valakinek mi a jo a sz@rt kopulni es kihuzni a farkat fostosan valaki seggebol egy jo sex helyett. szoval pl. egy ilyen tipusnal azt valtana ki hogy hulye ku...nak tartana az ajanlkozot. Melytorkos szinten foleg ha az alany el is hanyja magat es a tegnapi soskafozelek az illeto farkan kot ki.
tegnap 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!