Elegem van a páromból, és a családjából is... Ti mit tennétek a helyedben?
Párom egyke, van egy közös kisfiunk. Anyósom szerint "a pasik nem értenek semmihez", minden a nő dolga, a háztartás, a gyerek, a csekkek, stb, ebben a szellemben nevelték a fiát. Ehhez képest évek alatt, birkatürelemmel eljutottam a párommal oda, hogy szoktunk közösen főzni, ő is porszívózik, mosogat, és kifejezetten jó apa, rendszeresen játszóterezik a fiával, ellátja, ha kell, szereti, gondoskodik róla. Viszont. Borzasztóan egoista, a fia szükségletein túl kizárólag saját maga a fontos, én évek óta a gyerekkel vagyok otthon, nincs normális bevételem, tehát évek óta nem vettem ruhát magamnak, ellenben ő magának (és a gyereknek) mindent megvesz, én meg sehol se vagyok. Közben a haverokkal sörözni, moziba jár, ezt még el is fogadnám. De most nyaralni fog menni, több hétre, és mi otthon maradunk a kicsivel. Anyós szerint ez teljesen rendben van így, hadd menjen, kapcsolódjon ki. Amikor felháborodtam, anyós közölte velem, hogy "nem vagyunk házasok", nincsen okom felháborodni.
Ugye igazam van, ha azt mondom, hogy ez egy beteg család, és jobb nekünk külön utakon ezután?
Nem fognak kapkodni utána, de ne is válogasson ha ennyire szabadulni akar. Menjen el gyárba operátornak (más nő, anya is el tud menni ilyen helyre), vagy pl munkaügyis tanfolyamra is adnak pénzt, mintha dolgozna. Az utóbbival legalább lenne szakmája. Pl szociális gondozó szakmával tuti el is tudna majd helyezkedni. A tanfolyam alatt a gyerekre is kap valami pénzt hogy el tudja helyezni addig a gyereket valakinél. Nem tudom pontosan, olvasson utána/menjen be a foglalkoztatási osztályra megérdeklődni.
Még ha havi 20 ezret félre rak, az is valami. Jobb kiindulás mint a "meek innen mert nem bííroooom továbbb" vergődése mikor ruhát se tud venni magának évek óta. Nagyon el van szakadva a valóságtól ezzel a gondolkodással.
Hova a ptsába megy, komolyan?
A pasi nélkül hajléktalan. Már az első külön utas napján elvennék tőle a gyereket és fetrenghetne a vasútállomáson egy padon. Komolytalan egy ember. Nem vergődnie kellene hogy most ő megy a pucér pitsájával, hanem ésszerűen megtervezni.
jajj ezek a lepontozások 😂 látom annak aki nagybetűs Anya, büdös a munka. Szóba sem jöhet, mint opció. Egyenesen sértő már a felvetés is, hogy dolgozzatok!
Akkor mondok jobbat, legyen rosszlány a kérdező és élhet tovabbra is a puncikajaból, vagy akaszkodjon rá más palimadárra aki eltartja
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!